Lipozomálna Ashwagandha: Zlepší Vaše kognitívne funkcie

1352 zobrazení

Ashwagandha, stálica tradičnej indickej medicíny má rôzne účinky. V Zdravom svete sme sa zamerali na jej najväčší benefit, ktorým je podpora kognitívnych funkcií.

Ashwagandha je unikátna rastlina kvôli úžasným účinkom pre ľudské zdravie. Obšírnejšie sme si o nich povedali v predchádzajúcom...
zdroj: google.com

Ashwagandha je unikátna rastlina kvôli úžasným účinkom pre ľudské zdravie. Obšírnejšie sme si o nich povedali v predchádzajúcom článku. Teraz sme sa zamerali na ten najväčší benefit, ktorý nám ponúka, a to podpora kognitívnych funkcií a s ním spojená efektívnosť pri práci a efektívne učenie.

Práve toto je v kontexte dnešnej doby, kedy sa čoraz viac ľudí stretáva s náročnými intelektuálnymi úlohami, obzvlášť relevantné. Ashwagandha priaznivo ovplyvňuje kognitívne funkcie cielením na dve hlavné oblasti - podporu efektívnosti pri práci a efektívne učenie. V praxi to znamená, že táto rastlina môže pomôcť zlepšiť koncentráciu, pozornosť, pamäť a schopnosť rýchlo a efektívne sa učiť nové informácie. 

Centrálna nervová sústava je zložená z mozgu a miechy. Táto komplexná sústava je centrálnou sietou, ktorá reguluje a koordinuje telesné funkcie a umožňuje nám vnímať a reagovať na svet okolo nás. Aby centrálna nervová sústava mohla správne fungovať, je potrebné, aby jej neustále prúdili dôležité látky. Tieto látky, zahrňujúce vitamíny, minerály a iné živiny, pomáhajú udržiavať nervové bunky zdravé a fungujúce. Keď potrebujeme zvýšený výkon, učíme sa, musíme rozmýšľať,  musíme telu pomôcť tým, že mu dodáme dodať tieto látky.

Práve vstup týchto životne dôležitých látok do tela je často spojený s našou stravou. Samozrejme, existujú aj rastliny, ktoré sú obzvlášť bohaté na tieto potrebné látky, a ktoré môžu pomôcť pri podpore zdravia nervovej sústavy. Medzi tieto patrí Ashwagandha, ktorá je považovaná za jednu z najúčinnejších rastlín, pokiaľ ide o podporu nervového systému.

Lipozomálna Ashwagandha
VIKEND15

Lipozomálna Ashwagandha

Bioaktívna ashwagandha s najvyšším percentom withanoidov na trhu


 

Ashwagandha, má vo svojej kompozícii množstvo dôležitých látok, ktoré majú významný pozitívny vplyv na nervovú sústavu. Je to ideálne a zároveň geniálne palivo pre náš mozog. 

Podľa mnohých štúdií a výskumov má Ashwagandha zároveň aj vysoký obsah antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť nervové bunky pred poškodením. Takže nielen výživa, ale aj ochrana mozgu. Ashwagandha taktiež, podporuje produkciu neurotransmiterov, ktoré sú kľúčové pre správne fungovanie nervového systému. Výskum tiež ukazuje, že môže pomôcť zlepšiť pamäť a koncentráciu, zmierniť úzkosť a depresiu a podporiť celkové duševné zdravie a pohodu.

Preto je Ashwagandha považovaná za jednu z rastlín, ktorá ponúka najviac výhod pre nervový systém. Jej významný dopad na centrálnu nervovú sústavu a jej schopnosť podporovať jej zdravie a funkciu ju robí cennou súčasťou každej stravy zameranej na podporu zdravia nervového systému.

Preto je ashwagandha ideálnym doplnkom stravy pre študentov, vedeckých pracovníkov, ale aj pre profesionálov z rôznych odvetví, ktorí potrebujú udržať svoj mozog v top stave.  Pre staršie deti (od 12 rokov) s ADHD, čiže s poruchou pozornosti s hyperaktivitou je vhodné vyskúšať Ashwagandu v kombinácii so extraktom so šafránu Afronom® v produkte antistres komplex. Svojimi unikátnymi vlastnosťami môže ashwagandha značne prispieť k zlepšeniu kvality našej práce a štúdia, a tým aj k našej celkovej kvalite života.

Najlepšia Ashwagandha je lipozomálna Ashwagandha, ktorá predstavuje inovatívnu a modernú formu vitamínu na sústredenie. Vyrába sa z bioaktívneho extraktu Sensoril®, ktorý obsahuje viac ako 16 % withanolidových glykozidov. Druhá najsilnejšia Ashwaganda KSM-66® ich má 3x menej, len okolo 5%.

Lipozomálne vitamíny zaisťujú mnohonásobne efektívnejšie vstrebávanie a využitie účinných látok do organizmu ako bežné vitamíny alebo tabletky na pamäť a sústredenie. V čom je lipozomálna forma lepšia a prečo sa oplatí dať jej prednosť sa dočítate v našom článku: Lipozomálne vitamíny a minerály: V čom sú iné?

Lipozomálna Ashwagandha a koncentrácia

Koncentrácia je kľúčová pre efektívnu prácu a efektívne učenie. Ashwagandha podporuje koncentráciu tým, že znižuje hladiny stresových hormónov a podporuje relaxáciu.

To pomáha zlepšiť pozornosť a zamedziť rozptyľovaniu sa. Lipozomálna forma ashwagandhy je ešte účinnejšia, pretože lipozómy zlepšujú prenikanie účinných látok cez bunkové steny a tým zvyšujú ich dostupnosť pre mozog.

Tí, ktorí máte radi rôzne chute čajov, môžete si pre zmenu pre efektívne učenie dopriať čaj z Ashwagandhy.

Lipozomálna Ashwagandha a efektívnosť pri práci a učení

Týym, že Ashwagandha znižuje aj únavu, tým zlepšuje pamäť a schopnosť efektívneho učenia sa a riešienia problémov. Ešte raz chcem zopakovať, že práve lipozomálna forma zaisťuje, že účinné látky ashwagandhy sú efektívne využité a dostávajú sa tam, kde sú najviac potrebné.

Lipozomálna Ashwagandha a antistresové účinky

Jednou z jej najviac oceňovaných vlastností Ashwagandy je jej adaptogénny potenciál.

Myšlienka adaptogénnosti, hoci sa môže zdať zložitá, v skutočnosti odkazuje na schopnosť rastliny pomôcť organizmu lepšie sa prispôsobiť stresu. Adaptogény, ako je Ashwagandha, podporujú fyziologickú rovnováhu a zlepšujú odpoveď tela na stres. Toto sa deje prostredníctvom regulácie systémov, ktoré sú obzvlášť ovplyvnené stresom, ako je endokrinný a nervový systém.

Ashwagandha je obzvlášť cenená pre jej schopnosť znižovať hladinu kortizolu, hormónu, ktorý je často nazývaný "stresový hormón". Vysoké hladiny tohto hormónu môžu viesť k rôznym zdravotným problémom, vrátane nespavosti, depresie a srdcových chorôb. Znižovaním hladiny kortizolu Ashwagandha pomáha telu lepšie zvládať stresové situácie, znižuje úzkosť a podporuje pokoj a relaxáciu.

Pozoruhodnou vlastnosťou Ashwagandhy je jej schopnosť pomôcť zvýšiť hladinu "štastných hormónov" ako je serotonín a dopamín. Tieto neurotransmitery sú kľúčové pre udržanie duševného zdravia a dobrej nálady. Zvýšenie hladiny týchto hormónov môže priniesť rad pozitívnych účinkov, vrátane zlepšenia nálady, podpory pohody a zvýšenia vitality.

Na záver, Ashwagandha sa už stáročia využíva ako prírodný liek na stres a úzkosť. Jej výnimočné adaptogénne vlastnosti a schopnosť regulovať hormóny robia z tejto byliny silného spojenca v boji proti stresovým stavom a podporujú celkové zdravie a pohodu.

Lipozomálna Ashwagandha a energia

Ashwagandha môže pomôcť aj pri nízkej energii. Podporuje tvorbu ATP (chemická zlúčenina patriaca medzi nukleotidy), hlavného zdroja energie pre naše bunky, ktorá je potrebná takmer pri všetkých biochemických reakciách v našich bunkách a tým zlepšuje fyzickú výkonnosť a odolnosť voči únave. Lipozomálna forma ashwagandhy ešte viac zvyšuje tieto účinky.

Lipozomálna Ashwagandha predstavuje inovatívny a vysoko efektívny spôsob ako využiť pozitívne účinky tejto tradičnej byliny. Môže výrazne prispieť k zlepšeniu kognitívnych funkcií, podpore koncentrácie a efektívnosti pri práci a učení, redukcii stresu a zvýšeniu energie.

Je to prírodný a bezpečný spôsob ako podporiť svoje mentálne a fyzické zdravie a výkonnosť.

Mohlo by vás zaujímať

Peklo menom borelióza

Lúsknutím prsta sa pre mnohých zmenil život tak, ako by si ho nepredstavovali ani v najhoršom hororovom sne. Mnohí, aj keď po preliečení...

20.9.2009
27893 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní