Nepasterizovaný nefiltrovaný jablčný ocot BIO

19.3.2009
3548 zobrazení

Výskumy na celom svete preukazujú a potvrdzujú to, čo Hippokrates objavil a čím liečil svojich pacientov už v 4. storočí pred naším letopočtom.

Zistil, že prírodný nedestilovaný jablčný ocot je úžasný, liečivý a čistiaci elixír - prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum,...
zdroj: Google.com

Zistil, že prírodný nedestilovaný jablčný ocot je úžasný, liečivý a čistiaci elixír - prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum, ktoré ničí zárodky a baktérie a napomáha tak dosiahnutiu optimálneho zdravia a dlhovekosti.

Všestrannosť a využiteľnosť jablčného octu ako liečivého a detoxikačného prostriedku je legendárne. Bol zaznamenaný u starých Egypťanov, Babylončanov, Grékov a Rimanov, sú o ňom zmienky v Biblii a bol používaný aj v stredoveku. Dokonca Kolumbus mal na svojich lodiach barely s jablčným octom, ako prevenciu proti skorbutu, rovnako ako vojaci behom Americkej občianskej vojny.

Japonskí samurajovia ho pili pre silu a odolnosť. Jablčný ocot bol po tisícročia užívaný nielen ako liečivý elixír, ale i ako čistiaci a detoxikačný prostriedok k odstráneniu zárodkov, baktérií, zápachov a dokonca i škvŕn.

Prírodný nepasterizovaný organický jablčný ocot môže byť vskutku nazývaný jednou z najdokonalejších potravín Matky Prírody. Vyrába sa z čerstvých rozomletých BIO jabĺk, ktoré sa následne nechajú kvasiť v drevených bareloch, ktorých drevo napomáha prirodzenej fermentácii.

Pravý prírodný jablčný ocot je hustá tekutina sfarbená do hneda, v ktorej je proti svetlu vidieť ľahká usadenina, nazývaná ‚mother‘ - ‚matka‘ alebo matečná kultúra. Tá obvykle s dobou postupne narastá. To je dôkaz, že sa jedná o 100% živú potravinu. Ide o molekuly proteínov zoskupených do vláknitých útvarov, ktorých prítomnosť znamená, že najlepšia časť octu, teda minerály a enzýmy, neboli zničené. Preto nie je nutné ocot uchovávať v chladničke. Túto usadeninu je rovnako možné zachovať a použiť pri vlastnej výrobe octu neskoršie. Pre využitie všetkých hodnôt tejto ‚matky‘ sa odporúča ocot pred použitím pretrepať.

Dôvod, prečo v dnešnej dobe takmer celkom vymizol nepasterizovaný nefiltrovaný jablčný ocot z regálov je ten, že prevažná väčšina spotrebiteľov nakupuje radšej očami a tmavá farba hustého prírodného jablčného octu s usadeninou sa môže zdať na pohľad neatraktívna. Preto dnešní výrobcovia vyrábajú priemyselne rafinované a filtrované octy, bez ohľadu na celkovú stratu všetkých hodnotných vlastností.

V priebehu destilácie dôjde k zničeniu hodnotných enzýmov a oddestilovaniu draslíka, fosforu, prírodného fluóru, kremíku, stopových prvkov a pektínu. Destilácia rovnako odstráni dôležité kyseliny, ktoré v tele pomáhajú ničiť toxíny a nezdravé baktérie. Trendu súčasnej pilulkovej mánii rovnako zodpovedá výroba doplnkov stravy s jablčným octom. Firmy sa odvolávajú na skutočne preukázané zdravotné účinky jablčného octu a dodávajú na trh kapsule a tobolky s obsahom jablčného octu, ktorý už v tejto rafinovanej podobe nemôže priniesť očakávané žiaduce zdravotné výsledky.

Jediným pravým jablčným octom je čisto prírodný, nepasterizovaný a nefiltrovaný jablčný ocot s ‚matkou‘.

A čím je teda jablčný ocot tak zaujímavý? Predovšetkým ide o to, že prírodné enzýmy a kyseliny v jablčnom octe zrieďujú krv a tak pomáhajú detoxikovať organizmus. Dnešná štandardná diéta plná živočíšneho proteínu a tukov krv zahusťuje a na základe toho sa väčšina toxínov ukladá v tele.

Redšia krv na princípe osmózy do seba naberá z okolitého hustejšieho prostredia toxíny už v tele uložené a tie sú tak krvným riečišťom a následne vylučovacím systémom z tela odstránené. Jablčný ocot je jediným octom, ktorý nevyvoláva v tele kyselú reakciu. Väčšina dnes konzumovanej potravy túto kyselú reakciu spôsobuje a prekyselené telo je živnou pôdou pre väčšinu chorôb a baktérií.

Prírodný surový jablčný ocot pomáha túto kyselú reakciu neutralizovať, podobne ako konzumácia surového ovocia a zeleniny, a tak prispieva k dosahovaniu optimálneho zdravotného stavu a imunity.

Nepasterizovaný jablčný ocot v sebe predovšetkým uchováva všetky hodnoty a látky skryté v jablkách. Nie nadarmo sa hovorí ‚One apple a day will keep the doctor away‘ (jedno jablko denne a doktora nie je treba).

Jablčný ocot, v sebe, navyše mimo to, že je chutným ochucovadlom, obsahuje hodnotné enzýmy vzniknuté v priebehu fermentácie a prírodné kyseliny, ktoré ničia v tele i v prijatej strave toxíny a nepriateľské baktérie, a dodáva telu potrebné minerály, hlavne draslík, ktorého má väčšina dnešnej populácie nedostatok. Je známe, že jablčný ocot môže predísť hnačkám vzniknutým z kontaminovanej potravy.

Ďalej napomáha tráveniu, vstrebávaniu potravy a vylučovaniu, preto je dnes rovnako odporúčaný ako prostriedok k chudnutiu. Medzi neduhy, proti ktorým je jablčný ocot účinným pomocníkom patrí, napríklad artritída a bolesti kĺbov obecne - nápoj pripravený z vody, dvoch lyžičiek jablčného octu a dvoch lyžičiek nerafinovaného medu, konzumovaný v priebehu celého dňa už zbavil veľa ľudí bolestí.

Ďalej jablčný ocot pomáha na kašeľ, astmu, ekzémy, koliky, poruchy zrážanlivosti krvi, únavu, bolesti hlavy, vysoký krvní tlak, nespavosť, pri strate vlasov, odstraňuje bolesti svalov, pomáha udržiavať zdravú pokožku a podporuje správnu funkciu ľadvín a vylučovacieho systému.

Okrem všetkých týchto hodnotných vlastností je jablčný ocot veľmi chutným základom šalátových dresingov, omáčok, marinád, polievok a ďalších pokrmov.

Je toho naozaj veľa, čím je jablčný ocot zaujímavý, avšak je potreba mať na pamäti, že jediný jablčný ocot, ktorý si zachováva tieto úžasné vlastnosti je prírodný nedestilovaný a nefiltrovaný ocot vyrobený z jabĺk, tak ako to Matka Príroda chcela.

Takýto jablčný ocot si môžete vyrobiť sami kvasením muštovaných jabĺk vo veľkej nádobe prikrytej priedušnou gázou za občasného premiešania pre ľahšiu oxidáciu.

Zdravý svet Vám ponúka jablčný ocot Beutelsbacher v Demeter kvalite.

Mohlo by vás zaujímať

Orgonitové harmonizéry - Orgonity

Prvý, kto túto energiu pomenoval bol Dr. Wilhelm Reich, rakúsky psychiater a vedec v rokoch 1930 - 1940. Preukázal existenciu tejto energie a...

12.6.2010
1459 zobrazení

Diskusia