Čas Dušičiek

4839 zobrazení

Ponorili sme sa pomaly do chladnejšej časti roka. Čoraz viac pociťujeme chlad a čoraz viac si uvedomujeme silu slniečka, ktoré do našich duší prináša teplo, svetlo a napĺňa nás pokojom a hlbokým mierom.

Oveľa častejšie siahame po šálke dobrého čaju z medovky alebo mäty, ktorý prevonia naše domovy a upokojí naše vnútro po dlhších...
zdroj: google.com

Oveľa častejšie siahame po šálke dobrého čaju z medovky alebo mäty, ktorý prevonia naše domovy a upokojí naše vnútro po dlhších dňoch. Tí, ktorí máme v našich domovoch kozuby, zohrievame sa ich teplom a stávajú sa našimi priateľmi pri chladných jesenných dňoch. Vnášajú svetlo do našich príbytkov i do našich duší.

Studené jesenné dni nám pripomínajú, že sa blíži čas Dušičiek. V tieto dni si spomíname na tých, ktorí na tomto svete boli pred nami. Spájame sa s ich dušami a načúvame či sú niekde v našej blízkosti. Mnohí by sme sa chceli spojiť s ich múdrosťou, dokázať jej načúvať a prijímať ju.

V tomto období sa hroby pýšia kyticami chryzantém a rozžiaria sa množstvom svetielok. My spomíname na svojich blízkych a naozaj cítime, že sú s nami, sú nám oporou, pretože práve my sme ich pokračovaním.

Uvedomujeme si blízkosť spojenia aj s ostatnými dušami, ktoré sme vôbec nepoznali. Keď sa s nimi v myšlienkach spojíme, sme až prekvapení, aké nám môžu byť blízke. My sme nimi a ony sú nami. Vtedy aj náš smútok je znesiteľnejší a cítime ako pokoj a zmierenie napĺňa naše duše.

Opúšťajú nás a vôbec nás v túto chvíľu nezaujímajú žiadne očakávania, žiadna budúcnosť, neprenasleduje nás strach z neúspechu, všetko sa rozplýva a je momentálne pre nás nepodstatné. Ostáva len to, čo je skutočne v tejto chvíli dôležité - a to je súzvuk všetkých duší. Načúvajme mu, vnímajme ho, riaďme sa svojimi pocitmi, vlastným srdiečkom a určite pocítime úľavu a mier.

Vieme, že smrť je cieľom, do ktorého raz všetci prídeme. Nikto jej nikdy neunikol. Je nástrojom zmeny v živote. Odstráni všetko staré, aby mohlo vzniknúť niečo nové. Preto sú naozaj v túto chvíľu platné slová múdreho človeka, ktorý povedal: „ Žite každý deň tak, ako keby bol váš posledný, pretože raz sa to naozaj stane."

Raz budú aj na naše hroby naši blízki klásť kvety a spomínať si na naše duše. Taký je kolobeh života. Potom my budeme s nimi a oni s nami.

Mgr. Dagmar Machničová www.zdravysvet.sk  - všetko pre Váš zdravý život

Mohlo by vás zaujímať

Telefonické a mailové objednávanie tovaru

Telefonické objednávky príjmame od PONDELKA DO PIATKU v čase od 09:00 do 17:00 na telefónnych číslach: ORANGE: 0907 196 396 T-mobile: 0911...

13.10.2009
6659 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní