Helicobakter pylori - ako proti nemu využiť silu byliniek

9440 zobrazení

Problémy s trávením spôsobuje nezdravý životný štýl, genetické predispozície, ale aj stres. V mnohých prípadoch však môže byť na vine - helikobakter. Počuli ste už o tejto baktérii, ktorá vyvoláva veľmi nepríjemné problémy zažívacieho traktu? Poradíme vám, ako proti nemu najlepšie využiť silu byliniek.

V článku sa dozviete:   	Čo spôsobuje problémy s trávením 	Aké sú príznaky helikobaktera 	Ako sa zbaviť helikobaktera použitím byliniek...
zdroj: google.com

V článku sa dozviete:

Čo spôsobuje problémy s trávením

Ak vás trápia problémy s trávením, je potrebné zistiť príčinu. K rôznym poruchám trávenia dochádza, napríklad pri narušení črevnej mikroflóry. V tomto prípade je dôležité dbať na zásady správneho stravovania a uvedomiť si, že je potrebné čistiť tráviaci trakt od množstva škodlivín, ktoré doň denne dostávame. Spomeňte si na polotovary, potraviny s obsahom konzervačných látok alebo chemických zložiek.

Okrem nezdravého životného štýlu môžu byť na vine potravinové alergie, dlhodobé užívanie liekov alebo tiež nedostatok vitamínov a minerálnych látok. Často je príčinou zlého trávenia baktéria Helicobacter pylori a infekcia, ktorú spôsobuje.

Aké sú príznaky helikobaktera

Jedným z nepríjemných príznakov helikobaktera je aj vyčerpanosť, zvýšená únava a kožné problémy. Či už sa jedná o svrbenie, začervenanie kože, ekzém alebo zvýšenú tvorbu akné. V niektorých prípadoch je veľmi ťažké zistiť jeho prítomnosť a odhalí to až krvný test na helikobaktera alebo vzorka zo stolice. Najpresnejším spôsobom, ako je možné prítomnosť baktérie potvrdiť alebo naopak vyvrátiť, je však gastroskopia.

Medzi ďalšie príznaky patria:

  • pocit ťažkého žalúdka,
  • pálenie záhy,
  • nafukovanie,
  • zápcha,
  • nepravidelné vyprázdňovanie.

Objaviť sa však môže aj nutkanie častého jedla, zápach z úst a v neposlednom rade tlak v horných miestach žalúdka. Následne sa tieto prvotné príznaky násobia a objavuje sa vracanie, pálenie záhy a bolesť žalúdka spolu s kŕčmi. Tým, že sa helikobakter premnoží, spôsobuje gastritídy, zápaly žalúdočnej sliznice a ak má niekto slabší žalúdok, tak mu spôsobí aj vredy.

Ako sa zbaviť helikobaktera použitím byliniek

Infekcia spôsobená helikobakterom patrí v dnešnej dobe medzi veľmi rozšírené ochorenie. Veľmi dobré účinky na helikobaktera má vodný roztok z huby čaga, známy aj pod názvom ryšavec šikmý. Ide o úplný základ prírodnej liečby, navyše spolu s fit kolonóm pomáha upokojiť helikobaktera. Súčasne sa odporúča používať aj rakytníkový olej, ktorý je na sliznici žalúdka hojivý.

Z byliniek sa odporúča súčasne užívať helmifit, grep T11 a stop kok PG60 - jedná sa o antibakteriálne tinktúry. Taktiež vám odporúčame pomocou lipozomálnych vitamínov doplniť potrebné látky na správne fungovanie organizmu. Vyskúšajte lipozomálny kurkumín, ktorý chráni telo proti opakujúcim sa zápalom. Pomáha pri reume, dne a tiež pri problémoch s tráviacim traktom.

Pri liečbe helikobaktera však môže pomôcť aj chioská masticha, ktorá je vhodná na dezinfekciu. Jedná sa o veľmi aromatickú živicu, ktorá má antiseptické účinky. Pochádza z gréckeho ostrova Chios, odtiaľ je aj názov tohto prírodného produktu.

Aj prírodná liečba, keďže helikobacter je mimoriadne odolný, sa kombinuje často s antibiotikami. Vtedy je vhodné nasadiť probiotiká na hrubé črevo, ktoré sú živé mikroorganizmy a majú po podaní skutočne pozitívny vplyv na zdravie človeka.

Probiotiká podporujú prirodzené zdravé prostredie mikrobiomov v ľudskom tele. Okrem toho tieto probiotiká tiež udržujú správnu rovnováhu prospešných baktérií v hrubom čreve, podporujú správne fungujúci tráviaci systém a prinášajú celkovú vitalitu.

Babské rady na helikobaktera

Črevnú mikroflóru podporí aj kyslá kapusta alebo kyslá uhorka. Tieto potraviny sa výrazne podieľajú na vytváraní priateľských baktérií, ktoré sú v črevách potrebné.

Na elimináciu nezdravých baktérií v žalúdku môžete vyskúšať aj ďalšie potraviny. Medzi ne patria napríklad figy zaliate olivovým olejom.

Medzi ďalšie účinné prírodné zbrane proti infekcii helikobakterom v strave patrí mnohokrát neobľúbená brokolica. Pritom je o brokolici známe, že obsahuje zdraviu prospešnú látku – sulforafan, ktorý je práve pomocníkom pri boji s helicobakterom pylori. Preto pokiaľ vás trápia zažívacie problémy a chcete podporiť svoje trávenie, zaraďte ju do svojho jedálnička.

Z ďalších potravín, ktoré sa užívajú pri žalúdočných problémoch, stojí za zmienku aj čierna rasca s protizápalovými účinkami. Čistý gél z aloe vera zmierňuje nepríjemné účinky helikobaktera. Prospešné živé baktérie obsahuje napríklad aj acidofilné mlieko.

Účinnosť liečby helikobaktera

Helicobakter pylori je veľmi odolná baktéria a nie je jednoduché sa jej zbaviť. Konkrétna liečba je stanovená aj podľa aktuálneho stavu infekcie. U niektorých ľudí nie je možné úplne zničiť helikobaktera (cca 5%). Úspech liečby u nich je, aj keď sa helikobakter zastabilizuje tak, že nerobí žiadne problémy.

Mohlo by vás zaujímať

Štítna žľaza - jej funkcia, príznaky a liečba

Čo je to štítna žľaza Štítna žľaza, latinsky pod názvom glandula thyroidea, je malý orgán, ktorý pripomína tvar motýľa. Nachádza...

17.2.2023
18878 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní