Môže to byť mykóza

Dobrý deň. Môj partner mal ešte v decembri obojstranný zápal ucha,bral rôzne antibiotiká.Preslo mu to na zápal nervu v krčnej chrbtici cca v januári dostal lieky od bolesti a tu nastal asi náš problém.Mali sme nechránený pohlavný styk ( sme spolu už veľa rokov) ja som si po tom všimla že mám hrudkovity výtok dala som si čipky clotrimazolum 3 dnove. Zhruba 2-3 dni nato sa priateľovi objavili pupienky na penise,mal ho červený, citlivý.Dala som mu moju masticku clotrimazolum dával si ju dake 4-5 dní kým mu to nezmizlo.A od vtedy kolotoc. Ja som mala problém že hneď po styku má nepríjemne pálilo v pošve.Na ďalší deň mne už nič nebolo.Vytok,svrbenie, pálenie nemám až do chvíle kým zas nemáme styk. S ochrannou nie je problém ak bez ochrany tak ja tesne po styku pálenie ( cca pol hodinu) a partner má na ďalší deň zas červený a citlivý penis. Skúsili sme byť zhruba 3 týždne bez styku a vtedy samozrejme žiadny problém. Moze to byť nepreliecena mykóza? Aj keď výtok nemám? Ďakujem
Deniska1987
79 2 22.3.2021
MUDr. Claudia Čuboňová (admin)
24.3.2021 12:12

Ano, moze to byt aj recidivujuca mykoza. Mykoza ale moze byt aj v crevach. Preto by bolo vhodne dlhodobo uzivat nalacno probiotikum. Avsak je vhodne navstivit Vasu gynekologicku, ktora  Vam moze predpisat aj celkove antimykotikum. Prijemny den! Dr. Cubonova

MUDr. Claudia Čuboňová (admin)
24.3.2021 12:14
V kazdom pripade si ale musite podporit imunitu vhodnym stravovanim. Na internete mate dostatok informacii. Prijemny den! Dr. Cubonova