otazka

Dobry vecer pani doktorka, prosim Vas je mozne prirodzene pocatie dietatka, moja diagnoza syndrom pco a manzelova oligospermia 100% abnormalita hlaviciek. Mali sme IVF, bolo uspesne, zial v 11 tt missed ab. Plodu chybal chromozom X45, turnerov syndrom. Sprava po vysetreni plodu. Nasa genetika je vysetrena a je v poriadku. V rodine nemame ziadne poruchy. A este som mala v genetickej sprave napisane toto, ale nerozumiem co to pre mna znamena mozte mi to vysvetlit? - Dna analyza markerov vrodenej trombofilie: v gene pre MTHFR bol zisteny polymorfizmus 677C-T v homozygotnom stave. Uvedeny nalze moze viest k zvyseniu hladiny homysyteinu s moznym dopadom na drfinovane rizika. Toto neviem co znamena. No a po 28 rokoch mojho zivota mi povedali ze mam inu krvnu skupinu a rh faktor ako som mala od narodenia napisane v zdr. karte. Mala som napisane A rh pozitiv, teraz mi zistili /po kyrete/ A1 rh negativ. Manzel je O rh pozitiv. Prosim Vas o radu a vysvetlenie.Dakujem velmi velmi pekne. S pozdravom Alica
Lenka
36 3 18.10.2011
admin
29.10.2011 8:15
Podla vsetkeho, ako Vy pisete, je partnerov problem natolko zavazny, ze pre nedokonalost jeho spermii nie je mozne pocatie normalnou cestou. Je spravne, ze si date urobit PGD pred IVF, ale podla mna je dolezitejsie mat u Vas vysetrenie na trombofilny stav a syndrom lepivych dosticiek na hematologickej klinike. Mali Ste predsa potrat v 11. tyzdni. Ja mam v poradni vyse 200 tehotnych zien a z toho mame az 5 diagnostikovanych ako syndrom lepivych dosticiek...Co je dost vysoke cislo! Dr. Cubonova
admin
21.10.2011 1:36
To, ze ste mali potrat s plodom s Turnerovym sy nema nic spolocne z genetickeho vysetrenia, ktore uvadzate o Vas. Kedze Ste mali IVF , predpokladam, ze Ste mali vysetrenie na trombofilny stav a syndrom lepivych dosticiek na hematologickej klinike. Ak nie, je to vhodne vykonat. Ale, ako pisete z Vasho genet. vysetrenia:... Dna analyza markerov vrodenej trombofilie: v gene pre MTHFR bol zisteny polymorfizmus 677C-T v homozygotnom stave... by nemal byt dovod na ziadnu predkoncepcnu aj naslednu terapiu. K tomuto sa vsak moze vyjadrit len hematolog. Dr. Cubonova
Lenka
21.10.2011 4:10
Dobry den, dakujem pani doktorka za vase reagovanie na moju otazku. A s tymi nasimi diagnozami je mozne pocat prirodzene ci nie? Pred dalsim IVF planujeme PGD. Dakujem