vysvetlenie hodnot hormonalneho profilu

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o interpretaciu vysledkov hormonalneho profilu. Co jednotlive hodnoty znamenaju a co to vlastne pre mna znamena: Diagnóza: Z01.7 S-TSH 2.020 mIU/l 0.27-4.20 S-fT4 17.37 pmol/l ženy:12.0 - 22 gravidné: 1.trimester 11.0 - 24 2.trimester 8.2 - 25 3.trimester 8.2 - 25 S-PROG 1.35 nmol/l Fáza: folikul. <0.159 - 0.616 ovulácia 0.175 - 13.2 luteálna 13.1 - 46.3 postmen. <0.159 - 0.401 Gravidita: 1.trim. 35 - 141 2.trim. 80.8- 264 3.trim. 187 - 681 S-PRL 11.38 ug/l netehotné: 2.8-29.2 tehotné: 9.7-208.5 postmenopauza: 1.8-20.3 S-FSH 6.93 IU/l Fáza: IU/l folikul. 3.5 - 12.5 ovulácia 4.7 - 21.5 luteálna 1.7 - 7.7 postmen. 26.0 -135.0 S-LH 7.57 IU/l Fáza: IU/l folikul. 2.4 - 12.6 ovulácia 14.0 - 95.6 luteálna 1.0 - 11.4 postmen. 7.7 - 58.5 S-E2 154.70 pmol/l Fáza: pmol/l folikul. 114 - 332 ovulácia 222 - 1959 luteálna 222 - 854 postmen. <18.4 - 505 Poznámka: PM: 07.10.2020 Vopred pekne ďakujem
BALDE18
51 2 11.10.2020
MUDr. Claudia Čuboňová (admin)
14.10.2020 9:37

Prvy je vysledok  TSH - hormonu produkovaneho mozgom  S-TSH 2.020 mIU/l , druhy S-fT4 17.37 pmol/l je hladina hormonu produkovaneho stitnou zlazou.  Mate dalej referencne hodnoty  pre rozne fazy menstruacneho cyklu v zavislosti, kedy bol hormonalny profil u Vas odobraty. Preto je nutne tieto vysledky  interpretovat s lekarom , ktory  dal indikaciu vzhladom k veku, fertilite... a v ktorej faze cyklu bol odber urobeny.  Prijemny den! Dr. Cubonova

BALDE18
15.10.2020 22:35
dobry den, dakujem. Hormonalny profil bol robeny pocas 3.dna cyklu (vek 32) Mozete mi prosim povedat ci su tie hodnoty zle, prip. ci su tam hodnoty, ktore treba riesit? Dakujem vopred