Inna Segal: Čo vám hovorí vaše telo

14402 zobrazení

Po aprílovom víkendovom kurze svetoznámej austrálskej liečiteľky Inny Segal v Bratislave sa jej knižka - Čo Vám hovorí vaše telo, vypredala v priebehu pár hodín. Teraz, po pár mesiacoch prichádza na pulty dotlač tejto unikátnej knihy.

 Inna Segal má schopnosť vidieť a cítiť ochorenia a bloky v ľudskom tele, dokáže vysvetliť, o čo ide a sprevádzať človeka samoliečením...
zdroj: google.com

Inna Segal má schopnosť vidieť a cítiť ochorenia a bloky v ľudskom tele, dokáže vysvetliť, o čo ide a sprevádzať človeka samoliečením až k jeho uzdraveniu.

Ako dieťa trpela silnými bolesťami chrbta, ktoré sa napriek liečeniu v zdravotníckych zariadeniach neustále zhoršovali. V 20. rokoch úplne stratila pohyblivosť. Neuveriteľným zvratom osudu objavila počas meditácie nezvyčajný spôsob komunikácie s vlastným telom. Naladením sa na vlastnú chrbticu sa dokázala vyliečiť a zbaviť bolestí. V súčasnosti pomáha ľuďom po celom svete.

Autorka vás zasvätí do tajomstiev signálov, ktoré vám vysiela vaše telo. Inna Segal v jednotlivých kapitolách rozoberá a vysvetľuje psychické a energetické príčiny jednotlivých chorôb a zdravotných ťažkostí, ktoré vás trápia, odhalí vám posolstvá, ktoré vám chce odovzdať vaše telo a naučí vás porozumieť tajnej reči chorôb a ťažkostí, ktorými trpíte tak, aby ste sa ich dokázali zbaviť.

V lekciách sa naučíte:

  • ako sa okamžite zbaviť stiesneného pocitu, strachu, stresu a negatívnych myšlienok
  • ako si nastaviť telo na uzdravenie
  • ako dostávať od tela signály a rozumieť im
  • ako pochopiť symptómy konkrétnej choroby a ako ju vyliečiť
  • ako zregenerovať nervový systém
  • ako sa v priebehu niekoľkých minút zbaviť bolesti
  • ako využiť vlastný dych na uzdravenie
  • ako zistiť, čo je vo vašom energetickom poli v nerovnováhe
  • ako si omladiť telo dovnútra aj navonok, takže sa budete cítiť a aj vyzerať mladšie
  • ako funguje uzdravovanie ľudského tela a aké konkrétne kroky musíte vykonať, aby ste sa uzdravili
  • čo urobiť každé ráno, aby ste si udržali skvelé zdravie do vysokého veku
  • ako znova naštartovať vlastný imunitný systém
  • ako si vybudovať skutočne zdravú sebadôveru
  • ako si zmeniť život o 180 stupňov
  • ako si zlepšiť zdravie o 100 percent
  • ako uvoľniť vlastnú tvorivosť
  • ako sa zbaviť akýchkoľvek obmedzujúcich vnútorných blokov

Inna Segal bola hosťom Snídaně s Novou. Video si môžete pozrieť TU.

Úryvok z knihy ČO VÁM HOVORÍ VAŠE TELO

Liečenie emocionálnych, psychických a energetických príčin chorôb.

V nasledovnej podkapitole nájdete informácie o vašich orgánoch a možných symptómoch súvisiacich problémov. Použite informácie z tejto podkapitoly a z ďalších častí ako pomôcku, ktorá vám pomôže utvoriť si vlastnú predstavu o vašom zdravotnom stave.

Keď si preštudujete informácie o všetkých častiach tela, nalaďte sa na svoje telo a pokúste sa identifikovať symptómy, ktoré sa u vás prejavujú. Potom začnite proces liečenia. Môžete začať aj s procesom na odstránenie emócií popísanom v III. kapitole s názvom Čo vám hovoria vaše emócie. Pri každom cvičení je potrebné, aby ste sa uvoľnili, pretože stav relaxácie je na liečenie optimálny. Dýchanie zhlboka vám môže pomôcť sústrediť sa na oblasť, ktorú chcete liečiť, aby ste precítili jej stuhnutosť. Ak sa chcete liečiť, musíte byť ochotný cítiť. Keď zistíte, čo vám spôsobuje stuhnutosť, záťaž, napätie a stres začnú miznúť a vystrieda ich nový stav mysle, sila a vitalita. Každý človek má schopnosť vizualizácie. Predstavte si svoju spálňu. Aký je tam nábytok? Akej farby je tá miestnosť? Ktoré je vaše obľúbené oblečenie? Akej je farby? Aby ste dokázali na tieto otázky odpovedať, musíte si v mysli vytvoriť ich obrazy. Môžete tvrdiť, že ste tieto obrazy nevideli zreteľne, ale iba hmlisto. A to je úplne v poriadku. Tie predstavy nemusia byť úplne zreteľné, aby ste mali prospech z ich vizualizácie, dôležitý je váš zámer. Ak si máte predstaviť modrú farbu a vy si ju nedokážete jasne vizualizovať, nenechajte sa odradiť. Ak je vaším zámerom využiť jej liečivý charakter, budete z nej mať úžitok. Čím viac si to budete precvičovať, tým zreteľnejšie predstavy uvidíte. Buďte trpezlivý.

Vizualizácia je niečo iné než naladenie sa. Ak hovorím o „naladení sa" na istú oblasť vášho tela, myslím tým zameranie vašej pozornosti na istú oblasť, dýchanie do tejto oblasti a preciťovanie procesov, ktoré v nej prebiehajú. Niektorým ľuďom sa zjavia obrazy alebo pohybujúce sa obrázky, ktoré môžu byť jasné alebo zahmlené. Môže sa vám objaviť obraz súčasného stavu vášho orgánu alebo spomienky na nehodu, ktorá sa vám prihodila pred mnohými rokmi. Nemusíte vidieť obraz, ale môžete pocítiť silnú emóciu, nezvyčajnú myšlienku alebo vám príde na um slovo, ktoré si už dlho neviete vybaviť.

Znamenie, alebo odpoveď na vašu otázku, sa môže objaviť v momente, keď sa nalaďujete, alebo o niečo neskôr. Môžete zacítiť pach, ktorý vám pripomenie určitého človeka či udalosť, alebo zacítiť zvláštnu chuť v ústach. Neposudzujte nič z toho, čo sa vám objaví, ani obraz, ani pohyblivý obrázok, pocit, myšlienku, zvuk, pach, ani chuť. Pracujte s takou informáciou, akú dostanete. Všetko, čo sa vám zjaví, je dôležité a je súčasťou skladačky prispievajúcej k vášmu vyliečeniu.

Využitie vnútornej liečivej inteligencie na vyliečenie vášho tela

V rámci mnohých postupov používam slová „vnútorná liečivá inteligencia". Verím, že vaše telo má v sebe vnútornú inteligenciu, ktorá spôsobuje tlkot srdca, prúdenie krvi a rast vlasov, bez toho, aby ste sa na tom vedome podieľali. Ak si poraníte ruku, táto vnútorná inteligencia vám ranu zahojí. Ak požiadate tú časť seba samého, ktorá pozná spôsob, ako liečiť, proces liečenia môže nastať oveľa rýchlejšie a účinnejšie. Niektorí ľudia túto časť nazývajú podvedomím, ale ja verím, že všetci sme duchovnými bytosťami s vyššou inteligenciou, ktorá cez nás pôsobí. Táto inteligencia môže pôsobiť tak prostredníctvom nášho podvedomia, ako aj nášho vedomia.

Ako súčasť postupov pri liečení popísaných v nasledovnej podkapitole vám odporúčam zbaviť sa „všetkých presvedčení". Zistila som, že každý z nás má isté presvedčenia, ktoré nás obmedzujú pri liečení a rozvoji. Niektorí ľudia môžu mať presvedčenie, o ktorom si myslia, že je pozitívne, ale neskôr zistia, že ich uväzňuje v starých návykoch.

Niekto napríklad verí, že manželstvo s osobou podobného náboženského vierovyznania je pozitívne presvedčenie. Ak sa však dieťa zamiluje do niekoho s odlišným vierovyznaním, môže tento predsudok spôsobiť konflikt medzi rodičmi a ich dieťaťom. Ak sa budú upäto držať tohto presvedčenia, môže sa tým narušiť ich vzťah s dieťaťom a spôsobiť mnoho zbytočného utrpenia a bolesti. V podstate môže toto upnutie sa rodičov na istý predsudok spôsobiť, že ich dieťa sa začne búriť a pripúta sa bližšie k osobe, ktorá môže, ale nemusí byť preň tá najlepšia. Takže by sme sa mali zbaviť všetkých presvedčení a vytvoriť v sebe priestor na spojenie sa s vnútorným alebo tým najoprávnenejším presvedčením.

Ďalšou súčasťou inštrukcií pri liečení je vzdať sa pozitívnych a negatívnych postojov. Ak niečo od niekoho alebo niečoho očakávame, často v súvislosti s touto osobou, udalosťou alebo týmto zážitkom prehnane reagujeme. Negatívny postoj môže byť založený na silnom negatívnom pocite, akým je hnev, nenávisť, strach, žiarlivosť, atď. Pozitívny postoj môže byť založený na silnej potrebe, očakávaní, pocite netrpezlivosti, atď. Napríklad si predstavte, že ste práve nastúpili do novej práce a ste šťastím bez seba. Máte kopu nápadov a očakávaní, čo všetko budete v tejto novej práci môcť urobiť a naučiť sa. Potom zistíte, že realita je úplne iná, než ste dúfali. Takže ste z toho sklamaný a deprimovaný. Váš pozitívny postoj sa zmení na negatívny. V ideálnom prípade by sme sa mali zbaviť všetkých postojov a vniesť do svojich životov duchovno, súlad a pocit pohody.

Ako pomôcka k dosiahnutiu tohto stavu nasleduje po mojich liečebných postupoch slovo „VYČISTIŤ", aby ste nezabudli odstrániť všetko napätie, bolesť, stres a obmedzenia zo svojej mysle, tela, emócií a svojich vibrácií. Keď si budete opakovať slovo „VYČISTIŤ", predstavte si metlu alebo vysávač, ako odstraňujú všetok neporiadok vo vašom systéme alebo čistia vašu cestičku k najúžasnejším zážitkom v živote. Opakujte si toto slovo niekoľkokrát, až kým nepocítite, že sa niečo zmenilo, že sa cítite ľahší, uvoľnenejší, slobodnejší, vzrušenejší alebo otvorenejší novým možnostiam.

Zistila som, že ak si slovo „VYČISTIŤ" často opakujete, pričom si ho vizualizujete, až kým nepocítite, že zmizol všetok zmätok, začnete mať v živote všetko jasnejšie, zlepší sa vám pamäť a budete vedieť jasnejšie vyjadriť to, po čom túžite. Aj vaše telo bude lepšie fungovať, pretože vždy, keď vyslovíte „VYČISTIŤ", váš nervový systém začne odstraňovať všetko napätie, čím uľahčí komunikáciu vášho tela a mysle. Niektorí ľudia zbadajú výsledky tohto cvičenia okamžite, ale ak sa to vám nepodarí, zapamätajte si, že tak ako istý čas trvá, kým sa prejaví choroba, takisto môže istý čas trvať, kým znova nadobudneme zdravie a vitalitu.

Výbornými pomocníkmi pri liečení sú aj vaše dlane. Pri niektorých cvičeniach bude potrebné, aby ste si položili dlane na rôzne časti tela a predstavovali si, ako cez ne prúdi farba. Každá farba má istú energetickú vibráciu, ktorá môže pomôcť pri liečení a regenerácii jednotlivých orgánov.Takisto sa dozviete, že pri mnohých postupoch vás vyzvem, aby ste si kládli otázky, na základe ktorých zistíte, ako sa cítite a čo môžete urobiť, aby ste zmenili svoj život. Tieto otázky sú nesmierne dôležité pre dosiahnutie zdravia, vitality a vnútorného naplnenia, pretože vaše prežívanie života závisí od kvality otázok, ktoré ste ochotný si klásť.

Ak si budete klásť demotivujúce otázky typu Prečo to nefunguje?, Prečo vždy zlyhám? alebo Prečo sa mi stávajú zlé veci?, budú vaše výsledky vždy negatívne. Ak si však položíte posilňujúce otázky typu Ako to môžem urobiť?, Ako môžem uspieť? alebo Aké sú moje možnosti, aby som sa dokázal veľmi rýchlo vyliečiť?, zistíte, že vesmír vám pomôže vyliečiť sa, uspieť a dosiahnuť ciele rýchlejšie a jednoduchšie.

Čo získate používaním týchto liečebných postupov

Pomocou práce s myšlienkami, slovami, pocitmi, presvedčeniami, vibráciami, dotykom, pohybmi, vizualizáciou a dychom máte možnosť dosiahnuť zmeny vo svojom tele a svojom živote. Pamätajte si, že bolesť a pocit nepohody sú spôsoby, akými vám vaše telo dáva najavo, že je potrebné vykonať zmeny. Čím viac sa naladíte na svoje telo, tým ľahší, radostnejší a hodnotnejší bude váš život. Máte príležitosť naladiť sa na svoju vnútornú múdrosť a získať tak rady, ktoré potrebujete. Tieto rady sa netýkajú iba vášho zdravia, ale aj vašich vzťahov, kariéry, psychického a emocionálneho stavu a duchovného rozvoja.

Na dosiahnutie optimálnych výsledkov vám odporúčam vykonávať tieto cvičenia každý deň. Niekedy budete musieť to isté cvičenie opakovať aj niekoľkokrát za deň po celý týždeň alebo aj dlhšie, inokedy sa symptómy stratia v priebehu niekoľkých hodín.

Ako som už spomínala, ak sa cítite dobre, môžete si spraviť jeden rýchly liečebný proces, po ktorom sa budete cítiť ešte lepšie. Prišla som na to, že niektorí ľudia sa o svoje zdravie za-čnú starať, až keď ochorejú. Často počúvam, že keď sa ľudia začnú cítiť dobre, prestanú robiť čokoľvek, čo im pomáha rozvíjať sa a rásť, až kým nie sú zase celí stuhnutí, chorí a nešťastní. Len si predstavte, aký príjemný by bol život, keby ste sa každý deň cítili lepšie a lepšie.

Mnohí ľudia začnú s procesom liečenia a potom prestanú, lebo nevidia okamžité výsledky. Presvedčia samých seba, že je to príliš ťažké, že to aj tak nebude fungovať alebo že na to nemajú čas. Ak ste aj vy v minulosti mali takéto pocity, musíte sa ich zbaviť a začať si upevňovať a prijímať dobré zdravie a úspech.

Prebratie zodpovednosti

Ak chcete zažiť zázrak liečenia, musíte si sľúbiť, že uspejete, a prebrať zodpovednosť za svoje činy. Zodpovednosť neznamená, že sa budete obviňovať za zlý zdravotný stav, práve naopak, mali by ste skúmať voľby a rozhodnutia, ktoré ste vykonali a ktoré nefungovali. Môžete sa rozhodnúť ísť na to inak a zistiť, čo by zlepšilo vaše zdravie a život. Raz ma vyhľadala jedna šesťdesiatročná žena menom Laura, pretože nemohla spávať, mávala záchvaty kašľa a astmu, trpela artritídou a bolesťami chrbta a len veľmi ťažko chodila. Navštívila fyzioterapeuta, psychológa, rôznych lekárov, chiropraktikov a iných špecialistov, ale zlepšenia boli nepatrné. Pomohla som Laure vytvoriť liečebný program na všetky jej ťažkosti prostredníctvom práce s emóciami, ktoré jej spôsobovali stuhnutia.

Najprv som sa dozvedela, že pred desiatimi rokmi Laura utrpela obrovský šok, keď ju neprávom obvinili z podvodu. Od toho momentu sa jej zdravotný stav zhoršoval. Začali sme liečebný proces prácou s emóciami hnevu, smútku, depresie a zlosti. Laure istý čas trvalo, kým odpustila všetkým zainteresovaným osobám. Okamžite sa cítila slobodnejšia a jej bolesť chrbta ustúpila.Naučila som Lauru spôsob, ako sa zbaviť negatívnych myšlienok a pocitov napätia, ktoré v sebe človek má, a namiesto nich si vytvoriť pozitívne myšlienky a pocity. Potom som jej ukázala postupy, ako si vyliečiť problémy s hruďou, chrbtom, kĺbmi a nohami.Laura vykonávala tieto liečebné postupy každý deň. Vždy, keď sme sa rozprávali, hovorila mi o svojich zlepšeniach. Bola nadšením bez seba, keď mi rozprávala o noci, kedy sa jej podarilo zbaviť astmy a pokojne sa vyspať. Kašľať prestala už po pár dňoch samoliečenia. O niekoľko mesiacov už bola Laura schopná bez väčších problémov chodiť, mala ohybnejšie telo a do jej života sa vrátilo šťastie. Keď Laura prebrala zodpovednosť za svoj zdravotný stav a pochopila, čo sa jej snaží telo povedať, zmenil sa jej život a ona sa vyliečila. Prestala byť obeťou svojho stavu, nadobudla silu a prinavrátila si dobré zdravie.

Ste aj vy pripravený prevziať zodpovednosť za svoj zdravotný stav? Ste ochotný považovať svoje vyliečenie za najvyššiu prioritu? Ak ste odpovedali kladne, tak ste pripravený začať.

Už sa teším na vaše úspechy! Pošlite mi, prosím, e-mailom svoje výsledky, aby som s nimi mohla oboznámiť aj iných a inšpirovať ich tak k prinavráteniu si dobrého zdravia. Ak potrebujete osobitnú podporu, na záverečných stránkach knihy nájdete ďalšie pomôcky, ktoré vám môžu pomôcť získať zdravie, radosť a úspech vo všetkých oblastiach života.

Desať základných princípov liečenia

„Liečenie" znamená komplexnosť. Takže ak sa chcete vyliečiť na všetkých úrovniach, musíte vziať do úvahy všetky aspekty prispievajúce k dobrému zdravotnému stavu.

Prvý princíp

Sľúbte si, že pre vás bude vaše zdravie prioritou. To znamená, že ste vzácnou bytosťou, ktorá si zaslúži mať vynikajúce zdravie a vitalitu. Ak si zo svojho zdravia urobíte prioritu, dáva vám to možnosť preskúmať vaše zmýšľanie. Máte otvorenú myseľ a ste ochotný preskúmať základné príčiny vašich ochorení a ťažkostí a zbaviť sa negativizmu, ktorý mohol prispieť k vášmu zdravotnému stavu? Alebo je vašou definíciou liečenia zobrať si tabletku a umlčať svoje telo? Skutočné liečenie znamená načúvať signálom, ktoré sa vám vaše telo snaží vysielať, a následne vykonať zmeny, ktoré vo vašom tele a vašom živote spôsobia uvoľnenie a správne prúdenie namiesto ochorení a stuhnutia.

Druhý princíp

Preciťujte svoje pocity, nepotláčajte ich. Mnohí ľudia strávia väčšinu svojho času premýšľaním, nie cítením, pretože „cítenie" je pre nich nepohodlné. Keď sa objavia neželané pocity, snažia sa ich potlačiť nevšímavosťou, sledovaním televízie, konzumovaním nezdravých jedál, dlhými telefonátmi, čítaním knihy, počúvaním hudby, fajčením, drogovaním, atď. Pocity sú ale kľúčom k vášmu zdravotnému stavu. Prezrádzajú vám, čo vám slúži ku cti a čo nie, či sa váš život uberá správnym smerom, alebo ste sa vydali nesprávnou cestou. Vaše pocity vám dávajú príležitosť rozvíjať sa, zbavovať sa bolesti, dosiahnuť ideálnu váhu, urobiť zmenu a prelomiť pancier, ktorý vám bráni dosiahnuť dobré zdravie, pokoj a radosť.

Tretí princíp

Uvedomujte si svoj dych. Mnohí ľudia dýchajú plytko, čím udržujú svoje telo v napätí, stagnácii a dávajú mu viac zabrať. Keď dýchate pomaly a uvedomujete si svoj dych, vnímate svoje telo, naladíte sa na svoju intuíciu, uvoľníte si myseľ a vyčistíte krv. Zároveň si zvýšite energiu a vitalitu, pretože dych dáva do obehu energiu vo vašom tele.

Štvrtý princíp

Jedzte zdravo a premyslene. Mnohí ľudia vedia, čo znamená zdravá strava, ale v našich zaneprázdnených životoch plných stresu je jednoduchšie kúpiť si rýchle občerstvenie, ktoré zvyčajne obsahuje množstvo tukov, cukrov, kofeínu a nezdravých chemikálií. Ľudia často jedia rýchlo cestou niekam, bez toho, aby si vôbec uvedomovali, čo jedia, alebo si jedlo skutočne vychutnali a tešili sa z neho. To potom vedie k tomu, že zjedia viac, ako potrebujú. Byť zdravý znamená zdravo sa stravovať. Jedlo by malo vyživovať vaše telo, dávať mu energiu, zdravie a vitalitu. Čas na prípravu zdravého jedla, ktoré môžete jesť v pokoji a poriadne ho požuť, dáva vášmu telu možnosť rýchlejšie a jednoduchšie sa liečiť a regenerovať.

Piaty princíp

Doprajte svojmu telu pohyb. Mnohí sa sťažujú, že sa cítia leniví, deprimovaní, nemotivovaní a majú nadváhu. Ale každý človek si môže nájsť taký druh cvičenia, ktorým dosiahne a udrží si želateľnú váhu a ktoré mu pomôže byť silný, zdravý, ohybný a fit. Pravidelné cvičenie vám pomôže cítiť sa lepšie, užívať si svoje telo, mať viac energie, detoxikovať sa a uzdraviť sa. Nájdite si taký druh cvičenia, ktorý vás bude baviť, napríklad prechádzky, plávanie, posilňovanie, tanec, joga, bojové umenia, taj-či, atď.

Šiesty princíp

Počúvajte svoje telo. Mali by ste vedieť rozpoznať, kedy potrebujete oddychovať, hrať sa, zabávať sa a pracovať. Ako cez deň fungujete? Kedy máte najviac energie? Čo môžete urobiť, aby bol váš život produktívnejší? Keď ľudia nepočúvajú svoje vlastné telo, dostaví sa stres, napätie, strach, frustrácia, úzkosť a choroba. Urobte si vždy po pár hodinách niekoľkomin-útovú prestávku. Strečingom, dýchaním zhlboka alebo dokonca aj krátkou meditáciou môžete zmeniť únavu, stagnáciu a stres na zdravie, kreativitu a uvoľnenie.

Siedmy princíp

Buďte kreatívny. Kreativita vám umožní relaxovať, zabávať sa a objavovať nové veci. Dáva vám príležitosť učiť sa, rozvíjať a objavovať talent. Keď sú ľudia kreatívni, často majú viac inšpirácie, predstavivosti a sú vynaliezavejší. Zábava a kreativita predlžujú život, tak si nájdite nejaké aktivity a prejavte svoju kreativitu.

Ôsmy princíp

Pridajte svojmu životu viac farieb. Farby môžu spôsobiť, že človek cíti ťažobu, depresie a únavu alebo ľahkosť, energiu a radosť. Uvedomte si, ktoré farby vo vás vyvolávajú príjemné pocity a aké majú vlastnosti. Potom tieto farby zaraďte do svojho života. Môže to znamenať, že si namaľujete steny zelenou, pretože vo vás vyvoláva uvoľnenie a pokoj. Oblečiete si krikľavo oranžové šaty alebo košeľu, pretože vám dodáva energiu. Alebo si do domu prinesiete kyticu kvetov, aby ste ho oživili počas dlhých zimných mesiacov. Nech je to hocičo, dodajte tomu farby.

Deviaty princíp

Naučte sa byť vďačný. Sústreďte sa na všetky skvelé veci, ktoré v živote máte, namiesto toho, aby ste rozmýšľali nad tým, čo nemáte, sťažovali sa na nedostatok a obmedzenia. Zapamätajte si, že to, na čo myslíte, posilňujete. Ak sa budete zameriavať na to, že ste nešťastný, ešte sa to znásobí.

Desiaty princíp

Smiech by mal byť ďalšou prioritou. Dlhé roky si ľudia mysleli, že na smiech je potrebné mať príčinu. Ale účinky smiechu sú také skvelé, že „smiech iba pre smiech" sa stal heslom nespočetného množstva ľudí na celom svete, ktorí chodia do „klubov fanúšikov smiechu". Existuje dokonca aj joga smiechu, ktorá vyučuje špeciálne cvičenia na smiech. Pohľad na život z tej humornejšej stránky vám pomôže zbaviť sa stresu a rýchlejšie sa vyliečiť

Spracoval Vladimír Jakubec www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Slnko, voda a pohoda

Milé dámy, vyzerá to tak, že počasie sa nám umúdrilo a konečne aj u nás bude leto. Teploty sa budú škriabať k 30o a nás to bude opäť...

5.7.2011
4406 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní