Klopkanie Vianoc

4602 zobrazení

Vianoce opäť klopú na naše dvere. Vkrádajú sa do našich srdiečok, ktoré sú plné očakávaní a túžob.

Vianočný stromček ponorený do farebných svetielok, príjemná vôňa ihličia, škorice a vianočného pečiva nám pripomínajú, že je čas...
zdroj: google.com

Vianočný stromček ponorený do farebných svetielok, príjemná vôňa ihličia, škorice a vianočného pečiva nám pripomínajú, že je čas splnenia našich prianí a želaní.

Vianoce pre nás znamenajú okrem tradičných kresťanských sviatkov aj chvíľku pokoja, zastavenia sa a zamyslenia sa nad naším životom.

Pokúsme sa preto odkryť všetko to, čo vo svojom vnútri skrývame.

Povedzme svojim blízkym, ako nám na nich záleží, ako ich máme radi a čo pre nás znamenajú. Veď počas zhonu, v ktorom žijeme, často nemáme dosť slov na to, aby sme svojim najbližším vyjadrili vďaku za všetko, čo s nimi prežívame, cítime a čo dennodenne od nich dostávame.

Odhoďme masky, za ktorými sa skrývame a odhaľme svoje skutočné vnútro. Všetko, čo je skutočné a pravé, je vlastne jednoduché. Učme sa zbavovať predsudkov, pýchy, strachu a egoizmu, aby sme našli to najjednoduchšie a najpravejšie - lásku.

Nachádzajme v tieto dni svojich najbližších, deti, bratov, sestry, ale najmä sami seba. Vďaka tomu sa staneme lepšími, chápavejšími, láskavejšími a úprimnejšími. Rozdávajme všade naokolo radosť . Veď najkrajším darčekom pre vašich najbližších, priateľov, deti je váš úsmev, pohladenie, bozk a pochopenie.

Nech tieto vianočné sviatky sú pre vás pokojné a radostné. Nech nový rok splní vaše priania, anjeli nech vaše cesty chránia a problémy nech sa vás stránia. Kráčajme v novom roku po našej životnej ceste s pokorou, úctou a láskou.

Mgr.Dagmar Machničová www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Zdravie v novembri

Pľúca si musia privyknúť na ostrý, chladný vzduch, prvé mrazy a zvýšenú vlhkosť. Preto býva neskorá jeseň obdobím prechladnutí,...

22.11.2010
4487 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní