Ashwagandha: Tajomstvo vitality a sily pre vaše telo a myseľ

2773 zobrazení

Ashwagandha je prírodný zázrak s obrovskou prírodnou silou pre vašu energiu a vitalitu. Je to prírodný dar a v lipozomálnej forme Vám prinášame celú silu rastliny Ashwagandha, zahrnutú v našom bioaktívnom patentovanom, vysoko vstrebateľnom extrakte  Sensoril® - lipozomálnej Ashwagandhe.

Ashwagandha: Kde rastie táto zázračná rastlina?  Vedeli ste, že Ashwagandha, pôvodne rastúca v suchých oblastiach strednej a južnej Ázie,...
zdroj: google.com

Ashwagandha: Kde rastie táto zázračná rastlina?

Vedeli ste, že Ashwagandha, pôvodne rastúca v suchých oblastiach strednej a južnej Ázie, je jednou z mála rastlín, ktorá prekvitá aj v najnáročnejších podmienkach a prežije tam, kde iné rastliny zahynú. Jej meno odráža jej schopnosť poskytnúť telu silu a vitalitu.

Výnimočné účinky Ashwagandy na naše zdravie a vitalitu

Na výrobu nášho produktu používame patentovaný bioaktívny extrakt z Ashwagandy Sensoril® obsahuje najvyššiu úroveň bioaktívnych látok na trhu - viac ako 16 % withanolidových glykozidov, Withaferín A a oligosacharidy, to je 3x viac ako pri druhom najsilnejšom extrakte z ashwagandy KSM-66®, kde je ich množstvo na úrovni 5%. Bežne kapsulovaná ashwaganda na trhu obsahuje od 2,5 do maximálne 5% withanolidových glykozidov.

Práve tieto látky sú cenené pre ich schopnosť povzbudiť náš organizmus, zlepšiť kvalitu spánku, dlhodobo sa sústrediť , a je vhodná aj pre hráčov na egames či študentov. A to nie je všetko, Ashwagandha sa využíva aj pri zníženej sexuálnej vitalite.

História využitia Ashwagandy: Tisícročia starý prírodný zázrak

Ashwagandha, známa aj ako "indický ženšen", má tisícročnú históriu používania v tradičnej indickej medicíne, známej ako Ayurvéda. Považuje sa za jednu z najdôležitejších bylín v tejto medicíne. Pôvodne bola vyhľadávaná pre svoje adaptogénne vlastnosti, teda schopnosť pomáhať telu prispôsobiť sa stresu.

Jednou z najzaujímavejších histórií o Ashwagande je jej názov. V sanskrte, starovekom jazyku Indie, "Ashwagandha" znamená v preklade "vôňa koňa". Tento názov je pravdepodobne odvodený z dvoch dôvodov: po prvé, korene rastliny majú výraznú vôňu, ktorý sa pripisuje koňom; a po druhé, tradične sa verilo, že táto rastlina má schopnosť poskytnúť silu a vitalitu koňa.

Prvá zmienka o Ashwagande sa datuje až do obdobia okolo 4000 rokov pred naším letopočtom, keď sa začali zaznamenávať prvé spisy o Ayurvéde. Je to prírodný zázrak zmienky ktorej  nájdete v jednej z najstarších existujúcich medicínskych kníh, Charaka Samhita.  Ashwagandha sa tu popisuje ako bylina schopná posilniť telo a poskytnúť mu vitalitu a dlhovekosť.

V stredoveku bola Ashwagandha súčasťou arabskej, tureckej a perzskej medicíny, kde sa používala hlavne pre svoje afrodiziakálne účinky. Až do dnešného dňa je súčasťou mnohých tradičných liečebných systémov po celom svete.

História Ashwagandy je teda plná zaujímavostí a dokazuje, že táto rastlina bola od pradávna cenená pre svoje výnimočné vlastnosti. Dnes je Ashwagandha stále obľúbená vo všetkých kútoch sveta, kde sa využíva nielen v medicíne, ale aj v potravinárstve a kozmetike, čím pokračuje jej tisícročná tradícia.

Lipozomálna Ashwagandha: Prírodný dar pre našu silu a vitalitu

Každá látka, ktorú užívame perorálne - ústami, aj tá najdokonalejšia, je vystavená po jej požití agresívnemu vplyvu tráviaceho traktu.

Lipozomálna Ashwagandha je preto oveľa účinnejšia ako bežné, práškové alebo kapsulované formy z niekoľkých dôvodov:

a) Vysoká biologická dostupnosť: Lipozomálna forma Ashwagandy znamená, že účinné látky sú obalené v lipozómoch, malých lipidových (tukových) bublinách. Tieto lipozómy umožňujú účinným látkam preniknúť priamo do buniek v tele. To zvyšuje biologickú dostupnosť, teda množstvo účinnej látky, ktoré telo dokáže absorbovať a využiť.

b) Rýchlejšia absorpcia: Lipozómy sú schopné preniknúť cez žalúdočnú šťavu bez poškodenia a rýchlo sa vstrebať do krvného riečiska. To znamená, že účinky Ashwagandy sa prejavia rýchlejšie ako pri konzumácii v iných formách.

c) Výborná tolerancia: Ľudské telo veľmi dobre toleruje lipozómy, pretože sú podobné tukovým štruktúram v našom tele. To znižuje riziko nežiaducich účinkov a umožňuje dlhodobé užívanie bez problémov.

d) Efektívnosť pri nižších dávkach: Vďaka vysokému vstrebávaniu a účinnosti môže byť dávka lipozomálnej Ashwagandy nižšia ako pri bežných formách, pričom dosiahne rovnaký alebo dokonca lepší účinok.

e) Stabilita: Lipozómy chránia účinné látky pred oxidáciou a znižujú ich rozklad, čím zabezpečujú ich stabilitu a dlhšiu trvanlivosť.

Tieto vlastnosti robia lipozomálnu Ashwagandu ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú maximálnu účinnosť a výhody tejto zázračnej byliny.

Lipozomálna Ashwagandha
VIKEND15

Lipozomálna Ashwagandha

Bioaktívna ashwagandha s najvyšším percentom withanoidov na trhu

5. Kedy sa odporúča užitie Ashwagandy a ako ju správne užívať?

  • V období stresu, úzkosti, depresií a nízkej hladiny energie,
  • pri problémoch so spánkom, pre študentov pri potrebe sústredenia,
  • keď je potrebné zlepšiť kognitívne funkcie,
  • pri zlej nálade a zníženej sexuálnej vitalite,
  • pri vysokej hladine cukru v krvi.

Užívanie lipozomálnej Ashwagandy je jednoduché. 2x denne si dajte 5 ml (malú lyžičku) lipozomálneho roztoku. Môžete ju zmiešať s vodou alebo džúsom. Jedna fľaška obsahuje 20 dávok, čo vám postačí na tri týždne užívania.

Nie je čas, aby ste začali žiť plnohodnotný život bez stresu a plný energie? Objednajte si svoju prvú fľašku lipozomálnej Ashwagandhy ešte dnes a zažite silu a vitalitu, ktorú táto výnimočná rastlina, prekvitajúca aj v najnáročnejších podmienkach, ponúka. Nechajte prírodu pomôcť dosiahnuť harmonický a vitalizovaný život. Ashwagandha vás môže prekvapiť nielen svojimi účinkami, ale aj zaujímavou históriou, ktorá sa spája s jej využitím.

Lipozomálna Ashwagandha
VIKEND15

Lipozomálna Ashwagandha

Bioaktívna ashwagandha s najvyšším percentom withanoidov na trhu

Nezabúdajte, že aj dávkovanie je potrebné prispôsobiť na Vašu váhu. Niekto váži 50kg, niekto 120kg. Taktiež každý človek je vystavený inej zdravotnej záťaži. Preto odporučané dávkovanie je pre ľudí v rozmedzí s váhou 50-70kg a pri bežnej intenzite stresu. Ľudia z väčšou váhou a vysoko aktívní, najmä manažéri, egameri, môžu odporučanú dávku bez problémov zvýšiť, keďže ashwaganda nemá maximálne obmedzenú dávku. Užívajte ju však s rozumom.

Lipozomálne vitamíny a minerály sú novou generáciou vitamínov a minerálov.

Foto: Image by cookie_studio on Freepik", Image by Drazen Zigic on Freepik", Image By vecstock"

Mohlo by vás zaujímať

Syndróm nepokojných nôh - môže vám pomôcť prírodná liečba?

Syndróm nepokojných nôh sa prejavuje hlavne v noci, v spánku, alebo keď chcete pokojne ležať a odpočívať. S nepríjemným mravčením a...

21.10.2022
12068 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní