Ostré, vitálne korenie Hildegardinej kuchyne pri aktivácii krvného obehu a zlom trávení.
„Galgant je teplý a má silu liečiť. Kto trpí bolesťami srdca a komu zo strany srdca hrozí záchvat slabosti, nech zje dostatočné množstvo galgantu a bude mu lepšie. A človek, ktorý ma v sebe páľavu – horúčku, nech vypije galgantový prášok rozpustený v pramenitej vode, a ten uhasí páľavu.“ Hildegarda z Bingenu.
Priaznivo sa odpotrúča pri:
- srdcovej slabosti a únave,
- záchvatoch angíny pektoris a prevencii pred infarktom,
- stavoch vyčerpania a slabosti krvného obehu,
- ťažkostiach so žalúdkom a črevami,
- pocite plnosti, nevoľnosti, nadúvaní,
- poruchách prekrvenia,
- chrípkových infekciách a horúčkach
Užívanie: Galgantový prášok na 1 – 2 špičky noža rozpustiť vo vhodnej tekutine (napr. malinová šťava alebo pramenitá voda).
Tento produkt je vhodný pre vegetariánsku kuchyňu.