Klopkanie Vianoc

4700 zobrazení

Vianoce opäť klopú na naše dvere. Vkrádajú sa do našich srdiečok, ktoré sú plné očakávaní a túžob.

Vianočný stromček ponorený do farebných svetielok, príjemná vôňa ihličia, škorice a vianočného pečiva nám pripomínajú, že je čas...
zdroj: google.com

Vianočný stromček ponorený do farebných svetielok, príjemná vôňa ihličia, škorice a vianočného pečiva nám pripomínajú, že je čas splnenia našich prianí a želaní.

Vianoce pre nás znamenajú okrem tradičných kresťanských sviatkov aj chvíľku pokoja, zastavenia sa a zamyslenia sa nad naším životom.

Pokúsme sa preto odkryť všetko to, čo vo svojom vnútri skrývame.

Povedzme svojim blízkym, ako nám na nich záleží, ako ich máme radi a čo pre nás znamenajú. Veď počas zhonu, v ktorom žijeme, často nemáme dosť slov na to, aby sme svojim najbližším vyjadrili vďaku za všetko, čo s nimi prežívame, cítime a čo dennodenne od nich dostávame.

Odhoďme masky, za ktorými sa skrývame a odhaľme svoje skutočné vnútro. Všetko, čo je skutočné a pravé, je vlastne jednoduché. Učme sa zbavovať predsudkov, pýchy, strachu a egoizmu, aby sme našli to najjednoduchšie a najpravejšie - lásku.

Nachádzajme v tieto dni svojich najbližších, deti, bratov, sestry, ale najmä sami seba. Vďaka tomu sa staneme lepšími, chápavejšími, láskavejšími a úprimnejšími. Rozdávajme všade naokolo radosť . Veď najkrajším darčekom pre vašich najbližších, priateľov, deti je váš úsmev, pohladenie, bozk a pochopenie.

Nech tieto vianočné sviatky sú pre vás pokojné a radostné. Nech nový rok splní vaše priania, anjeli nech vaše cesty chránia a problémy nech sa vás stránia. Kráčajme v novom roku po našej životnej ceste s pokorou, úctou a láskou.

Mgr.Dagmar Machničová www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Pozor na Anémiu! Chudokrvnosť môže výrazne znížiť kvalitu vášho života

Príznaky chudokrvnosti Okrem vyššie spomínaných základných príznakov ľudia mávajú aj neurologické problémy, ako závraty, poruchy...

12.12.2022
19655 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní