Lipozomálne vitamíny a minerály: V čom sú iné?

23435 zobrazení

Lipozomálne vitamíny a minerály sú podľa mnohých odborníkov revolúciou na trhu s výživovými doplnkami. V čom je lipozomálna forma lepšia a prečo sa oplatí dať jej prednosť?

Čo sa v článku o lipozomálnych vitamínoch a mineráloch dozviete?   	Čo sú to lipozomálne vitamíny a minerály 	Čo sú to lipozómy...
zdroj: google.com

Čo sa v článku o lipozomálnych vitamínoch a mineráloch dozviete?

Pri rozhodovaní o voľbe vitamínov sa často nechávame ovplyvniť reklamou, a to podvedome. Avšak, mnohé vitamíny a minerály, ktoré sa nám ponúkajú v rámci doplnkov stravy a intenzívne sa prezentujú v médiách, majú veľmi nízku schopnosť vstrebávania. Často v reklamách počujeme o ich prírodnosti, no ani tá nezaručuje vysokú vstrebateľnosť. Rozhodujúcim faktorom je totiž ich spracovanie. Pri vitamínoch je bežná vstrebateľnosť od 5 % do 10 % a väčšina minerálov sa do nášho organizmu vstrebe len v množstve 3–5 %. A reklamy o tom spravidla mlčia.

Pokiaľ však hľadáme produkt, z ktorého naozaj profitujeme a nechceme len vyhadzovať peniaze z okna, odporúčam sa zamerať na modernú novinku na trhu - lipozomálne vitamíny a minerály. Tieto predstavujú efektívnejšiu a účinnejšiu alternatívu k bežne dostupným doplnkom stravy.

Čo sú to lipozomálne vitamíny a minerály?

Lipozomálne vitamíny a minerály sú ako elitní vojaci v špeciálnych jednotkách zdravia. Rovnako ako tieto výcvikovo nadupané jednotky presne a účinne dosahujú svoje ciele, tak aj lipozómy dokážu presne dodávať vitamíny a minerály tam, kde sú najviac potrebné. Ich "špeciálny výcvik" - lipozómová forma - im umožňuje preniknúť hlboko do buniek, kde môžu účinne bojovať proti chorobám a nedostatkom. Na rozdiel od bežných vojakov, ktorí môžu byť účinní, ale bez správneho výcviku a vybavenia môžu stratiť silu v nepriaznivom prostredí, lipozómy majú všetko, čo potrebujú, aby dosiahli svoje ciele a poskytli telu optimálne výživové hodnoty.

Takže, keď si vyberiete lipozomálne vitamíny a minerály, je to ako povolať elitu vo svojom boji za zdravie.

Využívame pokročilé technológie, aby sme poskytovali vitamíny a minerály vo vysoko efektívnej forme. Tieto životne dôležité živiny sú obalené do mimoriadne malých častíc tuku známych ako lipozómy, ktoré sa vytvárajú z lecitínu, látky, ktorá je úplne prirodzená pre naše telo. Tento proces dramaticky zvyšuje využiteľnosť týchto mikronutrientov v našom tele, ponúkajúc alternatívu k injekčnej aplikácii vitamínov a minerálov.

Ďalším významným benefitom tejto technológie je, že lipozómy dokážu presne doručiť neporušené molekuly mikronutrientov priamo do krvného obehu. To je možné vďaka schopnosti lipozómov odolávať procesu trávenia pri prechode tráviacim traktom.

Ale toto je len začiatok. Kým bežné doplnky stravy sa metabolizujú v pečeni predtým, než vstúpia do krvného obehu, lipozomálne vitamíny a minerály sa vstrebávajú prostredníctvom lymfatického systému. Takéto priame dodanie do krvného riečišťa zabezpečuje hrudný lymfatický miazgovod. Čerešničkou na torte je, že lipozómy sú schopné doručiť aktívne molekuly priamo do bunkových procesov, kde sú potrebné v obrovskom množstve. Práve tento úžasný proces robí lipozomálne vitamíny a minerály takými revolučnými.

Čo sú to lipozómy?

Lipozómy predstavujú mikroskopických pomocníkov s kapacitou obaľovať vitamíny alebo minerály, čím zvýšia ich schopnosť absorpcie v tele. Tieto drobné bubliny s obalom z tukov si môžeme predstaviť ako neviditeľné transportné vozíky. Sú prirodzene prítomné v materskom mlieku alebo kolostre, kde efektívne vstrebávanie hrá kľúčovú rolu.

Pre výrobu lipozomálnych doplnkov sa zvyčajne využíva slnečnicový lecitín, často označovaný ako "poklad zo slnečnice". Lecitín je pre naše telo nesmierne dôležitý. Jeho funkcia je kritická pre zdravie našej pečene a ak je v strave nedostatok lecitínu, pečeň môže stukovatieť. Lecitín tiež prevádza cholesterol a zabraňuje jeho usadzovaniu sa v cievach, zároveň pomáha k správnej látkovej premene homocysteínu. Vysoká hladina tohto proteínu môže poškodzovať cievy a viesť k mozgovej príhode alebo infarktu.

Takže v každej dávke lipozomálneho doplnku okrem vitamínu alebo minerálu získame aj značné množstvo prospešného lecitínu.

Výroba lipozomálnych vitamínov a minerálov sa nezaobíde bez najmodernejších technológií

Táto mimoriadna technológia budúcnosti pravdepodobne za nejaký čas umožní presnú cielenú liečbu mnohých chorôb. Očakáva sa jej prínos pri liečbe mimoriadne ťažkých ochorení, kde budú konkrétne liečivá obalené lipozómami dopravované priamo do jednotlivých buniek.

Lipozomálny vitamin C: schéma

 

Výhody lipozomálnej formy vitamínov a minerálov

Vitamíny a minerály obalené do lipozómov telo dokáže veľmi jednoducho prijať. Vstrebateľnosť takto upravených látok sa zvyšuje na viac ako fantastických 90 %. Taktiež väčšina lipozomálnych vitamínov a ďalších dôležitých látok dokáže preniknúť cez hematoencefalitickú bariéru, ktorá ochraňuje mozog.

Úlohou hematoencefalickej bariéry je izolovať tkanivo nervovej sústavy od základného krvného toku, ktorým sa zásobuje celé telo. Je ochranou proti baktériám a toxínom, zároveň však kvôli nej do mozgu ťažšie prenikajú aj bežné liečivá, vitamíny, či minerály.

Lipozomálne upravené produkty však vedia preniknúť dobre aj do mozgu, keďže sú mimoriadne malé. Ako už sme spomínali, ich veľkosť sa meria v nanometroch. Čím je lipozóm menší, tým je stabilnejší, a tým dokáže lepšie preniknúť do všetkých tkanív.

Lipozomálny vitamin alebo minerál

Lipozomálne prípravky niektorí z vás poznajú skôr z kozmetiky. Drahé séra na pokožku sú často vyrábané práve touto technológiou. Práve lipozomálna forma umožňuje cieliť kozmetickým prípravkom priamo na miesto ktoré potrebujeme revitalizovať. 

V súčasnosti farmaceutický výskum preniesol tieto poznatky aj pre prípravky na vnútorné použitie. 

Ochrana vitamínov pred degradáciou

Mnohí z nás si možno neuvedomujú, že bežné vitamíny majú okrem problémov s vstrebateľnosťou aj ďalšiu nevýhodu - prirodzene sa rozkladajú. Cesta vitamínového produktu od výroby až k spotrebiteľovi môže trvať dosť dlho a počas toho času sa účinné látky v ňom prirodzene rozkladajú. Tento proces rozkladu je najčastejšie spôsobený pôsobením kyslíka, svetla alebo teploty.

Existuje však spôsob, ako tento problém obísť. Vitamíny a minerály, ktoré sú spracované do formy lipozómov, sú chránené pred týmto rozkladom. Toto je vďaka tomu, že sa nachádzajú vo vnútri lipozómov, ktoré sú obalene vrstvou tukov. Táto vrstva tukov im poskytuje potrebnú ochranu pred rozkladom.

Takto vyzerajú reálne lipozómy pod mikroskopom:

Lipozómy pod mikroskopom

Naše lipozomálne prípravky sú vyrábané najmodernejšou laboratórnou technológiou, ktorá zaručuje produkciu najkvalitnejších lipozómov. Už v súčasnosti si môžete u nás vybrať z viac ako 30 druhov lipozomálnych vitamínov a minerálov, tu je výber najpredávanejších z nich:

Lipozomálny vitamín CLipozomálny liver booster na pečeňLipozomálny vitamín C + Zinok + Vitamín D3, lipozomálny kolagénLipozomálny kurkumín, pre deti lipozomálny Imuníček, lipozomálny super antioxidant, lipozomálna ashwagandha.

a mnoho ďalších nájdete v sekcii lipozomálne vitamíny a špeciálne lipozomálne komplexy

Po otvorení odporúčame lipozomálne prípravky uskladňovať v chladničke. Budú tam chránené pred svetlom.

Foto: silviarita z Pixabay

Mohlo by vás zaujímať

Cédrový olej - poklad z ríše rastlinných olejov

V tomto článku sa môžete dočítať: Pôvod cédrového oleja Čo obsahuje cédrový olej Účinky cédrového oleja Použitie cédrového...

6.2.2022
3664 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní