Čo možno očakávať od kameňov I.

4990 zobrazení

Adulár - známy aj ako mesiačik. Môže byť bezfarebný až mliečny, alebo trblietavo modrastý, nažltlý, zelenkavý alebo oranžový. Má...
zdroj: google.com

Adulár - známy aj ako mesiačik. Môže byť bezfarebný až mliečny, alebo trblietavo modrastý, nažltlý, zelenkavý alebo oranžový. Má sklený až perleťový lesk a je priesvitný. Nachádza sa na Srí Lanke. v Brazílii, USA, Austrálii, Madagaskare a Indii.

Mierne, tajomné žiariace svetlo nás spojuje s citlivou, vnímavou a snívajúcou časťou našej bytosti. Umožňuje nám práve túto časť nášho ja včleniť do celkovej osobnosti. Adulár nám sprostredkuje prístup k najhlbším pocitom a ukáže nám, že ak tieto pocity prijmeme, staneme sa dokonalejšími a môžeme si z nich načerpať veľa tvorivých síl. Jeho mäkké, ženské, nežné vibrácie môžu rozpustiť niektoré "stvrdnuté" emocionálne štruktúry a napomáhajú k emocionálnej rovnováhe. Adulár v sebe obsahuje silu Mesiaca, preto je symbolom ženskosti a podporuje také vlastnosti ako miernosť, vnímavosť, intuíciu a schopnosť liečiť prostredníctvom lásky.

Ženy zavedie do tajomných, mystických oblastí, do styku so silami ukrytými v hĺbke ich nežnosti. Takmer vo všetkých kultúrach bol adulár pokladaný za magický kameň. V Indii ho napríklad zaľúbení nosili pri dorastajúcom Mesiaci, aby rástla ich láska. Pri ubúdajúcom Mesiaci vraj umožňuje pohľad do budúcnosti.

V liečbe sa používa na harmonizáciu lymfatickej sústavy, pri zdurených uzlinách sa dáva na postihnuté miesta. (Pred i po použití treba kamienok umyť pod tečúcou vodu, nechať ho nabiť slnečnou i mesačnou energiou). Staré pramene uvádzajú, že adulárom sa liečilo TBC a iné pľúcne problémy, ako ak plodnosť. Jeho základnou vlastnosťou je odstránenie citových blokád.

Ametyst - môžeme použiť všade tam, kde sú na pozadí porúch stresy, napätie a nespracované zážitky. Ak nás bolí hlava, odporúčame prechádzať si kameňom po čele a sluchoch a potom ho na chvíľu položiť medzi obočie. V noci pod vankúšom nám pomôže rýchlejšie zaspať, niektoré ametysty dokážu liečiť aj nespavosť. Sprostredkováva príjemné sny. Používa sa tiež na liečbu fóbií, halucinácií a hystérie. Precitlivelá pokožka reaguje veľmi dobre na omývanie ametystovou vodou. Prisudzuje sa mu očistný vplyv a cievy a krv. Ametystová voda, ak ju pijeme po dúškoch, pomáha proti opilstvu. Pri liečbe závislosti je dobré ležať s kameňom na pupku.

Ametyst uvádza do súladu jemnohmotnú energiu a fyzické telo. Podporuje intuitívne chápanie a možno ho využívať na zlepšenie duchovných schopnosti a pri meditáciách. Táto odroda kremeňa nielen že patrí medzi najobľúbenejšie kamene, ale spolu so smaragdom sa v liečení najčastejšie využíva. Ametystos v gréčtine znamená neopojivý a svojho majiteľa má chrániť pred účinkom opojných nápojov. Mystici si ametyst veľmi obľúbili. Domnievali sa, že jeho vplyvom sa človek ľahšie odpútava od emócií.

V psychospirituálnej rovine očisťuje od nedobrej karmy, teda od činov spáchaných v minulom živote. Ametyst pomáha ľuďom s nízkym sebavedomím. I vďaka nemu začneme dôverovať silám univerza. Tým, že spája červenú a modrú, pomáha aj zjednocovať a udržiavať rovnováhu medzi mužom a ženou.

Citrín - stačí sa pozrieť na žiarivú farbu citrínu, aby sme si uvedomili, že je symbolom pohody, tepla, vitality, istoty a dôvery. Očisťuje povzbudzuje a uvoľňuje naše myšlienky i city. Ak potláčame naše emócie, alebo bežné pocity namiesto toho aby sme ich vyjadrili, vzniknú blokády, ktorá sa navonok prejavia ako podráždenosť, nespokojnosť až strach a často všetko vyústi do chronického ochorenia.

Práve citrín zjemňuje energiu čakry solár plexus a účinne nám pomôže spracovať nedobré zážitky, ktoré nás len zaťažujú. A nielen to. Pod ochranou citrínu sme schopní lepšie plniť svoje ciele a uskutočňovať i tajné želania, pretože práve tento kameň posilňuje našu vieru. Myšlienky omladzuje tak, že sme schopní vytvárať nové konštrukcie. Priťahuje vnútorné i vonkajšie bohatstvo, pretože s citrínom vieme lepšie využívať svoju intuíciu. Tí, čo potrebujú ochranu, kamienok im telo obklopí ochranným plášťom.

Dobre pôsobí na látkovú výmenu, osoží pri čistení črevného traktu a podporuje vylučovanie toxických látok. Mali by ho mať pri sebe diabetici, ľudia s poruchami trávenia, ďalej s fóbiami (strachom) a depresiami. Starším ľuďom dodáva energiu. Pomáha lepšie vstrebávať A, C, E vitamín, z prvkov selén a zinok.

Jadeit - obyčajne svetlozelený, ale aj žltej, či levandulovej farby je poslom mieru a harmónie. Má upokojujúce a uvoľňujúce vibrácie. Vyrovnáva pocity. Robí nás skromnými a spravodlivými a dáva schopnosť vcítiť sa do starostí iných. Obdaruje nás silu správnym smerom rozdávať svoju lásku.

Používa sa na upokojenie, pri nespavosti. Osoží pri problémoch s ľadvinami a močovým mechúrom. Na šiestej čakre, teda čele mierni migrénu. Starí mágovia radili rodičkám, aby ho pri pôrode držali v ruke.

Zaľúbeným pomáha prehlbovať ich emotívne väzby. Jadeit súvisí s čakrou srdca. Zaujímavé je, že v Európe sa dlho nerozlišoval nefrit a jadeit. Tento kameň patrí medzi najuznávanejšie na Ďalekom východe. S jeho kultom sa stretávame už v predkolumbovských civilizáciách. Číňanom jadeit zhmotňoval spravodlivosť, napríklad Konfúcius si želal, aby ľudská duša bola tak húževnatá, ako je práve jadeit.

Jantár - je kameň, ktorý by určite mal mať každý, kto trpí často smútkom. Vlastne ide o skamenenú živicu z treťohôr, teda má 40 až 50 miliónov rokov. Na stupnici tvrdosti je iba na druhom až treťom mieste. Je typicky medovožltej farby, niekedy slonovinovo biely, oranžový až hnedý a vzácne i zelený, alebo čierny. Ako platidlo ho používali už v dobe kamennej. Veľmi bohaté náleziská sú na pobreží Severného a Baltského mora, ďalej na Sicílii, Kanade, Kolumbii a v Dominikánskej republike.

Jantár je nabitý slnečnou energiou vysokej frekvencie, ktorá má schopnosť prečistiť celý náš organizmus. Jeho hlavným poslaním je oznamovať, že život je plný svetla a tepla. Preto svojmu nositeľovi daruje radostnú myseľ, zbavuje ho strachu a prehlbuje jeho úsudok. Posilňuje i našu vôľu pri samoliečení a preto ho v podstate možno použiť pri všetkých ochoreniach. Jeho žiarenie pôsobí na hormonálny a tráviaci systém. Veľmi utíši bolesti pri zápale močového mechúra, žlčníkových kolikách, ale osoží i pri ochorení pečene, pri astme a bronchitíde. Prináša úľavu pri infekciách a horúčkach. Vyskúšajte si jantár, ak ste prechladnutí. Mal by vám dodať pocit tepla. Voľakedy ho dávali ako náhrdelník malým deťom na krk, v čase keď im rástli zúbky. Cmúľanie jantáru aj dospelým na krátky čas pomôže pri bolestiach zubov, ale na druhý deň je aj tak potrebné navštíviť zubára.

Jaspis - existuje v mnohých, prevažne zemitých farbách - zelená, okrová, červená, červenohnedá, hnedá a šedá. Tmavo zelený jaspis s červenými škvrnami sa vola heliotrop. Obyčajne je nepriehľadný, môže byť jednofarebný, ale ak škvrnitý, či bodkovaný. Podľa starých prameňov jaspis označovali za Matku kameňov. Jaspis oživuje a chráni našu energiu a pracuje tak, aby naše telo mohlo odrážať vyššie vibrácie. Učí nezištnosti a skromnosti. Červený jaspis posilňuje telo, zelený upokojuje - vyrovnáva vzťah tela a duše. Najintenzívnejší transformačný vplyv má heliotrop, ktorý oživuje človeka ako celok.

Jaspis odstraňuje z tela rádioaktivitu, mal by sa nosiť na pokožke. Používa sa pri epilepsii, je ochrancom pred zlými snami, Niektorí liečitelia považujú červený jaspis za dôležitého pomocníka pri liečení maternice a vaječníkov. Navyše telo zbavuje jedov. Pri chudokrvnosti sa odporúča nosiť náhrdelník práve z červeného jaspisu. Položený na solar plexus posilňuje žalúdok, črevá, žlčník a slezinu. Podľa starých prameňov chráni pred zranením, či uštipnutím hmyzom.

Karneol - symbolizuje teplú a životodárnu energiu Zeme. V starovekom Oriente ho nosila každá žena. Je hnedo červený a niekedy oranžovej farby. Jeho elektromagnetické vlastnosti posilňujú náš pocit vyrovnanosti a prírodnej spolupatričnosti. Týmto kameňom sa naše myšlienky prehrejú ohľaduplnosťou, pochopením a účasťou k nášmu okoliu. Karneol nás učí prežiť daný okamžik naplno a pomocou vitality a koncentrácie splniť naše poslanie na zemi. Je vhodný najmä pre tých, ktorí svojou nesústredenosťou nie sú schopní nájsť si správny smer života. Prebúdza tvorivosť, kreativitu a naše schopnosti správne uplatniť v praxi.

Pomáha pri kŕčových žilách, otravách krvi, pri vonkajšom krvácaní, reumatizme a stabilizuje krvný obeh. Karneol zafarbený do oranžová odstraňuje bloky spôsobujúce neplodnosť, impotenciu a ľadvín.

Lazurit - by mali nosiť tí, ktorí trpia rôznymi neurózami, alebo bolesťami hlavy. Je svetlej až tmavomodrej farby, často s bielymi prúžkami, alebo škvrnami a zlatými zrniečkami pyritu. Na stupnici tvrdosti obsadzuje piatu až šiestu priečku. Náleziská sú známe v Afganistane, Chile, Barme a Rusku. Obyčajne je nepriehľadný, len zriedka priesvitný. Jeho názov pochádza z latinského lapis - kameň a arabského lazuri - nebo, modrý.

Vďaka lazuritu, ktorí pripomína večernú oblohu, nachádzame univerzálne zákonitosti, v našom vnútri zasa posiluje dôveru v skrytú silu a poriadok vesmíru.

Nie je bez zaujímavosti, že lazurit uctievali mnohé národy ako posla nebies, ktorý prináša ľudstvu múdrosť. Egypťania boli presvedčení, že meditovaním nad týmto kameňom sa dotýkajú záhybu nekonečného Božieho plášťa. Niektoré národy ho zasa považovali za kameň priateľstva, lebo podporuje harmóniu v medziľudských vzťahoch.

Pomáha vraj rozvíjať zmysel pre spoločnosť práve uvedomením si svojho miesta a svojho poslania na zemi. Pochopíme, že sme súčasť celku, presne tak ako hviezdy sú súčasťou oblohy. Lazurit bol preto tak obľúbený, lebo podľa mnohých mágov od svojho majiteľa odháňal nešťastie. Lazurit a tyrkys sú kamene, ktoré sa v najväčšom množstve našli v Tutanchamonovej hrobke.

Lazurit zavesený na krku zbaví deti strachu. Veľmi výrazne pôsobí na energetické centrum v oblasti hrdla, tým vysvetľujú liečitelia jeho účinok na schopnosť komunikovať. Je preto vhodný pre introvertov a autistických pacientov. Novšie pramene hovoria o jeho pozitívnom vplyve na depresívnych ľudí. Zlaďuje aj činnosť žliaz s vnútornou sekréciou. Údajne priaznivo pôsobí na metabolizmus vápnika, fosforu, vitamínov B, C a E a pomáha viazať hemoglobín a kyslík, čo ocenia zasa straší ľudia.

U iných kameňov lazurit zvyšuje ich liečivú schopnosť, preto ho možno využiť na posilnenie ich vplyvu. Niektorí autori uvádzajú, že lazurit pomáha uchovať potravinám trvanlivosť.

Malachit - je smaragdovo zelený, ale môže mať aj iné odtiene zelenej. Svetlé a tmavé prúžky v ňom tvoria krásne obrazce. Ako keby nám pripomínali svetlo, ktoré sme kedysi dávno zo svojej mysle zapudili hlboko do nášho podvedomia. Tento kameň nás učí zmieriť sa so skutočnosťou, že nie sme dokonalí, že aj mi máme tienisté stránky osobnosti. Keď ich spoznáme a budeme ich korigovať, môžeme sa začať vyvíjať a rásť.

Učí nás aj k úcte samých k sebe, k láske k životu a ak lepšie porozumieme sebe, určite ľahšie pochopíme konanie svojich blízkych. Malachit je spätý s prírodou, prírodnými dejmi a procesom rastu. Prostredníctvom neho môžeme túto silnú prírodnú energiu čerpať. Naladí nás na striedanie svetla a tmy, dávania a prijímania, na večný kolobeh, ktorí sa deje v živote. Podľa starých povier vraj voda vypitá z malachitovej čaše nám pomôže rozumieť reči zvierat. Práve pre vlastnosť, že veľmi podporuje rast, odporúčal sa malachit tehotným ženám a deťom.

Ako sme už povedali, malachit odstraňuje všetky škodlivé energie z tela. Je veľmi užitočný pre tých, ktorí sa podrobili, alebo boli vystavení ožarovaniu. Dáva sa tiež na všetky bolestivé miesta. Tým, že nám pomáha pochopiť samých seba, uvedomíme si pod jeho vplyvom aj príčinu choroby. V súčasnosti sa malachitom ošetruje čakra srdca. Ak ju dávame práve na túto oblasť, pomáha pri riešení citových problémov. Pozor, po každom liečebnom úkone treba malachit riadne očistiť. / Najlepšie v morskej soli, alebo ho poriadne umyte a vystavte na slnko./

Opál - patril už od staroveku k tajomným a vysoko ceneným kameňom, ktorým sa pripisovala neobyčajný a tajomná magická sila. Až do dnešných čias ho však mnohí považujú aj za nositeľa nešťastia. Pravda, dnes máme na tento predsudok vysvetlenie. Opál zosilňuje charakterové vlastnosti - pozitívne i negatívne a tak v "nečistých" rukách môže pôsobiť negatívne. Ľuďom ktorí sú však duchovne čistí a so svojou dušou v rovnováhe však pomáha. Lieči srdce, nervové poruchy a zostruje zrak.

Obecný opál prevažne hnedých až čiernych kalných tónov patrí svojimi zemitými vlastnosťami do základnej čakry, ktorá slúži ako prostredník medzi našim telom a zemou. Umožňuje nášmu organizmu prijímať pravidelný prísun životodárnej energie. Mäsový opál (známy z náleziska pri Dubníku) ovplyvňuje naši vitalitu a pomôže pri chorobách pečene. Chryzopál uvoľňuje kŕč mysle a nechá prehovoriť srdce, podporuje optimizmus, obnovuje sily, znižuje horúčku a je vhodný aj proti nespavosti. Je zelenej farby, podobne ako chloropál a prasopál. Oba tieto kamene pomáhajú organizmu zbaviť sa toxických látok. Podporujú ľadviny a pečeň. Zmierňujú obavy a strach. Ružový andský opál je kameňom srdca. Tíši nepokoj a citové vzrušenie. Učí nás mať rád všetko živé okolo nás. Lieči srdcové neurózy a posilňuje priedušky a pľúca. Osoží pri najrozličnejších vírusových infekciách. Medový a voskový opál, ktoré majú vplyv na pupočné centrum, podporujú sebavedomie, zmierňujú stres, depresie a účinne pomáhajú pri žalúdočných a črevných problémoch. Mliečno biely opál vnáša svetlo do nášho sklamania a nepohody. Je vhodný pre dojčiace ženy. Hyalit priezračný opál vnáša do našej mysli čistotu a jasno. Pomáha nám nájsť pravé Ja. Drahý opál patrí k najtajomnejším kameňom. Vyrovnáva problémy medzi našim telom a dušou, jeho dúhové zafarbenie pôsobí na všetky centrá, stimuluje energiu a prebúdza harmóniu. Zápornú energiu vstrebáva, ale keď nie je ihneď očistený, vracia ju do tela nositeľa s väčšou razanciou. Vždy zosilňuje ten emocionálny stav, v ktorom sa práve nachádzame. Drahý ohnivý opál je spirituálny kameň, ktorý robí očistu svojim ohnivým pôsobením. Absolútne nie je vhodný pre tých, ktorý potlačujú hnev, pretože doslova vzplanú nahromadenou negatívnou energiou. Za to lenivých úspešne prebudí k životu. Má schopnosť vybudiť radosť, nadšenie, spontánnosť a iniciatívu. Drahý čierny opál je najmocnejší. Spoľahlivo uvádza naše centrá do harmónie, mierni depresie a strach zo smrti. Pomáha aj pri nádorových ochoreniach.

Všetky druhy opálu čistíme čo najčastejšie pod prúdom vlažnej vody. Nenechávame ho nikdy nabíjať sa na priamom slnku. Najlepšie sa dobije v noci, keď je mesiac v splne.

Smaragd - z drahých kameňov má veľmi silné a liečivé vibrácie smaragd. Používa sa na omladzovanie a regeneráciu. V staroveku sa pri zápaloch očí do očných kútikov dávali malé smaragdové perly.

Smaragd ničí choroboplodné zárodky a možno ho využiť ako podpornú liečbu pri chrípke, angíne, otravách potravinami. Pri tejto liečbe sa mi jeden kameň nosiť a súčasne piť smaragdovú vodu. Tak isto by ho mali nosiť srdciari a ľudia náchylní na vredové ochorenia. Tento kameň pomáha ustáliť krvný tlak, zlepšuje pamäť a chráni epileptikov.

Svojou zelenou farbou smaragd podľa starých učencov reprezentuje rast a obnovu tela, myslenia, pocitov a celkovú rovnováhu. Jeho vibrácie pôsobia najmä na jemnohmotné telá a tak pomáha odstraňovať napätie i rôzne psychické blokády. Tým sa zlepšuje náš celkový zdravotný stav. Zeleným svetlom smaragdu prúdi do nášho srdca mier, láska a obetavosť, ktoré mu vraj dali do vienka prírodné bytosti Zeme. V stredoveku si práve tento vzácny kameň mudrci veľmi vážili.

Tyrkys - Nežná ale intenzívna farba tyrkysu v sebe spája modré nebo a zeleň našej Zeme. Zjednocuje inšpiráciu a vyššie ideály, ktoré k nám prenikajú z duchovnej oblasti, s prapôvodnou silou našej planéty. Obdaruje nás teda súčasne múdrosťou neba i Zeme. Tyrkys nám pomáha vyjadriť a spojiť duševné znalosti, myšlienky a intuíciu v každodennom živote. Má prirodzenú schopnosť pritiahnuť z vesmíru kladné posilňujúce energie a dušu sprístupní vnímať krásu. Prináša úspech, šťastie a pokoj.

Tyrkys má vysokú ochrannú funkciu, dokáže vstrebať z našej aury vibrácie a ak zmení farbu, dáme ho do Zeme aby si oddýchol. Podľa starých tradícií býva tyrkys označovaný za ochrancu cnosti a zaručuje spoľahlivosť i priateľstvo.

Z liečebných vlastností uveďme jeho základnú, teda tú, že má schopnosť prijímať z vesmíru liečivú energiu. Harmonický výraz pocitov a myšlienok dosiahneme ak si jeden kameň dáme na piatu a ďalší na štvrtú čakru. Pri problémoch srdca tyrkys kladieme do jeho blízkosti.

Už starí Egypťania milovali tyrkys a zhotovovali z neho amulety. Podobne bol obľúbený u indiánskych šamanov. Najviac si ho však cenili v Tibete. Pre Tibeťanov je tyrkys najdôležitejším drahokamom. Najmä muž by mal mať pri sebe vždy šperk s tyrkysom.

Sodalit - je zložitý kremičitan, nepriehľadnej modrej farby. Tvorí obyčajne zrnité zhluky. Ako zástupca modrých kameňov reprezentuje ducha. Pre svoje veľmi intenzívne vibrácie vytvára najsilnejšie spojenie hmoty a ducha. Pomáha pri realizácii našich predstáv a na druhej strane upozorní našu fantáziu, že vo vzdušných zámkoch sa nedá žiť.

Mali by sme ho mať pri sebe, ak píšeme nejakú prácu. Má totiž schopnosť vrátiť naše "odbehnuté" myšlienky naspäť k východisku. Podporuje koncentráciu. Pomáha nájsť stratenú rovnováhu, keď sa rozčúlime. Aj jeho zásluhou sa nám v pokoji podarí obhájiť naše stanovisko. Jednoducho zostaneme sami sebe verní. Nemali by sme zabúdať na fakt, že sodalit zvyšuje účinnosť všetkých modrých kameňov.

Nemá v liečbe špecifické použitie, pomáha pri detoxikácii a udržať našu myseľ v pokoji. Precitlivelým dodá rovnováhu. Najväčšia jeho cena je v tom, že upokojí čo ako veľmi rozbúrenú myseľ.

Tygrie oko - patrí do odrody kremeňa. Na stupnici tvrdosti dosahuje až siedme miesto. Veľmi nápadné sú u neho jemné vlákenka, ktoré sa trblietajú. Má hodvábny lesk. Známe náleziská sú v Barme, Južnej Afrike , Indii a USA.

Kameň nám prináša živé teplo, napovie nám, čo vlastne v existencii na zemi hľadáme. Ak sme príliš "hmotne" založení a túžime po bohatstve, ubezpečí, že to najväčšie nájdeme len v sebe. Učí nás, že naše priania sa vyplnia iba vtedy, ak ostaneme otvorení a nebudeme sa nasilu držať prežitých konvencií. Tigrie oko, je okom do nášho vnútra, pod jeho vplyvom si uvedomíme ako ľahko sa hmotný svet pominie. Jeho pôsobením sa nám otvoria viaceré cesty vedúce k nášmu cieľu a posilní sa aj vôľa, aby sme sa k nemu priblížili. Tigrie oko nás presviedča, že život to je pohyb a zmena.

Tigrie oko je účinné pri chorobách z prechladnutia. Pomáha rýchlejšie zvládnuť ochorenia. Astmatici by ho mali nosiť na hrudi.

Hematit - je dobrým radcom pri prekonávaní i tých najväčších životných ťažkostí. Tento kameň, či lepšie rudu si veľmi vážili už v staroveku. Galén napríklad uvádza použitie hematitu pri liečbe očných chorôb a bolesti hlavy. Plínius v zhode s tradíciou starého Egypta ho doporučuje k terapii krvácavých stavov. Starí Egypťania hematit užívali na liečenie akýchkoľvek poranení a hysterických stavov.

Súčasní liečitelia tvrdia, že má kladný vplyv na tvorbu krvi a buniek, vitalizuje celé telo. Po chorobách zvyšuje schopnosť regenerácie tela. Svojimi hustými vibráciami odstraňuje stavy slabosti. Dobre sa osvedčil aj pri búchaní srdca, kŕčoch, bolestí chrbta a nespavosti. Všetkým znameniam pomáha objaviť vnútornú silu a vyrovnávať sa s väčším pokojom s problémami, učí nielen v nich dobre obstáť, ale vychádzať z týchto skúšok s väčšou životnou múdrosťou a odvahou. V Oriente sa verilo, že varuje pred blížiacim sa nebezpečenstvom a chráni panny pred zlým pohľadom. V období, keď sme duševne, či fyzicky veľmi unavení v hematite určite nájdeme oporu.

Ruženín - svojim svetlom vyvoláva lásku a miernosť. Stará tradícia hovorí, že tento kameň dokáže vyliečiť rany srdca, ktoré nám v priebehu života spôsobil nedostatok lásky, alebo odmietnutie alebo nevšímavosť blízkych. Srdce sa jeho pôsobením "odblokuje" a dokáže prijať prúd radosti zo života. Učí nás mať rád seba a čo je nie menej dôležité, pomôže nám odpustiť sebe i druhým. A za tohoto predpokladu vychádzame ľuďom v ústrety, slobodne a otvorene bez akýchkoľvek očakávaní,

Ruženín pomáha aj vnímať krásu zo všetkých oblastí umenia a mohli by sme ho pokojne nazvať "kameňom umelcov." Dokáže totiž aj oživiť fantáziu.

V liečbe sa využíva na upokojenie srdca, pomáha odbúravať emocionálne stresy. Preto by mal byť umiestnený na dlhšej retiazke, aby sa srdca dotýkal. Pri liečbe ho kladieme na oblasť srdcovej čakry. Niektorí odborníci tvrdia, že by ho mal mať pri sebe každý liečiteľ, pretože vynikajúco poslúži pri odovzdávaní energie chorému, a to i na väčšiu vzdialenosť. Ruženín celkovo stabilizuje a posilňuje cirkuláciu energie v akupunktúrnych dráhach. Dobré výsledky sa dosiahli s ruženínom v liečení mužskej neplodnosti. Najvhodnejší je však na liečenie úzkostí a neurózy.

Záhneda - poslúži najmä hľadajúcim, ktorí sa nevedia odpútať od hmotného chápania sveta, ale na druhej strane tiež pomôže pochopiť zákonitosti materiálneho sveta. Prehlbuje našu zodpovednosť a odhaľuje problémy našej existencie či už spoločenského alebo materiálneho charakteru. Pripomína nám, že si máme zachovať dôstojnosť v rámci pozemskej púte a že o chrám duše, teda telo sa musíme dôkladne starať. V symbolickej rovine ide o spojenie neba a zeme.

Liečitelia používajú záhnedu pri depresiách a tvrdia, že by ju mali mať pri sebe ľudia so sklonom k samovražedným myšlienkam. Pri liečení sa dáva jeden kameň pod chodidlá a do každej ruky. Špičky kameňa musia smerovať od tela, aby z neho odviedli zápornú energiu, zastaralé citové vzťahy a citový balast.

Záhneda sa používa pri chorobách z ožiarenia, pri intoxikácii a onkologických ochoreniach. Pomáha lepšie vstrebávať bielkoviny a vitamíny E a B.

Zdroj http://www.putnici.sk

Mohlo by vás zaujímať

Brida

Brida je skutočný príbeh jednej z najmladších učiteliek čarodejníckej tradície. V stále tom istom duchu, ktorému vďačí za svoj...

12.1.2013
5977 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní