Lunárny kalendár 2020

7036 zobrazení

Lunárny kalendár je veľmi populárnym a užitočným druhom kalendára. Vysvetlí a poradí vám, ako čo najvhodnejšie využiť čas v súlade s prírodnými silami, a to na základe vplyvu Mesiaca na život na Zemi. Jednou zo zásad a tajomstiev narábania s časom je totiž vystihnúť správnu dobu.

  Čas má svoje zákonitosti a rytmy, ktoré sa dajú dobre rozlišovať práve aj podľa postavenia Mesiaca. To, že Mesiac ako najbližšie...
zdroj: google.com

Čas má svoje zákonitosti a rytmy, ktoré sa dajú dobre rozlišovať práve aj podľa postavenia Mesiaca. To, že Mesiac ako najbližšie nebeské teleso pôsobí na našu planétu i na nás, vedeli ľudia od pradávna. Luna sa spája so symbolikou plodnosti, rastu a životných cyklov.

Rozmanité vplyvy prakticky na všetky oblasti nášho života sú dané jednak mesačnými fázami - premena Mesiaca od novu po spln a naopak - jednak cyklickým prechodom Mesiaca dvanástimi znameniami zverokruhu, ako aj stavom Mesiaca, ktorý delí dni na dni koreňov, listov, kvetov a plodov.

Lunárny kalendár charakterizuje každý z 365 dní z hľadiska mesačného (lunárneho) vplyvu. Predstavuje sprievodcu celým rokom, ktorý vám prináša množstvo užitočných a zaujímavých rád, odporúčaní a tipov.

Hlavnou oblasťou záujmu je pritom záhradkárstvo - veď Luna ako symbol rastu skutočne výrazne vplýva na vegetáciu. Ten, kto rešpektuje lunárne vplyvy v prírode, dočká sa najlepších výsledkov. Záhradkári tu nájdu podrobný plán práce na celý rok. Časť venovaná záhrade presahuje aj do údržby domácnosti a aj pre túto oblasť ponúka užitočné tipy a rady. Tí z vás, ktorí radi zbierajú liečivé rastliny, sa dozvedia, kedy ktoré sa majú zbierať.

 

Ďalšou významnou oblasťou, ktorú lunárny kalendár pokrýva, je zdravie, životospráva a psychika. Nájdete tu dôležité a zaujímavé informácie o tom, ktoré časti nášho organizmu sú deň za dňom Mesiacom ovplyvňované aj ako pôsobia aktuálne lunárne vplyvy na náš bežný život. Získate množstvo praktických, jednoduchých rád a tipov, ako posilniť svoju kondíciu, predchádzať zdravotným problémom, zmierňovať rôzne ťažkosti, zdravo sa stravovať, starať sa o svoje telo a nezanedbávať ani kozmetickú stránku.

Mnohí ľudia iste ocenia aj údaje na každý deň, aké druhy bylinných čajov sú práve vhodné. Kalendár uvádza aj vplyv Mesiaca na našu psychiku, čo závisí najmä od znamenia zverokruhu, v akom sa Mesiac práve nachádza.

Okrem vyššie uvedených špeciálnych informácií v tomto kalendári samozrejme nechýbajú ani bežné kalendárne údaje: mená, sviatky, východ a západ Slnka, aj čas vstupu Slnka do jednotlivých znamení zverokruhu. Špecialitou, ktorú inde len tak nenájdete, je vyznačenie lunárnych dní.

Lunárny kalendár si môžete kúpiť v našich kamenných predajniach a na našom eshope.

Mohlo by vás zaujímať

Známa a neznáma aromaterapia

Majú schopnosť ovplyvňovať telesné funkcie organizmu a pôsobiť na našu psychiku a emócie. Tieto látky, tiež známe ako silice vyvolávaju...

4.11.2009
4074 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní