Aquamarín

22340 zobrazení

V dávnych dobách sa verilo, že dokáže čeliť mocnostiam temnôt a súčasne získavať priazeň duchov svetla.

Podľa gréckej mytológie je aquamarín posvätný kameň boha morí Neptúna a preto ho námorníci nosili ako talizman proti utopeniu, morskými...
zdroj: google.com

Podľa gréckej mytológie je aquamarín posvätný kameň boha morí Neptúna a preto ho námorníci nosili ako talizman proti utopeniu, morskými chorobami a inými nástrahami mora. Nosením aquamarínu ako talizmanu verili, že si získajú Neptúnovú trvalú priazeň.

V minulosti taktiež počas svadby ženích obdarovával aquamarínom nevestu z dôvodu ich trvalého šťastia a bohatstva.

 Na aqamarínoch sa v minulosti vždy cenila ich svetlomodrá farba s odtieňom morskej vody. Dnes sa trend zmenil a cenia sa tmavšie odrody. Aquamaríny sú väčšinou modré, alebo bezfarebné.

Kamene drahokamovej kvality vytvárajú bezchybné hexagonálne kryštály s pozdĺžnym ryhovaní, ktoré môžu byť dlhé až 1 meter. Jeden z najväčších kryštálov akvamarínu bol nájdený v brazílskych pegmatitoch, meral 48,5 x41cm a vážil takmer 110 kg.

Výskyt: Najkrajšie aquamaríny pochádzajú z Brazílie. Ďalšie náleziská sú v Rusku, v Afganistane, Pakistane, Indii, Nigérii. Tmavomodré akvamaríny sú z Madagaskaru.

Charakteristika: Aquamarín je kameň symbolizujúci odvahu. Jeho ukľudňujúca energia potláča stres a ukľudňuje myseľ. Vnáša harmóniu do svojho okolia a chráni ho pred škodlivým znečistením.

Aquamarín ukľudňuje myseľ a odstraňuje z nej nepatričné myšlienky. Jedná sa o kameň, ktorý napomáha porozumeniu skrývaným citovým stavom a súčasne vníma naše pocity. Zmierňuje obavy a zvyšuje citlivosť a vnímavosť.

V duchovnej rovine akvamarín zbystruje intuíciu a otvára cestu jasnozrivosti. Skvelý kameň pre meditáciu, navodzuje vyššie stavy vedomia a duchovného uvedomenia. Aquamarín vytvára ochranný štít pre auru a uvádza do rovnováhy čakry. Prečisťuje krčnú čakru a udržuje komunikáciu s vyššími rovinami. Tiež pomáha udržovať súlad medzi fyzickým a duchovným telom.

Liečebné využitie: Aquamarín dobre slúži pri liečbe bolesti krku, opuchnutých žliaz a problémov so štítnou žľazou. Uvádza do rovnováhy hypofýzu a štítnu žľazu regulujúcu hormóny a rast. Tento kameň má tiež celkový účinok na svaly. Posilňuje činnosť orgánov starajúcich sa o prečisťovanie tela. Úspešne funguje proti krátkozrakosti a ďalekozrakosti a ukľudňuje príliš búrlivé reakcie imunitného systému.

 Umiestnenie: Dá sa pridŕžať alebo nosiť na postihnutom mieste. Môžete si ho položiť na oči alebo užívať vo forme elixíru.

Čistenie: pod tečúcou vodou, najlepšie skrytý v horskom potôčiku nechajte na 24 hodín. Nabíja sa pri mesiaci, najlepšie počas splnu. Na slnku aquamarín bledne, preto ho nie je vhodné vystavovať na priame slnko.

Znamenie zverokruhu: Vodnár, Ryby, Váhy a Blíženci

Spracoval Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

Použitá literatúra:

Cally Hallova: Drahé Kamene

Judy Hallova: Kameny od A do Z

a internet

Mohlo by vás zaujímať

Smoothies, to nie sú len ovocné drinky

Takmer v každom obchodnom centre nájdete stánok so smoothies, ale okrem „pravých" smoothies ponúkajú aj nezmysly, z ktorých Vaše telo...

4.5.2014
18219 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní