Čo možno očakávať od kameňov II.

3489 zobrazení

Gagát - sa používa na zahnanie, alebo utíšenie smútku, či depresie. Tento organický produkt obsahujúci vyše 80 percent uhlíku. Už v...
zdroj: google.com

Gagát - sa používa na zahnanie, alebo utíšenie smútku, či depresie. Tento organický produkt obsahujúci vyše 80 percent uhlíku. Už v staroveku sa ťažil v Anglicku a vyvážal sa do Ríma. Verilo sa, že účinne pomáha proti TBC. V súčasnosti sa používa pri chorobách nôh, dolnej časti chrbtice, ale aj pri zápale čelovej dutiny a migrénach. Jeho utišujúci vplyv možno využiť i pri bolestiach zubov. Gagát odoberá negatívnu energiu a pomáha zabudnúť na neradostné chvíle, azda preto sa z neho vyrábali smútočné šperky.

Korál môže byť biely, ružový červený ba až čierny. V prírode má matný lesk ale po vyleštení je hodvábny. Vari najlepšie práve korál ukazuje, že premena stálosť sú dva princípy, ktoré sa v živote vzájomne dopĺňajú. Učí nás teda na jednej strane stáť si za svojimi myšlienkami a na druhej nabáda k prispôsobivosti. Vnútorne by sme teda mali zostať pevní, ale necháme sa unášať prúdom života. Nenahraditeľnou vlastnosťou práve korálu je jeho podpora pri vytváraní si vnútorných obrazov - vizualizácii. Jeho zásluhou sme schopní lepšie fixovať myšlienkové formy a obrazy, zatiaľ čo náš duch zostáva pružný a otvorený. Preto je korál výborný pomocník pri používaní meditačných techník

Červený korál nám poslúži pri zvyšovaní životnej energie a sily. Je vhodný najmä pre chudokrvných a astenických. Mali by ho nosiť tí, čo trpia poruchami krvného obehu, podľa najnovších poznatkov podporuje aj činnosť ľadvín a močového mechúra.

Tmavočervený korál posilňuje srdce.

Ružový veľmi upokojuje a zaháňa depresie. Harmonizuje naše city, má dobrý vplyv na riešenie citových problémov a podporuje ochotu milovať sa. Tým, že do našich pocitov vnáša viac otvorenosti a prispôsobivosti, chráni nás pred zlými skúsenosťami.

Biely korál zbavuje naše myšlienky záporných vplyvov, bystrí náš um. Lieči sa ním choroby kostí a zubov.

V minulosti nosili červený korál proti urieknutiu. 

Zdroj: http://www.putnici.sk

Uložiť

pošli na vybrali.sme.skpošli do vybrali.sme.sk

Mohlo by vás zaujímať

Ako sa zbaviť akné? Liečba vyžaduje komplexný prístup

Čo sa v tomto článku o akné dozviete? Čo je akné Typy akné Vonkajšie príčiny akné Liečba akné Čo je akné? Jednoducho...

18.11.2020
9737 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní