Magické bylinky a magické bylinkové rituály II.

22967 zobrazení

Pokračovanie článku "Magické bylinky a magické bylinkové rituály I."

Ďalšou magickou pomôckou sú:  Bylinkové vankúšiky  V spánku regenerujú nielen telo, ale aj dušu. Duša v snoch navštevuje iné dimenzie,...
zdroj: google.com

Ďalšou magickou pomôckou sú:

Bylinkové vankúšiky

V spánku regenerujú nielen telo, ale aj dušu. Duša v snoch navštevuje iné dimenzie, učí sa, kontaktuje sa s mŕtvymi, zažíva radosť i smútok. Aby sme pochopili naše sny, môžeme si pomôcť bylinkovými vankúšikmi. Energia bylín nám pomôže uvoľniť sa, navodí hlbší a pokojnejší spánok.

Harmanček, nechtík, archangelika, aníz, ľubovník, valeriána, nátržník husí, palina, ďatelina, materina dúška, čistec ...

Sušenými bylinami môžeme ochrániť náš dom pred útokmi zlých energií aj pred zlými ľuďmi. Rozhadzujeme ich okolo domu, alebo ak bývame v paneláku, štipku bylín vhodíme do rohov miestností, alebo použijeme bylinkové vrecúška.

Magické bylinky

Archangelika lekárska (Archangelica officinalis)

Podľa povesti ju na Zem priniesli anjeli. Hovorí sa jej aj „svätá bylina".
Má silné ochranné účinky proti negatívnym energiám. Pridávame ju do kúpeľa - očistí nás od zlej energie. Môžeme ju nosiť na tele, dať si ju pod vankúš - pomôže nám spojiť sa s našim anjelom strážnym, alebo nám prinesie prorocké sny. Keď ju rozsypeme do rohov bytu, pomôže vrátiť jeho obyvateľom harmóniu a rovnováhu, zjemní hádky a agresivitu.
Éterický olej z archangeliky je považovaný za afrodiziakum, lebo má podobné zloženie ako živočíšny pižmový olej. Byle tejto rastliny sa používajú ako sladidlo.

Aníz - Bedrovník anízový (Pimpinella anisum)

O jeho liečivých účinkoch vedeli už starí Egypťania a Rimania. Účinkuje na dýchacie ťažkosti, tráviaci systém.
Ak ho nosíme na tele, pomôže nám nachádzať správne slová, je vhodný ako podpora pri prednáškach, rétorických vystúpeniach alebo ak sa domáhame spravodlivosti.
Používa sa na magické vydymovanie - proti hnevu a agresii.

Bazalka pravá (Ocimum basilicum)

V mnohých krajinách sa používa na prípravu svätenej vody. V gréckych kostoloch ju aj dnes môžeme vidieť ako ozdobu interiéru. V mágii ju používame na odháňanie nečistých energií.

Palina obyčajná (Artemisia vulgaris)

Je zasvätená gréckej bohyni Artemis, ochránkyni tehotných a rodičiek.
Jej koreň sa dáva nad vchodové dvere, aby tam bránila vstupu negatívnej energie a ohňu. Pomáha pri strachu z lietania. Tiež sa ňou vydymuje - ochrana pre zlými ľuďmi.

Harmanček - Rumanček kamilkový (Chamomilla recutita)

Jedna z najobľúbenejších liečivých rastlín. Upokojuje nielen naše vnútorné orgány, ale aj našu myseľ. V mágii sa používa pri rituáloch šťastia.

Jalovec - Borievka obyčajná (Juniperus communis)

Snáď pre jeho pichľavé vetvičky je považovaný za najúčinnejšiu ochranu pred zlými energiami. Je mimoriadne aromatická, jej dym zbavuje miestnosti zlých energií.

Papraď samčia (Dryopteris filix-mas)

Podľa starých povestí papraď pomáhala pri získaní neviditeľnosti a umení lietať. Aj Hildegarda z Bingenu sadila okolo svojich záhonov papraď, aby ich ochránila pre zlými duchmi démonmi. Je to kúzelná bylina šťastia. Keď ju umiestnime nad dvere, prinesie nám blahobyt a šťastie. Germánska bohyňa šťastia Freya je spájaná s touto bylinou v podobe ženských vlasov, lebo mlieko, ktoré vytekalo z jej ňadier, sa pri dopade na zem premenilo na túto rastlinu.
Hovorí sa, že kto nájde za svätojánskej noci semienka paprade, bude mať šťastie vo všetkom, čo podnikne. Je potrebná opatrnosť, lebo ten kto v túto noc stúpi na papraď, môže stratiť orientáciu a nižší prírodní tvorovia nebudú mať s ním zľutovanie.

Valeriána lekárska (Valeriana officinalis)

Nosí šťastie a udatnosť. Ako vydymovadlo prináša úspech pri skúškach. Tiež má veľkú schopnosť ochrany pred zlými duchmi.

Lieskový oriešok

Staré legendy hovoria, že sa používal ako predpoveď manželstva - mladomanželia hodili do ohňa hrsť orieškov. Ak praskali, aj v manželstve to „praskala". Ak boli pokojné a tiché, manželstvo bolo dobré a šťastné. Používa sa pri všetkých ochranných kúzlach. Vyrába sa z neho magická palička. Sadí sa na okraje záhrad, aby ich chránil pred zlými energiami i ľuďmi.

Nátržník husí (Potentilla anserina)

Pre svoje načervenalé korene získal meno „krvavý koreň". Podľa stredovekej ľudovej múdrosti odhryzne každých 7 rokov diabol jeho korene. Jeho koreň naozaj vyzerá ako odhryznutý.
V mágii je vynikajúcim prostriedkom proti strachu, závistlivým pohľadom a zlým duchom. Zbiera sa na Sv.Jána pred svitaním a nosí sa na tele vo vrecúšku. Potom má človek šťastie v láske.

Rozmarín lekársky (Rosmarinus officinalis)

Podľa gréckeho mýtu sa nechala dcéra Perzského kráľa Orchama, Leukothea, z viesť slnečným Bohom Héliom. Jej otec sa tak rozzúril, že ju pochoval za živa. Hélios bol tak nešťastný, že nechal z jej tela vyrásť voňavý krík - rozmarín. Gréci ho pomenovali Libanotis a plietli z neho vence. Vkladali ho deťom do kolísky, aby mali dlhý život, pre za,ilovaných bol dôležitým symbolom vernosti.

Ruža

Podľa povesti boli všetky ruže najprv biele. Keď sa rímska bohyňa lásky Venuša ponáhľala na pomoc svojmu poranenému Adónisovi, stúpila do tŕnitého kra ruží a kvety sa zafarbili jej krvou. Ruža je kráľovnou kvetín a symbolom lásky. Používa sa pri rituáloch lásky.

Šalvia lekárska (Salvia officinalis)

Jozef s Máriou na úteku z Egypta našli záchranu a bezpečie pod kríkom šalvie. Mária potom požehnala túto rastlinu a prepožičala jej silu a nesmrteľnosť pre ľudské bytosti. Od tých dôb je považovaná za rastlinu predlžujúcu život. V Starom grécku sa pokúšali uniknúť smrti po požití jedu práve odvarom zo šalvie. Často sa používa ako vydymovadlo.

Ľubovník bodkovaný (Hypericum perforatum)

Je to najznámejšia magická bylina.. Ak ju zbierame počas noci svätojánskej, budeme môcť vidieť elfov, víly, škriatkov, nájsť poklady a rozumieť reči zvierat.

Dúfam, že tieto dva článočky Vám pomôžu nahliadnúť do magického sveta našich byliniek

Mgr. Iveta Henzélyová http://www.bylinkovaskola.sk/

Mohlo by vás zaujímať

SVĚT BEZ HRANIC

Před dvěmi roky jsem se doslechl o havajském terapeutovi, který vyléčil celé oddělení mentálně postižených vězňů - aniž by...

9.8.2009
3919 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní