Lipozomálny kolagén: Správna voľba pre tvoju pokožku, šľachy, kĺby a celý pohybový aparát

1554 zobrazení

Viete, aká je forma lipozomálneho kolagénu a ako môže pomôcť vášmu telu? Objasníme vám to v najbližších riadkoch. Ak vás tiež zaujíma vaše celkové zdravie, rýchla a účinná regenerácia a tiež ako si viete zachovať, čo najdlhšie mladosť a krásu, tak ste na správnom mieste. Uvarte si dobrú kávu alebo čaj a prečítajte si celý článok.

Kolagén, ktorý je bezpochyby zázračným doplnkom pre zdravie, hrá kľúčovú úlohu v našom tele a je jednou z najdôležitejších súčastí...
zdroj: google.com

Kolagén, ktorý je bezpochyby zázračným doplnkom pre zdravie, hrá kľúčovú úlohu v našom tele a je jednou z najdôležitejších súčastí zdravej pokožky, vlasov a nechtov, nakoľko je hlavným proteínom spojivového tkaniva pokožky. V súčastnosti je na trhu obrovské množstvo rôznych kolagénových produktov, tu treba spozornieť, a to pri výbere toho správneho, nakoľko je ich na trhu viacero a sú medzi nimi obrovské rozdiely, ktoré si laik nevšimne.

ZHRNUTIE:

  1. Aký kolagén je najlepší? 
  2. Optimálne využitie a absorpcia kolagénu
  3. Lipozomálny kolagén 
  4. Výrobný proces lipozomálnych vitamínov

Aký kolagén je najlepší? 

Aký kolagén je teda ten najlepší závisí na mnohých faktoroch, vrátane vašich individuálnych zdravotných potrieb a očakávaní. Zároveň je potrebné brať do úvahy konkrétny typ a kvalitu kolagénu, jeho pôvod, a to najdôležitejšie - spôsob jeho spracovania a následne vstrebateľnosť účinnej látky v ľudskom tele. Tu je kľúčové poradiť sa s odborníkom alebo vyhľadať dôveryhodné zdroje informácií. Mnohé firmy môžu tvrdiť, že ich kolagén je ten "najlepší", ale je dôležité si uvedomiť, že takéto tvrdenia môžu byť často založené na marketingových taktikách a nie vždy odrážajú skutočnú kvalitu produktu. Výnimočný obal nemusí hovoriť o výnimočnom produkte.

Väčšina kolagénov na trhu je už hydrolizovaná a podávaná v práškovej forme. Kolagén rozložený na peptidy je jediná dobrá forma, ktorú vie telo efektívne spracovať. Problém je však v tom, že takéto malé peptidy sú v práškovej forme mimoriadne náchylné na zničenie. Náš tráviaci trakt takto zničí až 90% práškovej formy peptidov. Tento zničený kolagén telo nevie využiť a musí ho vylúčiť. To len zaťaží náš organizmus. 

Takže ak máte 5000mg kolagén, cez tráviaci trakt prejde len cca 500 mg kolagénu. Na to aby kolagén v tele začal "fungovať" a aby ste videli jeho pozitívny účinok, potrebujete prijať denne aspoň 750 až 1000mg kolagénových peptidov. V lipozomálnej forme sa ochráni väčšina kolagénu a zničí sa len cca 10%. Takže záťaž pre organizmus je len minimálna a benefit maximálny.

Optimálne využitie a absorpcia kolagénu

Kolagén, ktorý získavame v prirodzenej strave sa v tele využíva len minimálne, pretože sú jeho molekulové reťazce príliš veľké na to, aby ich naše telo efektívne spracovalo. Preto je najlepšie konzumovať kolagén aj v špeciálne upravenej forme, ktorú naše telo ľahko absorbuje a využije. Kvalitný kolagén by mal byť získavaný z bioaktívnych peptidov (špecifické časti proteínov bežne sa objavujúce aj v našom tele s pozitívnym účinkom na naše zdravie), ktoré sa získavajú hydrolýzou kolagénu.

Pri výrobe kolagénu je nutné zabezpečiť, aby pri jeho konzumácii ostalo čo najviac molekúl chránených pred deštruktívnou činnosťou nášho tráviaceho traktu. V neposlednom rade je vhodné poskytnúť telu kvalitné podporné látky pre lepšiu biologickú absorpciu kolagénu. Toto sú kľúčové faktory, ktoré rozhodujú, či budete konzumovať iba placebo alebo hodnotný kolagénový prípravok, ktorý vám skutočne prinesie požadovaný úžitok.

Lipozomálny kolagén je z tohto pohľadu výrazne lepší ako bežné hydrolizované kolagény, pretože v lipozomálnej forme je oveľa lepšie vstrebateľný organizmom, priblížne o 10 až 30 krát viac ako väčšina kolagénov na trhu. Táto vysoká vstrebateľnosť je možná vďaka nanobublinkám zvaných lipozómy, ktorými je kolagén obalený, a ktoré hlavne chránia kolagén pred mimoriadnou deštrukčnou funkciou v tráviacom trakte. 

Práve lipozómy umožňujú nielen efektívnu ochranu, ale aj rýchle a efektívne vstrebávanie kolagénu v tele. Navyše, lipozomálny kolagén obsahuje hlavne peptidy s nízkou molekulovou hmotnosťou, čo tiež napomáha lepšiemu vstrebávaniu. Peptidy s vysokou molekulárnou hmotnosťou majú molekulárnu hmotnosť 10.000 - 5.000 daltonov, čo je veľmi veľa pre dobré vstrebávanie. Peptidy s 5000-3000 daltonov sú na to lepšie a od 2000 daltonov a nižšie - sú už špičkové peptiny. Náš lipozomálny kolagén má molekulárnu  hmotnosť 2.000 daltonov, čo je špička na trhu s kolegénmi. Menšiu hmotnosť majú len niektoré druhy proteínov.

A výsledky? O žiarivej pokožke, silnejších vlasoch, pevnejších nechtoch a celkovom zlepšení pohody najmä pohybového aparátu vrátane šliach a väzív nebudete iba počúvať, bude to všetko mať. Lipozomálny kolagén je tiež podpornou liečbou pre mnohé choroby a zlepšuje celkovo zdravie organizmu a urýchluje liečbu rôznych kožných problémov, v tomto prípade tiež môžete pridať špeciálny extrakt z olivovníka. Ešte viac podporíte zdravie kĺbov a kostí, ak lipozomálny kolagén doplníte o špeciálnu kĺbovú výživu. Ak potrebujete podporiť zdravie srdca, mozgu, doplňte ho o Super antioxidant.

Výrobný proces lipozomálnych prípravkov

Výrobný proces je veľmi fascinujúci, pretože lipozomálny kolagén je získavaný procesom hydrolýzy a následne sa lipozomuje. To je proces, kedy sa kolagén rozloží na menšie častice a obalí sa vrstvami lipozómov, ktoré sú ako sme si už povedali ľahšie absorbovateľné pre naše telo. A takto by sme mohli pokračovať v hlbokej analýze výhod tohto kolagénu aj ďalej. Skúste ho a sami uvidíte výsledky! Začnite s malými dávkami a sledujte, ako sa vaše telo mení a zlepšuje. Lipozomálny kolagén je moderný prémiový produkt, ktorý vás prekvapí možstvom výhod a čo je skvelé, je určený pre každého.

V prípade, že máte akútny problém, odporúčame zvýšiť príjem kolagénu 2 až 3 násobne. Lipozomálne kolagény, vitamíny a minerály sú novou modernou generáciou výživy a budúcnosťou pre naše zdravie. 

Aby sme Vám lepšie priblížili rozdiel medzi lipozomálnymi a bežnými produktami je dobré použiť napr. metaforu. Lipozomálne vitamíny a minerály sú ako elitní vojaci v speciálnych jednotkách zdravia. Rovnako ako tieto výcvikovo nadupané jednotky presne a účinne dosahujú svoje ciele, tak aj lipozómy dokážu presne dodávať vitamíny a minerály tam, kde sú najviac potrebné. Ich "špeciálny výcvik" - lipozómová forma - im umožňuje preniknúť hlboko do buniek, kde môžu účinne bojovať proti chorobám a nedostatkom. Na rozdiel od bežných vojakov, ktorí môžu byť účinní, ale bez správneho výcviku a vybavenia môžu stratiť silu v nepriaznivom prostredí, lipozómy majú všetko, čo potrebujú, aby dosiahli svoje ciele a poskytli telu optimálne výživové hodnoty.

Takže, keď si vyberiete lipozomálny kolagén alebo lipozomálne vitamíny a minerály, je to ako povolať elitu vo svojom boji za zdravie.

Lipozomálny kolagén komplex
VIKEND15

Lipozomálny kolagén komplex

Lipozomálny hydrolizovaný kolagén z bioaktívnych peptidov

Budeme radi, ak sa podelíte o informácie z tohto článku aj s ľuďmi, na ktorých vám záleží. Zdieľajte s nimi informácie o lipozomálnej forme spracovania vitamínov a podporte seba ale aj známych na ceste k lepšiemu zdraviu.

Mohlo by vás zaujímať

Slnko, voda a pohoda

Milé dámy, vyzerá to tak, že počasie sa nám umúdrilo a konečne aj u nás bude leto. Teploty sa budú škriabať k 30o a nás to bude opäť...

5.7.2011
4428 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní