Čokoládovo-kokosový koláč bez múky

27429 zobrazení

Ďalšia jedna z najlepších kombinácií chutí na svete akú poznám - ČOKOLÁDA A KOKOS! Čokoládový základ je super jemný a má intenzívnu čokoládovú chuť. Koláč je zakončený bohatou kokosovou vrstvou, a potom sa celý koláč zaleje tmavou a lesklou čokoládovou polevou. Jednoducho tento koláč je neuveriteľne skvelý, chutný a zdravý! ;)

Recepty s FitnessGuru.sk   A čo je na ňom ešte také skvelé? Neobsahuje lepok ani laktózu! :) Poslúži aj ako zdravá alternatíva na...
zdroj: google.com

Recepty s FitnessGuru.sk 

A čo je na ňom ešte také skvelé? Neobsahuje lepok ani laktózu! :) Poslúži aj ako zdravá alternatíva na oslavách narodenín alebo iné mimoriadne udalosti.

Suroviny:

Čokoládový základ:
pomleté vlašské orechy 1 a 1/2 šálky
práškové kakao 1/2 šálky
kokosový cukor 3/4 šálky
kokosové mlieko 1/3 šálky
rozpustený kokosový olej 2 PL
mletá škorica 1 ČL
vajce 2 ks
soľ štipka

Kokosová vrstva:
sušený kokos 2 šálky
mandľová múka 1/2 šálka
kokosové mlieko 4-5 PL
med/javorový sirup/agave 3-4 PL

Čokoládová poleva:
nasekaná kvalitná horká čokoláda 1/2 šálky
kokosové mlieko 1/2 šálky
med/javorový sirup/agave (voliteľné) 1 PL

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala kokosovým olejom.

Čokoládový základ - V jednej miske som si zmiešala vlašské orechy, práškové kakao, kokosový cukor a mletú škoricu. V druhej miske som si elektrickými metličkami vyšľahala vajcia s kokosovým mliekom a olejom. Suchú zmes som pomaly prisypávala do mokrej zmesi a opäť vymixovala elektrickými metličkami dohladka. Pripravenú zmes som vyliala do tortovej formy a dala piecť na 30-35 minút a následne po upečení nechala úplne vychladnúť.

 Kokosová vrstva - Všetky suroviny som si zmiešala v miske (zmes bude mierne trusivá) a dôkladne pritlačila na čokoládový základ (teraz by sa vám mal kokos pekne zlepiť, ak nie, pridajte viac medu alebo kokosového mlieka). Kokosovú vrstvu som dala na 10-15 minút do mrazničky. Zatiaľ som si pripravila čokoládovú polevu.

Čokoládová poleva - V hrnci nad parou som si v miske roztopila čokoládu a následne primiešala varechou kokosové mlieko do hladkej konzistencie. Čokoládu som vyliala na kokosovú vrstvu a dala stuhnúť do chladničky na 2-3 hodiny.

Ku kávičke ideálny. :)

Dobrú chuť.

Recept s obrázkom je dielom nášho partnera na Zdravom jedle FitnessGuru.sk  

Mohlo by vás zaujímať

Nové produkty od pani Mgr. Podhornej

1. Bazová tinktúra - Tinktúra je zhotovená z mladých listov a kôry bazy čiernej. Pomáha nám preventívne s rozpúšťaním zdurených...

3.11.2010
5129 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní