Artičoka: dar prírody, ktorý vie zachrániť našu pečeň

1992 zobrazení

Poďme si podrobne povedať o dare prírody zvanej Artičoka a o jej výhodách a účinkoch na zlepšenie zdravia pečene a zníženie hladiny zlého cholesterolu, ako môže pomôcť pri detoxikácii, regenerácii pečene a čoraz častejšiemu problému, ktorý poznáme pod pojmom stukovatená pečeň.

Skôr ako si povieme o zdravotných účinkoch artičoky na našu pečeň, je dobré povedať si, na čo nám samotná pečeň slúži. Pečeň je...
zdroj: google.com

Skôr ako si povieme o zdravotných účinkoch artičoky na našu pečeň, je dobré povedať si, na čo nám samotná pečeň slúži. Pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov v našom tele. Má centrálnu úlohu v mnohých životne dôležitých funkciách, vrátane metabolizmu, detoxikácie a skladovania živín. Keď je pečeň zdravá, môže efektívne fungovať a pomáhať udržiavať naše celkové zdravie. 

ZHRNUTIE:

  1. Dôležitá úloha pečene v ľudskom tele
  2. Čo vieme o artičoke? 
  3. Artičoka a jej výhody pre zdravie človeka 
  4. Liver Booster - prémiový lipozomálny a moderný produkt

Dôležitá úloha pečene v ľudskom tele

Vedeli ste, že pečeň je náš osobný “detoxikačný nástroj”? Každý deň, bez ohľadu na to, čo robíme alebo kde sme, pečeň pracuje na tom, aby sa telo zbavilo toxínov a udržalo nás zdravými, preto si zaslúži našu pozornosť, ocenenie a starostlivost. 

Čo vieme o artičoke? 

Artičoka odborne pomenovaná Cynara cardunculus L. pochádza zo severnej Afriky a patrí k astrovitým rastlinám. Má krásne fialové kvety, z toho dôvodu sa artičoka často využíva aj ako izbová rastlina, no najčastejšie sa spája s gastronómiou. Má tiež silné liečivé účinky, nakoľko má vysoký obsah vitamínov, vlákniny a minerálov, to ju priam predurčuje na medicínske využitie v súvislosti s detoxikáciou pečene, a to hlavne vo forme vitamínových doplnkov. Mnoho z nás má ale v dnešnej dobe pečeň poškodenú, je pod stresom a nepracuje na 100 %. Dobrou správou však je, že pečeň je jediný orgán v našom tele, ktorý sa dokáže výrazne regenerovať. Tu vie pomôcť práve skvelá Artičoka ideálne v spojení s Pestrecom mariánskym.

Artičoka a jej výhody pre zdravie človeka 

  • Má schopnosť pomáhať pri probléme vysokého cholesterolu, a teda môže pomôcť znížiť hladinu LDL (zlého) cholesterolu v tele tým, že inhibuje jeho tvorbu a podporuje jeho vylučovanie z tela. Tento tuk môže spôsobiť nahromadenie plakov (nahromadenie tukovej hmoty a bielych krviniek v stene tepny) v našich artériách (tepnách) a môže viesť k závažným srdcovo-cievnym chorobám. Pečeň, ktorá má za úlohu odbúravať tuky, môže s vysokými hladinami cholesterolu bojovať, musí však fungovať správne.
  • Môže pomôcť pri komplexnej regenerácii a detoxikácii pečene. Poškodenie pečene môže byť spôsobené rôznymi faktormi, vrátane konzumácie alkoholu, dlhodobého užívania niektorých liekov, ale aj vystavenia sa určitým chemikáliám. Najmodernejšie výskumy hovoria, že stukovatená pečeň býva nielen vplyvom obezity a vyššie uvedených skutočností, ale je spôsobená po ťažkých bakteriálnych infekciách, najmä po borelióze, mononukleóze a hepatitídach rôzneho typu. Je vedecky dokázané, že dlhodobé užívanie vitamínových extraktov z artičoky dokáže zregenerovať stukovatenú pečeň. Ak sa však tento problém nerieši, môže viesť až k závažnému ochoreniu cirhóza pečene.           
  • Pôsobí ako prevencia žlčových kameňov. Zároveň má aj podporný účinok pri vylučovaní moču, čo znamená, že pomáha pri mnohých urologických problémoch, a to z dôvodu vyského obsahu vlákniny. Preto ak potrebujete schudnúť, zaraďte ju do svojho jedálnička.
  • Zlepšuje trávenie, a to hlavne vďaka vysokému obsahu cynarínu, ktorý stimuluje produkciu žlče. To pomáha urýchliť črevný pohyb a tiež podporuje trávenie tukov a absorpciu vitamínov.

Všetky tieto výhody vieme nášmu telu poskytnúť konzumáciou Artičoky, samozrejme museli by sme ju konzumovať na dennej báze, čo však nie je pre mnohých reálna voľba. Artičoky majú tiež tuhšiu konzistenciu, preto ich nie je vhodné konzumovať v surovom stave. Jednoduchším spôsobom je užívanie doplnkov výživy s obsahom Artičoky, ako je napríklad lipozomálny produkt Liver Booster, ktorý je špeciálne vytvorený tak, aby riešil spomínané problémy s pečeňou. 

Liver Booster je prémiový lipozomálny a moderný produkt

(Ak ešte neviete aké sú to lipozomálne produkty, môžete si prečítať článok, kde sa o nich dozviete viac: Lipozomálne vitamíny a minerály: V čom sú iné?). Liver Booster obsahuje prírodné zložky, ktoré sa tradične používajú v bylinkárstve na podporu funkcie pečene a pomáhajú pri jej detoxikácii.  

Liver Booster a jeho zloženie

  • listy artičoky - sú bohaté na antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť pečeň pred toxínmi a podporujú vylučovanie žlče. Artičoka sa využívala najmä pri problémoch s pečeňou, pretože obsahuje cynarín, biologicky cennú látku, ktorá sa spolu so silymarínom odporúčajú pri regenerácii pečene, správnej práci žlčníka, vysokom cholesterole a zlom trávení.
  • pestrec mariánsky - jeho liečivé účinky boli známe už v antike. Prvoradé použitie je na všetky druhy ochorení pečene. Podporuje jej regeneráciu. Súčasne prospieva aj žlčníku a celej tráviacej sústave. Pre viac informácii si môžete prečítať náš článok Pestrec mariánsky.
  • kurkumín a glutationy - ktoré sú známe svojími silnými hepatoprotektívnymi vlastnosťami. Kurkumín má priaznivé účinky na trávenie, na pečeň a žlčník a stimuluje tvorbu žlče, ktorá pomáha tráviť tuky a odstraňovať toxíny z tela. Kurkumín tiež chráni pečeň pred poškodením alkoholom, liekmi alebo chemikáliami. Kurkumín tiež zabraňuje tvorbe žlčníkových kameňov a zlepšuje prietok žlče. Viac o Kurkumíne sa dozviete v článku: Kurkuma a kurkumín – Všetko, čo o nich vieme . Tiež si povedzme viac o Glutatióne, ktorého nízke hladiny sú spojené s množstvom chorôb, ako aterosklerotické problémy, poškodenia pečene, zvýšené riziko rakoviny, ale aj poruchy imunity, nervového systému, ako Parkinson, či Alzheimer. Je dôležitý pri syntéze a oprave DNA, pri syntéze bielkovín a aminokyselín.

Liver Booster na pečeň
VIKEND15

Liver Booster na pečeň

Pri detoxikácii a regenerácii pečene.

Ak je pre Vás potrebné zvýšiť starostlivosť o svoju pečeň, môžete začať tým, že urobíte malé zmeny v svojom životnom štýle, ako je zdravé stravovanie, zdraviu prospešný pohyb a zaradenie vitamínov pre podporu zdravej pečene ako je lipozomálny Liver Booster. Urobte tak krok smerom k zdravšiemu a šťastnejšiemu životu už teraz. 

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako sa postarať o svoju pečeň a ako podporiť jej regeneráciu, nezabudnite sledovať náš web a sociálne siete a zdieľať tento článok s ľuďmi, na ktorých vám záleží.

Mohlo by vás zaujímať

Helicobakter pylori - ako proti nemu využiť silu byliniek

V článku sa dozviete: Čo spôsobuje problémy s trávením Aké sú príznaky helikobaktera Ako sa zbaviť helikobaktera použitím byliniek...

21.4.2022
9359 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní