Klášterní officína - liečivé sirupy benediktínskych mníchov

5113 zobrazení

Rád benediktínov je najstaršou organizovanou rehoľou v Európe, ktorú založil v roku 529 n.l. svätý Benedikt. Prvé zmienky o Benediktínskom kláštore v Rajhradě u Brna sa datujú od roku 1045. Od polovice 14. storočia sa v kláštore začína variť pivo.

V kláštore sa nachádzala i
zdroj: google.com

V kláštore sa nachádzala i "Rajská záhrada" s výsadbou liečivých rastlín, ktoré bratia používali k výrobe liečivých likérov, elixírov, mastí a čajových zmesí. Storočné skúsenosti s prírodnými produktami tak dali vzniknúť osvedčeným receptúram, ktoré blahodárne pôsobia i na človeka dnešnej uponáhľanej doby.

Novo zriadená "Klášterní Officína" nadväzuje na tradíciu stredovekých kláštorných lekární. Jej cieľom je objavenie zabudnutých receptúr. Dušou terajšej Klášternej Officíny je Ing. Marek Motyčka z Kuřimi.

Liečivé sirupy kláštornej officíny sú kvalitné a veľmi obľúbené bylinkové sirupy vyrábané tradičnými metódami.

V súčasnej dobe sa vyrába 43 druhov sirupov, ktoré sú sladené fruktózou, takže konzumácia je možná aj ľuďmi s cukrovkou. Sirupy sa vyrábajú buď ako jednodruhové, alebo aj ako zmesi bylín.

Lahodná chuť, blahodárne jemné pôsobenie na ľudský organizmus a najmä početné ohlasy spokojných zákazníkov nás oprávňujú vyzdvihnúť tento produkt do Vašej pozornosti a doporučiť ho ako jeden z TOP produktov našej prírodnej bylinkárne.

Zdravý svet

Mohlo by vás zaujímať

Medovka lekárska (Melissa officinalis)

slovensky: Medovka lekárska, latinsky: Melissa officinalis, česky: Meduňka lékařská V tomto článku o Medovke lekárskej sa dozviete: ...

10.2.2013
41503 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní