Zbavte sa boreliózy nadobro. Liečba boreliózy prírodnými kúrami

56166 zobrazení

Už dávno neplatí, že borelióza je len dôsledok uhryznutia kliešťom a množstvo ľudí je prekvapených, keď sa im zistí borelióza aj keď nemali kliešťa. To môžeme hovoriť o tých šťastnejších, pretože ostatných trpiacich ľudí to ani nenapadne a nanešťastie to nenapadne ani mnohých lekárov, že by ich pacienti mohli mať boreliózu. Dá sa však borelióza vyliečiť prírodnou cestou? V článku sa dočítate, aká prírodná liečba môže pomôcť a aký je postup pri prírodnej liečbe boreliózy.

Ako sme už spomínali v prvom článku Peklo menom borelióza, ľudia chodia z jedného oddelenia nemocnice do druhého a spravidla absolvujú...
zdroj: google.com

Ako sme už spomínali v prvom článku Peklo menom borelióza, ľudia chodia z jedného oddelenia nemocnice do druhého a spravidla absolvujú takmer kompletné vyšetrenia, ktoré zistia len toľko, že mnohým takmer nič nie je.

Preto si aj v tomto pokračovaní článku zopakujeme najdôležitejšie príznaky, ktoré môžu signalizovať boreliózu:

  • náhle búšenie srdca,
  • srdcové arytmie,
  • návaly horúčav,
  • studený pot,
  • náhly pocit na odpadnutie či zvýšenie krvného tlaku,
  • pocit mravenčenia v hlave,
  • poruchy kardivaskulárneho a nervového systému.

Najznámejšie prejavy boreliózy sú bolesti kĺbov, únava, veľká červená škvrna okolo miesta prisatia kliešťa alebo červený migrujúci výsyp nazývaný erythema migrans, ale pozor toto naozaj nie sú všetky príznaky boreliózy.

Topoľ čierny ako skutočné riešenie na boreliózu

Z našich skúseností z bylinkární uvádzame, že základnou bylinkou pri úspešnom liečení a doliečovaní boreliózy je Topoľ čierny.

Máme množstvo prípadov úplneho sa vyčistenia organizmu práve pomocou Topoľa čierneho a následných podporných sprievodných bylín, ktoré ponúkame v našich protiboreliózových kúrach.

Pani Mgr. Podhorná, známa česká bylinkárka, s ktorou už roky spolupracujeme, zostavila na liečbu boreliózy dve všeobecné základné kúry, ktoré mnohí poznáte - K24 K24A. Tieto kúry však berte naozaj len ako všeobecný alebo preventívny základ liečby, prípadne ako kúra na doliečenie. Treba si uvedomiť, že každý človek je iný, a preto aj liečba si vyžaduje individuálny prístup.

Ľudia, ktorým pomáhame pri problémoch s boreliózou nám dali inšpiráciu, aby sme prírodnú liečbu boreliózy rozšírili a časom sme v Zdravom svete v sekcii borelióza vyvinuli naše vlastné, dlhoročnou praxou overené efektívne postupy bylinkovej liečby púčikmi rastlín. V tejto sekcii nájdete ďalšie pokračovacie zostavy tinktúr, ktoré pomáhajú ľuďom zvládať boreliózu. Je to receptúra na prírodnú liečbu boreliózy podľa protokolu Ing. Pavla Machniča, ktorý sa prírodnou liečbou boreliózy zaoberá viac ako 15 rokov.

Pri silných nákazách boreliózou alebo pri chronickej borelióze odporúčame radu B komplexných bylinkových kúr. Bylinková kúra pri borelióze B1 má za sebou už množstvo úspechov v liečbe a môžeme ju považovať za základ pri bylinkovej liečbe boreliózy.

Ako postupovať pri liečbe boreliózy prírodnými kúrami?

1. Na začiatku liečby je vhodná príprava tela na boj s boréliami, podporujeme pečeň a imunitný systém

Pečeň podporíme tinktúrou z púčikov borievky P15 . Už v priebehu tejto fáz podávame hneď od začiatku liečby Topoľ čierny. Môžete využiť aj ďalšie prírodné prostriedky na podporu pečene, ako panenský pestrecový olej, či rôzne čajoviny od bylinkárov na regeneráciu tohoto dôležitého orgánu.

Mimoriadne dôležitá je imunita. Berte dostatok prírodných minerálov a vitamínov (včelí peľ zmiešajte s pravým medom a s včeľou materskou kašičkou a pravidelne užívajte). Prírodné vitamíny a minerály nie sú v tabletkách, ale najmô v ovocí, šťavách a potravinách. Dopoludnia jedzte ovocie a doplňte ho drinkami zo zelených potravín. Pri borelióze je potrebné mať k dispozícii stále vysoké množstvo vitamínov C a D3, preo odporúčame tento vysokovstrebateľný lipozomálny vitamínový komlex C+D3+Zn

V čom sú lipozomálne vitamíny iné? Zistite v našom článku Lipozomálne vitamíny a minerály!

Zvyknite si piť každý deň aspoň 1 až 2 deci žinčice a zaraďte pravú ovčiu bryndzu minimálne 1x týždenne do svojho jedálnička. Vždy odporúčame aj špeciálne, mimoriadne silné probiotiká, ktoré nájdete u ná TU. O komplexnej podpore imunitného systému si môžete prečítať viac v našom novom článku.

Pôsobenie topoľa čierneho a štetky lesnej odporúčame v kontinuálnom pôsobení minimálne dva mesiace. Pri chronických štádiách boreliózy sa podávanie topoľa čierneho predlžuje na nasadenie počas celej liečby boreliózy s krátkymi prestávkami, často aj 6 mesiacov a viac.

2. V ďalšom priebehu liečby sa už zameriavame na konkrétne symptómy, ktoré sprevádzajú boreliózu

Pri kardiovaskulárnych a neurologických problémoch vždy pridávame do kúry ježibabu guľatohlavú (T1 alebo P52 podľa sily problému) spolu s javorom poľným P17 . Tieto dve byliny sú jedny z mála bylín, ktoré dokážu regenerovať nervový systém. Príčina kardiovaskulárnych problémov s tlakom či búšením srdiečka pri borelióze nie je väčšinou v priamych problémoch so srdiečkom, ale ich príčina sa nachádza v poškodení nervového systému, ktorý potom vydáva telu nesprávne povely. Preto regeneráciou nervového systému sa často tieto symptómy strácajú alebo minimalizujú.

Treba si uvedomiť, že pôsobenie bylín by aj tomto prípade malo trvať určitú dobu, väčšinou nestačí vybrať len jednu fľaštičku prípravku a potom zistiť, že mi ani „toto" nepomohlo.

Kto má problémy s kĺbmi, tam odporúčame čistenie kĺbov - najlepšia je židovská čerešňa T47 , prípadne v kombinácii s túžobníkom brestovým a regeneráciu kĺbov podporíme zmesou P9 ríbezľa, borovica vinič. Aj pri kĺbových problémoch odporúčame aspoň po jednom balení ježibaby guľatohlavej a javora poľného na regeneráciu nervového systému.

3. Boj s nákazou

Paralelne s bodom 2 sa venujeme po celý čas primárnej nákaze boreliózou. Ako som už vyššie písal, vyvinuli sme rokmi praktických skúseností zostavy byliniek, ktoré ponúkame v komplexných bylinkových kúrach.

Naše odporučanie je začať vždy kúrou B1. V kúre B1 je obsiahnutý Topoľ, štetka lesná, ale aj Smilax lekársky, ktorý je veľmi dôležitý pri viazaní toxínov a zmierňovaní priebehu Herxheimerovej reakcie. To je reakcia na liečbu, kedy dôjde na začiatku liečby k náhlemu zhoršeniu symptómov po podaní liečiva. Je spôsobená rozpadom mŕtvych bakteriálnych buniek a uvoľnením veľkého množstva bakteriálnych endotoxínov do organizmu. Základnými bylinami pri liečbe nákazy boreliózou v tejto kúre sú teda Topoľ čierny, štetka lesná a Andrographis paniculata.

4. Boj proti nákaze

Pri prírodnej liečbe ťažkej formy boreliózy sa preto v ďalšej fáze zameriavame na boj s boréliami a prípadnými ďalšími koinfekciami. Tieto mikroorganizmy sa môžu zhlukovať v rôznych telových cystách a spôsobovať rôzne problémy.

Často vzniká v mozgu človeka množstvo cýst, ktoré sú plné týchto malých organizmov. Ako sme už spomínali v našom predchádzajúcom článku „Peklo menom borelióza", mozog je miesto, kde je množstvo mikroorganizmov, vírusov a baktérií chránených pred pôsobením liečiv, ktoré nepreniknú cez hematoencefalitickú bariéru, keďže ich molekuly sú príliš veľké na to, aby sa dostali za túto bariéru a zničili tieto mikroorganizmy.

Čo sa týka jednej probakteriálnej kúry pre dospelého, je dobré užívať tieto tinktúry minimálne mesiac. Komplexná protiparazitálna kúra spolu s primárnou liečbou boreliózy, to je po sebe nasledujúci rad bylinných kúr B1+B2+B3+B4.

5. Spätná väzba

Je veľmi dobré, keď sa nám ľudia počas liečby ozvú alebo si aspoň pozrú naše poradne. Práve podľa spätnej väzby im odporúčame ďalšie bylinky a prírodné prostriedky na pokračovanie liečby. Pri nakazení sa boreliózou paralelne môže človek byť postihnutý aj ďalšími koinfekciami rôznych baktérií (babezióza, rôznymi druhmi plasmódií a ďalšími), ktoré hmyz prenáša.

Množstvo ľudí, ktorí k nám chodia bolo na začiatku nákazy preliečených antibiotikami. Bohužiaľ nesprávnymi, nesprávnou dávkou a najmä nedostatočnou dĺžkou liečby.

Pri silných nákazach sú potrebné aj antibiotiká. Ak ich spojíte spolu s bylinkovou liečbou, pravdepodobnosť vyliečenia nákazy sa podstatne zvyšuje. 

Dúfame, že informácie, ktoré sme Vám priniesli v dnešnom článočku, Vám pomôžu k Vášmu návratu k zdraviu alebo pre jeho udržanie.

 

Môžete si prečítať aj náš najnovší článok o borelióze: Lymská borelióza: Viete, aké sú jej príznaky a následky?

Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

 

Mohlo by vás zaujímať

Cédrový olej - poklad z ríše rastlinných olejov

V tomto článku sa môžete dočítať: Pôvod cédrového oleja Čo obsahuje cédrový olej Účinky cédrového oleja Použitie cédrového...

6.2.2022
3450 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní