Gemmoterapeutiká - tinktúry z púčikov rastlín

5983 zobrazení

V ponuke našej prírodnej bylinkárne zaberajú popredné miesto gemmoterapeutiká - čo sú tinktúry z púčikov rastlín od známej českej bylinkárky a jej firmy Naděje - pani Mgr. Podhornej, ktorá ich vyrába od roku 1998.

Naděje sa špecializuje na výrobu bylinných tinktúr, mastí, olejov a výluhov. Svoju povesť založila na kvalite svojich výrobkov. Pre...
zdroj: google.com

Naděje sa špecializuje na výrobu bylinných tinktúr, mastí, olejov a výluhov. Svoju povesť založila na kvalite svojich výrobkov. Pre výrobu tinktúr ale aj ostatných výrobkov používa predovšetkým vlastné suroviny, ktoré dôsledne sleduje a kontroluje . Liečivé rastliny pre výrobu liečivých tinktúr má pod svojou kontrolou už od ich zasiatia až po finálne zpracovanie. Firma v súčasnej dobe vyrába dva základné druhy tintkúr - jednak bylinné tinktúry - spracované zo samotnej byliny a rastliny a potom púčikové tinktúry - gemmoterapeutika - z púčikov rastlín. Má ich viac ako sto druhov.

Z týchto základných druhov výťažkov pani magistra obohatila vybrané tinktúry o betaglukán a vznikla rada gemmoglukánov - výťažkov bylín a púčikov s beaglukánom.

Tieto výnimočné prírodné produkty predstavujú prevrat vo fytoterapii a často sa nazývajú ako prírodné liečivo 3. tisícročia.

V čom sú také výnimočné ?

Pri vývoji a výrobe používa najmodernejšie poznatky a výzkumy z alternativnej medicíny a bylinnej liečby. Zber takto vypestovaných bylín se prevádza v optimálnej dobe tak, aby si uchovali maximum účinných látok. Prísnej kontrole podlieha aj výroba tinktúr a ich uskladnenie.

Rastlina v púčikoch prechováva svoj genetický potenciál, preto v nich zhromažďuje najcennejšie látky, které telo zotavujú a súčasne vytvárajú aj obranný mechanismus - prevenciu proti chorobám. Extrakty z púčikov preto obsahujú mimoriadne hodnotné a unikátne látky, ktoré sa v inej časti rastliny nevyskytujú. Sú to rôzne hormóny, enzýmy, minerály, stopové prvky, vitamíny a ďalšie látky, ktorých má ľudské telo skoro vždy nedostatok. Laicky povedané, púčiky obsahujú silu budúceho kvetu, koreňa a celej rastliny, či byliny.

Preto sú gemmoterapeutiká také mimoriadne účinné

Gemmoterapia prináša pozoruhodné výsledky i pri ťažko liečiteľných chorobách, napr. pri borelióze, pri rôznych krvných a nervových ochoreniach. Z našich dlhodobých skúseností, môžeme konštatovať, že gemmoterapeutiká sú mimoriadne vyhľadávané ženami na široké spektrum ženských problémov, napr. pri podpornej liečbe endometriózy, neplodnosti, rôznych gynekologických zápalov a ťažko liečiacich sa mykóz a plesní.

Kombináciou rôznych tinktúr na základe dlhoročných skúseností vznikli tzv. „kúry", sú to zostavy tinktúr zložené z niekoľkých tinktúr bylinných aj z tinktúr z púčikov. Spoločne komplexne pôsobia na organizmus, liečia a zlepšujú zdravotný stav pacienta. V našej prírodnej bylinkárni si môžete vybrať z kompletného sortimentu firmy Naděje. Okrem tinktúr z púčikov rastlín, v ponuke máme aj rozmanité tinktúry z bylín. Väčšinou pri liečbe rôznych chorôb sa dopĺňajú gemmoterapeutiká s tinktúrami z bylín.

Ak môžeme niečo krátko povedať o histórií gemmoterapie, potom treba spomenúť, že šírila najmä vo Francúzsku a dnes je najviacej rozvinutá vo frankofónnych krajinách; okrem materského Francúzska, je to najmä Belgicko, Kanada a pohraničné oblasti Švajčiarska, Talianska a Španielska. Od roku 1998 je to aj Česko a najnovšie Slovensko. Práve pani Podhornej teda vďačíme za to, že Česko bolo prvou nefrankofónnou krajinou, na svete, kde sa gemmoterapeutiká začali hromadne nielen používať, ale i vyrábať.

Liečba púčikmi rastlín väčšinou začína detoxikáciou, t.j. užitím najmä brezy, buku alebo dubu počas prvých 3 - 4 dní.

Väčšinou sa po detoxikácií využívajú 2 balenia špecifického bylinného prostriedku. Na záver možno dodať že gemmoterapeutiká aktivizujú, harmonizujú, podporujú, ukľudňujú psychiku ale aj celé fyzické telo človeka.

Pre najťažšie imunitné choroby, karcinómy ale aj na prevenciu proti ním, vznikla postupným vývojom tzv. zlatá rada gemmoglukánov. Tieto prípravky sú navyše obohatené o 1,3 betaglukán. Na zosilnenie účinku sa niektoré produkty vkladajú naviac na mesiac do včelieho biopoľa. Tieto BIO produkty sú špeciálne označené a sú k dispozícii naším zákazníkom len na objednávku. Robíme to len a len z hľadiska ich najvyššej biologicko-rezonančnej účinnosti. Výrobky idú od výrobcu idú k zákazníkovi. Nie sú skladované na medzisklade, aby zákazník obdržal čo "najčerstvejší" produkt.

Zdravý svet je generálnym distribútorom všetkých produktov firmy Naděje p. Mgr. Podhornej na Slovensku

Mohlo by vás zaujímať

Ako zaspať: 5 pravidiel spánkovej hygieny

Súčasné covidové obdobie, mentálny tlak na výkon v práci, práca na zmeny, bolesti tela, rôzne choroby, s ktorými práve bojujete...

23.6.2021
20014 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní