-
Špecifické problémy
- Afty
- Akné
-
Alergia - Alzheimer
- Anémia
- Arterioskleróza
- Artritída
- Artróza
- Astma
- Bolesť hlavy
- Borelióza
- Cholesterol
- Chrípka
- Chudnutie
- Čistenie krvi
-
Covid 19 - Crohnova choroba
- Cukrovka, diabetes
- Cysty
- Depresia
- Dermatitída
- Detoxikácia tela
- Dna
- Ekzémy
- Erekcia
- Helicobacter
- Herpes (opar)
- Hnačka
- Imunita
- Inkontinencia
- Kašeľ
- Klimaktérium, menopauza
- Kŕčové žily, hemoroidy
-
Krvné problémy - Kvasinky, kandida
- Laktácia, materské mlieko
- Lupienka
- Lupiny
-
Menštruácia - Metabolizmus
- Migréna
- Mykózy
- Mýomy
- Nadúvanie
- Nadváha
- Nechutenstvo, anorexia
- Neplodnosť
- Nervozita
- Nervy
- Osteoporóza
- Pálenie záhy, žalúdočná kyselina
- Pamäť, koncentrácia
- Paradentóza
- Parazity
- Plesne
- Poranenia
- Protirakovinové pôsobenie, antioxidanty
- Regenerácia, rekonvalescencia
- Reuma
- Sexualita
- Skleróza multiplex
- Spánok
- Starnutie
- Štítna žľaza
- Stres
- Tehotenstvo, pôrod, šestonedelie
- Trávenie
- Únava
- Vrásky
- Vredy
-
Zápaly v tele - Zápcha
- Ženské problémy
- Zlá črevná mikrobiota
- Časti tela
- Lipozomálne vitamíny
-
Bylinkáreň
- CBD a CBG
- Probiotiká
- Matuzalem
-
Gemmoterapia - tinktúry z púčikov rastlín -
Vitamíny a minerály -
Proteiny, RAW, fitness - Kolagény a kĺbová výživa
- Tradičná ruská medicína
- Živa – pijavica lekárska v kapsule
- Kórejský červený ženšen
-
Šťavy a nápoje -
Sirupy -
Produkty z prírody - Chioská masticha
- Chlorella, matcha, spirulina
- Blahodárne huby
- Štajerský tekvicový olej, semená
- Stévia cukrová, Gurmar
- Káva a ochutená káva
- Magnéziové a minerálne soli
- Acai, Neera, minerály
- Masti, výluhy, oleje
- Kozie produkty
- Šťavy z liečivých rastlín
- Vlákniny
- Omega 3 HP, Rybí olej bez zápachu
- Aloe vera
- Íly
- Včelie produkty a medovina
-
Biopotraviny -
Elixíry sv. Hildegardy -
Prírodné šperky a darčeky
-
Prírodná kozmetika
-
Čaje
-
Bylinkové čaje -
Porciované čaje - Sypané bylinky
-
Čaje, bylinky a príslušenstvo - Pu-ehr
- Amazonské byliny
- Ajurvédske himalájske čaje
- Zelené čaje
- Zelené čaje ochutené
- Zelené čaje jasmínové
- Biele čaje
- Oolongy
- Lapacho, Jiaogulan, Catuaba
- Mate
- Rooibos
- Ginko
- Čaje z Čajovne dobrých ľudí
- Ovocné čaje
- Čierne čaje
- Čierne čaje ochutené
- Anjelské čaje
- Čaje na chudnutie
- Hrnčeky a bylinkáče
- Sitká a cedítka
-
- Thesaurum Templaris
Mate Chai 50g - bylinný čaj
Popis Produktu
Korenistá chuť maté vhodná na sychravé dni.
Zloženie: Mate, škorica, zázvor, kardamon, klinčeky, fenikel. Bez arómy.
Mate - cesmína paraguajská je stále zelený strom, ktorý dorastá až do výšky 15 m. Je to rastlina Juhoameričanov, posvätná liečivá rastlina Cezmína paraguajská. Maté sa pije po celej južnej Amerike. Zbierajú sa celé konáre a listy. Pestuje sa predovšetkým v Argentíne, Brazílii, Paraguaji, Chile a Urugaji. Má mimoriadne vysoký obsah teínu a mimoriadne povzbudivý účinok. Maté má veľký význam pre domorodých obyvateľov, ktorí bez väčšieho prísunu potravy vydržia slen s Maté dlhodobé fyzické zaťaženie.
Existuje veľa dôvodov prečo piť Maté. Základným dôvodom je to, že maté obsahuje veľké množstvo teínu, ktorý v kombinácii s ostatnými zložkami povzbudzuje ako konzumácia kávy, alebo klasického čaju. Odporúča sa najmä ženám s nízkym tlakom pre ranné naštartovanie organizmu. Taktiež sa užíva pri zníženej imunite, rekonvalescencii, pri detoxikácii tela, nechuti do jedla a zlom trávení, ale hlavne pri odbúravaní tukovej vrstvy v tele.
Príprava maté: K tradičnej príprave čaju maté potrebujete kalabasu (nádoba z určitého druhu tekvice) a bombillu (kovová slamka, ktorá ma na konci sitko). Pred prvým použitím treba kalabasu vypláchnuť a vysušiť. Potom naplňte kalabasu do 2/3 čajom maté . Nádobku nakloňte tak, aby sa zosypali na jednu stranu všetky lístky a do prázdného priestoru nalejte studenú vodu, len toľko, aby sa lístky do nej ponorili. Nechajte chvíľku pôsobiť a potom jemne ponorte bombillu, zalejte horúcou vodou 80 - 90°C (nie vriacou) až po okraj kalabasy a môžete piť.
Čaj nemiešajte, aby ste neupchali dierky v bombille. Prvý nálev je veľmi silný, môžete pridať horúcu vodu i viackrát a tým si čaj zjemniť. Prípadne prvý nálev vyliať a piť až ten ďalší.
Maté môžete pripraviť aj klasickým spôsobom: jednu čajovú lyžičku čaju zalejeme 2,5 dcl vriacej vody a necháme 3-5 minút lúhovať. Po precedení podávame.
Čaj sa často pripravuje aj ako studený nápoj tzv. Tereré , alebo " Slnečný čaj". Na jeho prípravu dajte 1/2 šálky sypaného maté do veľkého džbánu, zalejte studenou vodou a nechajte na slnku asi 1 hodinu stáť. Potom preceďte a podávajte s ľadom, prípadne ochutené s ovocím, korením a pod. Môžete si vytvoriť vlastnú kombináciu.
výhodná kúpa
Recenzie produktu
Dajte nám vedieť, ako sa vám produkt osvedčil. Hodnotenie môžete napísať, keď sa prihlásite ako registrovaný používateľ.
Opýtajte sa v našej zdravotnej poradni
Ak chcete o produkte zistiť viac, oslovte odborníkov v našej zdravotnej poradni. Klásť otázky môžete po prihlásení ako registrovaný používateľ.