Topoľ čierny – pomocník pri zákernej borelióze

24036 zobrazení

Dnešný článoček vám priblíži rastlinu, ktorá je vynikajúcim prostriedkom pri liečbe boreliózy a pri ničení baktérií v organizme.

slovensky: Topoľ čierny, latinsky: Populus nigra Italica, česky: Topol černý  Čo sa v článku dočítate:   	Charakteristika topoľa čierneho...
zdroj: google.com

slovensky: Topoľ čierny, latinsky: Populus nigra Italica, česky: Topol černý

Čo sa v článku dočítate:

Borelióza je zákerné ochorenie, ktoré na človeka prenášajú infikované kliešte, ale i komáre a hmyz. Môže spôsobiť ťažké zdravotné dôsledky, ak nie je rozpoznané včas. Očkovacia látka pre človeka proti nej zatiaľ neexistuje.

Pani Mgr. Jarmila Podhorná, jedna z najznámejších českých bylinkárok, prišla na liečebné účinky topoľa čierneho práve na nepríjemné borélie, keď hlbšie začala spoznávať gemmoterapiu. Tinktúra z topoľa pôsobí vo všetkých fázach tohto ochorenia, samozrejme najlepšie a najrýchlejšie, ak je nasadená hneď, ako sa infekcia preukáže.

Pani Mgr. Podhorná hovorí:

„Není téměř dne, aby se někdo neozval s díky, že mu má tinktura pomohla při léčbě boreliózy. Za dobu, co tinktury vyrábím, jsem viděla spoustu lidí postižených tímto onemocněním. U každého případu, kdy se na mne lidé s touto nemocí obrátili, došlo k vyléčení či zlepšení. O neobyčejné účinnosti topolu při léčbě boreliózy se dovídám od lékařu, kteří mají výsledky potvrzené laboratorním vyšetřením krve. Tintura z topolu si zaslouží, aby byla oficiálně uznána jako lék."

Charakteristika topoľa čierneho

Topoľ čierny je dvojdomý mohutný až 30 m vysoký strom s rozložitou alebo ihlanovitou korunou. Listy sú striedavé, s dlhými stlačenými stopkami (vetrom sa ľahko hýbu) a s kosoštvorcovou zúbkatou čepeľou.

Kvety tvoria veľké, previsnuté jahňady. Peľnicové jahňady sa vyvíjajú pred vypučaním listov. Sú až 1 m dlhé, chlpaté, s veľkým množstvom kvietkov a tyčiniek. Piestikové jahňady sú kratšie a majú väčší počet semenníkov.

Plody sú nažky s bielym páperím (roznášané vetrom). Kvitnú v apríli.

Topoľ čierny rastie vo svetlých lesoch, vo vlhkých hájoch, v poriečiach veľkých tokov a vysádza sa do alejí a do parkov. 

Zber púčikov topoľa čierneho

Na jar sa zo zoťatých stromov zbierajú topoľové listové púčiky, kým sú ešte nerozvinuté a zabalené do lesklých živičnatých šupín.

Topoľ obsahuje voňavý éterický olej, živicu, vosk, triesloviny, gumu, farbivo, manit a glykozidy salicín a populín.

Účinky topoľa čierneho

Topoľ čierny je výnimočný pri liečbe už spomínanej boreliózy a mononukleózy. Tlmí svalové kŕče a rôzne atrofie. Harmonizuje činnosť vegetatívneho nervstva. Zahusťuje mierne krv, preto sa odporúča pri jeho užívaní dodržiavať pitný režim.

Ďalej sa odporúča pri akné, bolestiach chrbta, candide, hepatitíde, kvasinkách, mononukleóze, mykózach a plesniach. 

Zaujíma vás viac téma akné? Prečítajte si ďalší článok:
 Ako sa zbaviť akné? Liečba vyžaduje komplexný prístup

Topoľ čierny je účinný na udržiavanie normálnej telesnej teploty, lieči močové cesty, reumatizmus a pôsobí blahodárne na zväčšenú prostatu.

Celkovo dezinfikuje organizmus, a preto sa používa aj v protiparazitných, protibakteriálnych, či protivírových kúrach.

Z čerstvých pupeňov sa pripravuje masť na kožné vyrážky, najmä však pri hemoroidoch a na spáleniny, ale aj pri dne a reumatizme. Zápar z rozdrvených pupeňov slúži podobne ako kôra, ale aj ako adstringens a najmä dermatologikum.

Tinktúry z topoľa čierneho

Aj v našich Bylinkárňach a na e-shope si môžete Topoľ čierny zadovážiť v podobe tinktúry či už z dospelého stromu Topoľ čierny T42 alebo z púčikov Topoľ čierny P46.

Topoľ 50ml, T42 - tinktúra z bylín

Výnimočný pri borelióze, a čistení tela od borélií.

Topoľ čierny 50ml, P46 - tinktúra z púčikov rastlín

Výnimočný pri borelióze, a čistení tela od borélií.

Snáď najpredávanejšou tinktúrou je zmes prírodne antibioticky pôsobiacich bylín v zmesi Stopkok PG61. Táto výnimočná tinktúra stimuluje vylučovanie škodlivých mikroorganizmov z tela, navodzuje jeho očistu od vírusov, baktérií , plesní a prvokov.

Stop Kok s betaglukánom 50ml, PG61

Zmes bylín pri chrípkach, vírusoch a baktériách.

Je súčasťou kúry K07 pri ťažkostiach s nervovými zápalovými procesmi. Táto kúra podporuje činnosť nervového systému. Pomáha v rekovalescencii po nervových poruchách a úrazoch. Prispieva k revitalizácii nervového tkaniva, zlepšuje prekrvenie a upokojuje organizmus.

Topoľ obsahuje aj kúra K02 pri ťažkostiach s kĺbmi. Cieľom tejto kúry je podpora zdravého stavu kĺbov. Pôsobí proti usadeninám, ktoré v kĺboch a svaloch spôsobujú ťažkosti. Extrakt z topoľa dodáva do kostí a tkanív chýbajúce stopové prvky.

Taktiež je súčasťou kúr K21, K21A na podporu kĺbového a pohybového aparátu. Táto kúra plní úlohu posilnenia pohybového aparátu, dodáva kostiam chýbajúce prvky, hlavne stopové prvky a vitamíny potrebné na kvalitu kostnej drene.

Kúra K22 - posilňuje nervový systém a jeho odolnosť voči nepriaznivému pôsobeniu rôznych vonkajších a vnútorných faktorov.

Topoľ čierny je súčasťou prírodného kúpeľa: Kĺby a chrbát. Pomáha organizmu pri riešení problémov s pohybovým aparátom. Môžeme ho využiť pri reume, dne, zápalových stavoch chrbtice a kĺbov, taktiež pri únave, na osvieženie svalov. Pomáha pri únave a stresoch.

Nájdete ho v masti z lastovičníka, nechtíka a púčikov topoľu - M3. Táto masť je vhodná na potieranie kožných lišajov, lieči kŕčové žily, bercové vredy a hemoroidy.

Masť s lastovičníkom, topoľom a nechtíkom 50ml

Na ekzémy, bercove vredy,kŕčové žíly. 

Najdôležitejšími sú však kúry K24, K24A na doliečovanie boreliózy alebo špeciálne protiparazitálne kúry radu B pri ťažkých akútnych a chronických formách boreliózy. Tieto kúry riešia boreliózu a urýchľujú rekovalescenciu po prekonanej borelióze. Čistia telo od nebezpečných borélií.

Kúra K24 Borelióza 175ml

Kúra na doliečenie po borelióze.

Kúra K24A Borelióza pokračujúca kúra 250ml

Pokračovacia kúra pri borelióze ku kúre K24A.

Topoľ čierny, donedávna takmer neznáma liečivá bylina, sa ukazuje ako výnimočný liečivý prostriedok budúcnosti. Poukazujú na to aj mnohe ďakovné listy, kde nám naši zákazníci ďakujú pri pomoci z problémov, s ktorými s nevedela západná medicína dať rady. Práve pomocou topoľa títo ľudia unikli z pekla menom borelióza.

V ťažkých prípadoch sa po týchto kúrach užíva topoľ dlhodobo, niekoľko mesiacov, ale aj v mnohých takýchto extrémnych zlých prípadoch dokázal topoľ úplne vyčistiť telo od boréli.

Mnohí ľudia sa stávajú po borelióze a jej preliečení atibiotikami do konca života pozitívnymi na borélie. Topoľ však mnohým ľuďom zmenil život a títo ľudia už aj zabudli, že ešte prednedávnom ich problémy boli neriešiteľné.

Začína sa jar a objavuje sa už teraz nezvyčajná aktivita kliešťov. Mnoho ľudí trpí a bude trpieť boreliózou. Svojou vedomosťou o tejto výnimočnej byline, môžete týmto ľuďom pomôcť a poradiť, že existuje riešenie, ktoré im môže pomôcť vyriešiť ich problém s týmto ochorením.

Keďže každý človek býva postihnutý boreliózou inak,  je vhodné po preliečení základnými, už vyššie spomenutými kúrami K24 a K24A konzultovať svoj zdravotný stav priamo v našej poradni gemmoterapie s pani Mgr. Jarmilou Podhornou a pani Mgr. Machničovou.

Nezabúdajme, že všetky bylinné prostriedky sú nám nápomocné pri liečbe zdravotných problémov, ale silu zvíťaziť nad týmito problémami, musíme mať v sebe a mali by sme využiť ďalšie možnosti a zvoliť si cestu bojovať a nevzdávať sa.

Preto je dôležité spoznávať nové byliny a prostriedky na to, aby sme svoje problémy zvládli. 

Boli by sme veľmi radi, keby vám naše článočky, v ktorých vám predstavujeme silu liečivých bylín, boli na tejto ceste nápomocné.

Mgr. Dagmar Machničová a Ing. Pavol Machnič, redakcia www.zdravysvet.sk

Použitá literatúra  J. Podhorná - Pupeny léčí

Foto: shutterstock  cristi180884, Marco Uliana, AlessandroZocc, Claudio Baldini

Mohlo by vás zaujímať

Kapucínka väčšia – bylinka so silnými antibiotickými účinkami

Čo sa v článku o Kapucínke väčšej dočítate? Kapucínka väčšia v kocke Pestovanie a použitie Kapucínky Účinky Kapucínky ...

27.1.2013
52774 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní