Cédrový olej - poklad z ríše rastlinných olejov

3689 zobrazení

Podporte svoje zdravie a vyskúšajte prírodnú liečbu. Vo vašej domácej lekárničke by rozhodne nemal chýbať cédrový olej. Využijete ho nielen pri problémoch dýchacieho ústrojenstva, ale pomôže vám aj so správnym trávením. Vyskúšajte tento poklad z ríše rastlinných olejov.

V tomto článku sa môžete dočítať:   	Pôvod cédrového oleja 	Čo obsahuje cédrový olej 	Účinky cédrového oleja 	Použitie cédrového...
zdroj: google.com

V tomto článku sa môžete dočítať:

Pohľad do histórie

Vyskúšali ste všetky druhy prírodných olejov? Cédrový olej patrí k unikátnym olejom so širokým využitím. Prekvapí vás svojimi vlastnosťami a využijete ho nielen v teplej a v studenej kuchyni, ale aj v kozmetike a pri celkovej podpore zdravia.

Cédrový olej má dlhoročnú históriu, ktorá začína v Rusku, konkrétne na Sibíri. V tomto prípade vás môže zmiasť slovo „céder“. Nejedná sa o strom, ale o pomenovanie plodov, ktorými sú oriešky sibírskej borovice. V ruštine sa im hovorí „kedra“. Borovica sibírska je známa aj ako borovica limba.

ceder-sibirsky

Unikátnosť cédrového oleja

Tento prírodný produkt je unikátny z niekoľkých dôvodov. Sibírska borovica bola vždy považovaná za strom života. Cédrovému oleju sa tak často dáva prívlasto „liek na 100 chorôb“. Aj tým sú popísané jeho vlastnosti.

Olej sa vyrába lisovaním za studena.  Zmienky o jeho použití siahajú až do staroveku. Veľký dôraz je kladený na to, aby do oleja boli použité iba tie oriešky, ktoré samy spadnú na zem. Pri výrobe oleja sa nesmú používať kovové nástroje, aby neboli zničené cenné prírodné živiny.

Čo obsahuje cédrový olej

Prírodný cédrový olej obsahuje nielen vitamíny skupiny B, A, D a E, ale aj cenné minerálne látky. Medzi ne patrí napríklad železo, vápnik, horčík, draslík alebo zinok. Súčasťou cédrového oleja sú aj aminokyseliny a stopové prvky. Obsahuje okrem iného aj tuky a veľké množstvo bielkovín. V tomto prípade sa dokonca vyrovná konzumácii mäsa.

Zaujímavosťou je vysoký obsah vitamínu E, ktorý je v cédrovom oleji až päťkrát vyšší ako v olivovom oleji. Tento vitamín následne znižuje cholesterol a má silné antioxidačné účinky. Cédrový olej je tiež pre ľudské telo stráviteľnejší ako vajcia. Vysokým obsahom vitamínu F pomáha v prevencii proti respiračným ochoreniam. Cédrový olej obsahuje aj vysoké množstvo omega 3, omega 6 a omega 9 mastných kyselín.

cedrovy-olej

Účinky cédrového oleja

Medzi žiadané účinky cédrového oleja patrí spomínaná prevencia proti ochoreniu dýchacích ciest. Cédrový olej nachádza využitie v boji proti prechladnutiu a proti chrípke. Jeho účinky sú známe aj v boji proti psoriáze a ďalším kožným ochoreniam. Pomáha v boji proti vredom žalúdka a dvanástorníka.

Cédrový olej oceníte:

  • pri opakujúcich sa problémoch s dýchacími cestami,
  • pri problémoch s trávením
  • pri kardiovaskulárnych ochoreniach
  • pri bolestivej menštruácii,
  • pri problémoch s nechtami a vlasmi.

Cédrový olej pozitívne pôsobí pri odstraňovaní syndrómu chronickej únavy, zvyšuje mentálnu kapacitu a pomáha s rovnováhou fyzického a psychického tela. Je účinným doplnkom pri boji s alopéciou, dokáže zmierniť nielen krehkosť vlasov, ale aj nechtov. Tento olej sa odporúča aj na optimálny vývoj dieťaťa.

Použitie cédrového oleja

Na začiatku, pred užitím cédrového oleja, sa snažte detoxikovať svoje telo. Správnym vyčistením čriev dokáže vaše telo rýchlejšie vstrebať potrebné vitamíny, minerály a ďalšie živiny, ktoré cédrový olej obsahuje. Pokiaľ sa chcete zbaviť vysokého cholesterolu alebo už bojujete s prechladnutím, užívajte 1 až 2 čajové lyžičky oleja, a to dvakrát denne. V prípade vyššej váhy, nad 80 kg, zvýšte dávku na 2 čajové lyžičky. Odporúčané denné dávkovanie je 15 ml.

Cédrový olej sa vždy používa aspoň 30 minút pred jedlom. Dajte si pozor, aby ste nepoužili klasickú kovovú lyžičku, ktorá by zbytočne znížila obsah živín v oleji. Pripravte si na použitie drevenú alebo plastovú lyžičku.

Pri vonkajšom použití aplikujte cédrový olej priamo na kožu. Môžete pomocou neho riešiť kožné problémy, ako je napríklad psoriáza, atopický ekzém, ale tiež urýchliť hojenie po popáleninách alebo podporiť hojenie ďalších rán.

Chcete spoznať ďalšie spôsoby, ktoré vám uľahčia boj s atopickým ekzémom?
Prečítajte si článok Atopický ekzém - jeho príčiny a liečba

cedrovy-olej-na-pokozku

Prírodná pomoc nielen pri prechladnutí

Cédrový olej sa hodí aj v prípade, že vás trápia padajúce a krehké vlasy. Rovnako tak dokáže podporiť rast zdravých a pevných nechtov. Oceníte ho nielen pri vnútornom, ale aj vonkajšom použití. Pokožke olej dodá potrebnú pevnosť a svieži aj mladistvý vzhľad. Vmasírujte ho do vyčistenej pleti a nechajte pôsobiť, neoplachujte. Cédrový olej hydratuje suchú pleť, ale je prospešný aj pre mastnú pleť, kedy pomáha s nadbytočnou tvorbou mazu.

Výhody cédrového oleja:

  • podporuje trávenie,
  • posilňujte srdce,
  • nechá vaše vlasy lesklé a hebké,
  • pomáha s menštruačným cyklom,
  • odstraňuje z tela toxiny,
  • pozitívne ovplyvňuje činnosť štítnej žľazy,
  • možno ho použiť zvonku aj zvnútra.

Ako doma liečiť chrípku

Pokiaľ vás často trápi chrípka, a to aj mimo chrípkovej sezóny, doplňte do svojho pestrého a vyváženého jedálnička tiež potrebné vitamíny. Vyskúšajte lipozomálné vitamíny s vysokou účinnosťou. Využite tiež vlastnosti cédrového oleja z píniových orieškov. Podporte správnu funkciu organizmu, zvýšte celkovú odolnosť a urobte to najlepšie pre svoju imunitu. Cédrový olej sa hodí nielen pri liečbe chrípky, ale aj pri liečbe laryngitídy. Vyskúšajte jeho vlastnosti aj pri prechladnutí a bronchitíde.

Dýchacie cesty 200ml. Lipozomálny produkt.

Špeciálny prípravok na dýchacie cesty

Lipozomálny vitamín C + Zinok + D3

Pre maximálnu imunitu pred covidom.

Lipozomálny vitamín C 1000 mg

Vysokovstrebateľná forma vitamínu C

Pomoc pri liečbe laryngitídy

Laryngitída dokáže nepríjemne potrápiť deti aj dospelých. Ide o zápal hrtana, ktorý je najčastejšie vyvolaný vírusovou infekciou. Medzi hlavné príznaky patrí suchý a dávivý kašeľ, chrapot, bolesť krku a následne aj strata hlasu. Vyskúšajte účinky cédrového oleja a denne si doprajte odporúčanú dávku 15 ml. Cédrový olej je vhodný aj pre deti. Je tiež veľkým pomocníkom a prírodnou liečbou bronchitídy, alebo aj pri zápale priedušiek. Cédrový olej môžeme využívať aj zvonku tak, že ním natrieme  oblasť hrdla a priedušiek. Výrazne uľaví pri kašli.

Cédrový olej v tehotenstve

Cédrový olej patrí k rastlinným olejom, ktoré sú vhodné na použitie aj v tehotenstve a pri dojčení. Vďaka svojím vlastnostiam ho môžete užívať aj v tehotenstve, podporíte tým nielen zdravý vývoj plodu, ale aj správnu funkciu organizmu. Cédrový olej vás poteší príjemnou chuťou a odmenou vám bude aj menej problematická tvorba materského mlieka.

tehotenstvo

Mohlo by vás zaujímať

Jarní pyly a prevence alergie

Jarní časné pyly jsou pyly jarních dřevin - břízy, olše, lísky, habru, javoru, dubu, cypřiše, jasanu, buku, kaštanovníku, ořešáku,...

19.3.2009
4345 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní