Čokoládovo-mentolové proteínové tyčinky

3382 zobrazení

Domáce proteinové tyčinky pripravené len z pár surovín a to za necelých 20 minút! Navyše nie je potrebné zahrievať vašu rúru a nebudete musieť tráviť v kuchyni ani veľa času.

Recepty s FitnessGuru.sk  Poobede, keď vás bude naháňať chuť na niečo sladké a zdravé, máte vybavené! Alebo čo taká desiata na cestu? ;)...
zdroj: google.com

Recepty s FitnessGuru.sk

Poobede, keď vás bude naháňať chuť na niečo sladké a zdravé, máte vybavené! Alebo čo taká desiata na cestu? ;) Myslím si, že môže byť.

TIP: Pre bezlepkový variant použite bezlepkové vločky.

Suroviny:
ovsené vločky 1 šálka
sušených datlí 1 šálka
mandľové mlieko 1/4 šálky
kešu orechy 1/2 šálky
práškové kakao/karob 2 PL
čokoládový proteínový prášok 60 g
pepermintový extrakt (aróma) 1/2 ČL
soľ štipka
hrsť nasekanej čerstvej mäty
nasekaná kvalitná horká čokoláda, chia semienka (voliteľné)

Postup:

Najprv som si kešu orechy nadrvila na hrubšie. Datle som pridala do mixéra a vymixovala do hladkej pasty (ak ich máte tvrdšie, zalejte ich pred rozmixovaním na pár minút horúcou vodou). Potom som pridala mandľové mlieko, pepermintový extrakt (arómu), ovsené vločky, kakao, proteín a znovu vymixovala dohladka (zmes má byť tuhšia a lepivá).

Zmes som premiestnila do misy a pridala nasekané kešu orechy, mätu, kúsky čokolády, štipku soli a vmiešala (najlepšie rukami) do zmesi.

Menšiu formu (22x12cm) som vyložila papierom na pečenie a zmes utlačila do formy. Nakoniec som vrch posypala ešte čerstvou mätou (nemusí byť), dala do mrazničky stuhnúť na cca 30 minút a nakrájala na 8 rovnakých tyčiniek.

Dobrú chuť.

Recept a fotografia je dielom nášho partnera  FitnessGuru.sk

Mohlo by vás zaujímať

Ako vzniká čaj Oolong

Text a foto: RNDr. Vladimír Ondejčík, RNDr. Alena Ondejčíková Čajovňa dobrých ľudí, Nitra Celý článok, bol takto uverejnený v...

27.9.2009
4449 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní