Vyrážky na tvári? Vieme, ako sa ich zbaviť!

69084 zobrazení

Trápia vás vyrážky na tvári, brade či nepríjemné akné na lícach, vyskúšali ste už mnoho produktov, ktoré sľubovali zázrak, no nič nezafungovalo podľa vašich predstáv? Nuž, podstatná väčšina problémov s akné spočíva v narušení hormonálneho prostredia organizmu.

Najmä mladí ľudia, ktorých hormóny ešte nie sú stabilizované, majú práve problémy s akné na tvári. Preto liečba, ktorá je zameraná...
zdroj: google.com

Najmä mladí ľudia, ktorých hormóny ešte nie sú stabilizované, majú práve problémy s akné na tvári. Preto liečba, ktorá je zameraná len na použitie kozmetických prípravkov na vonkajšie použitie býva len čiastočne uspokojivá a vo väčšine prípadoch nedostatočná.

V dnešnom článku sa vám pokúsime priblížiť liečbu tohto neduhu a poskytnúť vám užitočné rady, ako sa zbaviť vyrážok na tvári efektívne, za pomoci liečivých rastlín. Pretože veríme, že súčasnou kombináciou prírodných prípravkov na vnútorné užívanie spolu s prípravkami na vonkajšie použitie sa môžete dopracovať k pozitívnym výsledkom najbezpečnejšie.

Čo sa v tomto článku dozviete?

Vyrážky na tvári

Akné na tvári, čo o ňom treba vedieť

Akné alebo acne vulgaris je v jednoduchosti povedané, chronické ochorenie mazových žliaz a vlasových folikúl. Najčastejšie sa s ním stretávame v období dospievania a u väčšiny jedincov sa po ukončení pubertálneho veku stráca. No, v niektorých formách môže pretrvávať až do dospelosti.

Primárna väčšina problémov s akné súvisí s narušením homeostázy, teda rovnováhy vnútorného prostredia organizmu. Rovnováha vnútorného prostredia môže byť narušená viacerými vonkajšími, ale najmä vnútornými faktormi.

U mladých dievčat je toto narušenie najčastejšie spôsobené hormonálnou nerovnováhou hlavného ženského hormónu - estrogénu a u chlapcov testosterónu.

Riešenie tohto problému je v opätovnom nastolení hormonálnej rovnováhy organizmu. Príroda nám ponúka množstvo byliniek a prírodných látok, ktorými môžeme šetrne upraviť nežiadúci stav.

 

Tu nájdete všetky overené produkty, ktoré poslúžia aj ako prevencia, ale zároveň účinný liek proti nežiadúcemu akné na tvári.

 

Vyrážky na tvári, čo znamenajú z hľadiska výskytu

Viete, čo znamenajú vyrážky na tvári z hľadiska ich konkrétneho výskytu na danom mieste? Možno ste sa už v minulosti stretli s tzv. "mapovaním tváre", ktoré v jednoduchosti povedané, prepája každú časť s príslušným orgánom alebo časťou tela, takže podľa toho môžeme zistiť, čo znamenajú externé prejavy kože. Táto starodávna prax má pôvod v ajurvédskej medicíne.

Akné na brade

Zväčša sa jedná o hormonálnu nerovnováhu a stres, čo pre ženy znamená, že sa blíži obdobie menštruačného cyklu. Vyrážky na brade môžu rovnako signalizovať gynekologický problém.

Akné na lícach

Akné na lícach alebo boľavé vyrážky na lícach môžu znamenať problémy so spomaleným metabolizmom alebo nízku absorpciu živín. V ojedinelých prípadoch taktiež signalizujú pľúcne ťažkosti.

Akné na čele

Akné na čele môže naznačovať problémom so žlčníkom a pečeňou. Čelo sa podľa ajurvédy vzťahuje na nervový a tráviaci systém, čo znamená, že stres a vnútorná stagnácia pravdepodobne spôsobujú akné na čele.

Vedeli ste, že existuje orgánový stres? 

Podľa ajurvédy sú emócie priamo prepojené s telesnými orgánmi. Negatívne emócie, ktoré potláčame a nespracujeme, sa hromadia v orgánoch a môžu v nich spôsobovať tzv. orgánový stres. 

Akné na tvári, nepekné vyrážky na brade, lícach či čele, môžu, teda predstavovať symptómy signalizujúce prítomnosť vnútorných problémov, či už hormonálnych alebo duševných (trauma, stres). Preto je obzvlášť potrebné akné na tvári liečiť nielen zvonka, ale najmä zvnútra.

Stres

Čítajte príbeh slečny, ktorá sa po rokoch trápenia konečne zbavila akné na tvári!

 

Ako sa zbaviť vyrážok na tvári a čo používať

Mimoriadne dôležité je zamerať sa na nastolenie hormonálnej rovnováhy v organizme.

Tinktúry z liečivých bylín:

Ženám odporúčame siahnuť po bylinnej kúre z troch účinných tinktúr: Femina T9 + ríbezľa-ostružina malina P10 + T35 plamienka zamatovohlúbiková. Pri veľmi silnom akné môžete pridať ešte tinktúru SV3 Helmifit s hodinovým odstupom.

Mužom odporúčame siahnuť po tinktúrach z kotvičníka P56 + T35 plamienka zamatovohlúbiková + Helmifit SV3.

Femina 50ml, T9 - tinktúra z bylín

Výnimočná tinktúra na gynekologické problémy.

Plamienka zamatovohlúbiková 50ml, T35 - tinktúra z bylín

Mimoriadna tinktúra pri ekzémoch, výtokoch, kvasinkách, alergiách.

Helmifit 50ml, SV3

Na prečistenie črevného traktu a jeho zbavenie od parazitov.

Probiotiká:

Popri tinktúrach, ktoré upravujú hormonálny profil organizmu, odporúčame paralelne aj liečbu probiotikami. 

Zvlášť raw probiotiká sú vysoko kvalitné preparáty získané z fermentovaných potravín. Podporujú prirodzenú mikrobiotu tráviaceho traktu a imunitný systém. Telo je tak schopné bojovať proti rôznym baktériám a vírusom. 

Keďže je veľký rozdiel medzi probiotikami, pre dámy odporúčame špeciálne RAW probiotika vaginal care, pre mužov odporúčame tieto RAW probiotiká. Takto bojujete s akné zvnútra. 

Benefity probiotík sú výrazné a nesporné.

Kvalitná kozmetika:

Netreba podceniť ani lokálnu liečbu, avšak pomocou kvalitných produktov. Do pozornosti dávame kozmetiku Panea

Základom tejto renomovanej značky je silne mineralizovaná voda Panea Delta, ktorá okrem iných minerálov obsahuje jód v mimoriadne koncentrovanej forme, preto je optimálna na liečbu kožných problémov od akné cez plesňové ochorenia až po všetky druhy dermatitídy. 

Kvalitná kozmetika

Pre viac informácií vám odporúčame článok, ktorý sme venovali práve radu produktov tejto fenomenálnej značky.

Liečba akné je beh na dlhé trate a toto ochorenie si vyžaduje komplexnú liečbu. Avšak, prvý krok v boji proti nemu je nastavenie správnej liečby. Veríme, že sme vám týmto článkom priniesli nielen nádej akné a vyrážky na tvári definitívne poraziť, ale aj odvahu tento prvý krok uskutočniť.

 
 

Krásnu a zdravú pokožku želá za redakciu www.zdravysvet.sk Lenka Jančulová.

Zdroj obrázkov: Pexels - Anna Nekrashevich, Andrea Piacquadio, Polina Kovaleva

Mohlo by vás zaujímať

Cholesterol - zabiják, alebo priateľ I.

Veď srdcovo cievne ochorenia sú v súčasnosti na Slovensku na 1. mieste v príčine úmrtnosti nášho obyvateľstva. Preto sme aj mnohokrát...

12.10.2009
14233 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní