Zdravie a prerod myslenia II.

5604 zobrazení

Minule sme končili náš článok myšlienkou že : „prvou prioritou života je život sám" . Je taká úžasná, preto ňou aj dnes opäť začneme. Keď sa nad ňou viac zamyslíme, môžeme zistiť, že je v nej úplne všetko, celá tá filozofia, matéria, podstata života, skrátka celé univerzum.

Mnohí z nás sa snažia v ceste za zdravím a najmä jeho udržaním naozaj na sebe tvrdo pracovať. Je to veľmi dôležité, pretože je rozdiel s...
zdroj: google.com

Mnohí z nás sa snažia v ceste za zdravím a najmä jeho udržaním naozaj na sebe tvrdo pracovať. Je to veľmi dôležité, pretože je rozdiel s akou kvalitou života budeme naše životy prežívať. Nebudeme navždy mladí a keď budeme veľmi starí, už je často neskoro naprávať naše chyby minulosti, pretože telá sú už často fyzicky nevratne poškodené.

Stretol som sa s jednou zaujímavou myšlienkou, v ktorej sa život často prirovnáva k vozu. Mali by sme mať pred očami, že náš rozum je zbytočný, keď voz (telo) nefunguje. Opotrebovaný voz rozvahu nepotrebuje. Iba ak je v poriadku, dokáže doviezť svojho majiteľa (dušu, vlastné ja) k stanovenému cieľu. Bez ohľadu na to, či je naším cieľom užiť si tento život alebo či sa usilujeme o splynutie s univerzálnou dušou - v každom prípade potrebujeme fungujúci voz. Urobme preto všetko, aby sme ho udržali v dobrom stave.

V súčasnosti nie je problém dožiť sa vysokého veku. Pokroky v medicíne sú naozaj významné, ale žiť život len na rôznych tabletkách a prístrojoch a žiť ako živá mŕtvola hľadiac roky do stropu zo svojej postele, poprípade byť odkázaný na opatrovateľku, ktorá nás musí prebaľovať, to asi nie je pre mnohých to pravé orechové.

Skutočný problém v súčasnosti, v modernej západnej civilizácii je dožiť sa vysokého veku pri maximálnom duševnom a fyzickom zdraví.

Na to málokto myslí. Spoliehame sa, že nás sa staroba netýka. Prehliadame starých ľudí, ale jedno je isté, že aj my jedného dňa budeme starí...

Áno, staroba čaká mnohých ľudí na tomto svete, čaká na všetkých tých, ktorých život nevyhasne predčasne. Preto je potrebné zamyslieť sa a konať hneď, neodkladať naše rozhodnutia na ďalší Nový rok.

Takmer každý z nás pozná z mayoviek indiánov. O všetkom dôležitom, čo sa týkalo ich života, rozhodovala rada starších. To nebola len výsada indiánov, ale takmer všetkých prírodných ľudí a národov. „Rady starších" existovali preto, lebo ich tvorili ľudia s obrovskými životnými skúsenosťami. Rady starších určite neboli seansy senilných dedkov. Títo prírodní ľudia dokázali byť aj vo vysokom veku vitálni mentálne a aj fyzicky.

Keď sa pozrieme na našu modernú civilizáciu, problémy často na prvý pohľad nevidíme, lebo nevidíme tých ľudí, ktorí trpia, ktorí sú pripútaní na lôžka, ktorí naozaj roky hľadia do stropu zo svojej postele. Nevidíme ani to množstvo nevládnych, imobilných v rôznych ústavoch, sanatóriách, domovoch, starobincoch, bytoch...

Realita je ale skrytá za touto oponou, ktorú nechceme vidieť a ani si ju uvedomovať. Tú realitu môžu potvrdiť len tí, ktorí ju žijú.

Je niekoľko základných pilierov na ceste udržania si zdravia, ale aj na ceste k návratu zdravia, pretože určite každý z nás má právo na druhú šancu. Mnohí ľudia sa poučia a choroba, alebo akýkoľvek problém je pre nich len jeden z mnohých nástrojov ducha na to, aby rástli ako ľudské bytosti.

Hovorí sa, že v zdravom tele zdravý duch. Určite je v tomto slogane, ktorý mnohí z nás vnímajú ako pozostatok komunizmu, veľa pravdy. Preto tými dôležitými piliermi zdravia sú určite dostatočný pohyb, zdravá výživa a zdravý spôsob myslenia.

Filozofiou Zdravého sveta je pomáhať ľuďom, informovať ich o rôznych zaujímavých možnostiach, ktoré môžu pomôcť k udržaniu, alebo k návratu zdravia. Naozaj len pomerne nedávno sme osobne objavili jeden veľmi zaujímavý produkt, ktorý by mohol byť tým dávnym snom všetkých alchymistov, ktorí stáročia hľadali elixír mladosti. Možno môže byť naplnením sna mnohých o večnom živote. Keď toto nezoberieme doslovne, mohol by byť ale určite naplnením sna mnohých nás o mentálnom a fyzickom zdraví do vysokého veku. Áno, mohol by byť nádejou pre mnohých, ktorí chcú druhú šancu. Veríme, že je, ale predovšetkým, že bude veľmi významným prostriedkom pre pilier zdravej výživy. Zdravá výživa je mimoriadne dôležitý faktor pre naše celkové zdravie, pretože týmto kanálom priteká denne do organizmu aj neuveriteľne množstvo škodlivých látok, ktoré sú už v súčasnosti bežne zakomponované do nášho potravinového reťazca.

Na to, aby sme sa dozvedeli o Matuzaleme, dopomohla ako vždy „náhoda". Mnohí z Vás vedia, že Matuzalem vymysleli slovenskí vedci, je na svete už takmer 10 rokov a na Slovensku je takmer neznámy. Navyše títo Slováci dostali za objav, molekuly života, ktorú obsahuje Matuzalem svetové ocenenie. 
Keď si však človek prečíta popis na krabičke, zistí, že sa jedná o flavonoidový komplex. Mnohí z Vás okamžite povedia, čože je to za zázrak, keď na celosvetovom trhu sú desiatky flavonoidových komplexov.

Ja som si na túto odpoveď vymyslel nasledovné podobenstvo:
Predstavte si na jednej strane Porche a na druhej strane železnú rudu. Niektoré diely z Porche pochádzajú zo železnej rudy. Keď urobíte z tejto rudy extrakt, dostanete železo a nie Porsche. Medzi železnou rudou a Porsche sa nachádza obrovské množstvo ľudského umu a technológií. Podobný rozdiel je aj medzi Matuzalemom a čiernym čajom, z ktorého pôvodne pochádzajú tie cenné flavonoidy obsiahnuté v Matuzaleme.

Máme na svete prípravok, ktorý môže pomôcť zlepšiť prežívanie a tým aj zlepšiť kvalitu života množstvu ľudí v dnešnom zložitom svete . V svete, ktorý vyvíja na človeka mimoriadnu psychickú, ale aj fyzickú záťaž. Matuzalem nie je obyčajný extrakt, je omnoho viac. O Matuzaleme netreba mnoho hovoriť, pretože sám sa prezentuje svojou účinnosťou a blahodárnymi vlastnosťami. Treba ho však odlíšiť od tých tisícov produktov, ktoré sa tvária revolučne, unikátne a skvele a takými sú len na zdrapoch papiera.

Kto chce, môže skúsiť načrieť spolu s nami do studne života, z ktorej pochádza aj Matuzalem. My sme tak už urobili.

Tento článok chcem zakončiť sloganom tvorcov Matuzalemu:
"S láskou a úctou k človeku a prírode, veľa úspechov a zdravia želá MATUZALEM® - MOLEKULA ŽIVOTA."

https://www.zdravysvet.sk/ Ing. Pavol Machnič

Mohlo by vás zaujímať

Červené riasy

V roku 1970 vedci katalogizovali oceánsky rastlinný život a objavili mnoho úžasných zlúčenín jedinečných pre vodný život. Jedny z...

28.3.2012
7719 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní