Čokoládovo-mentolové proteínové tyčinky

3357 zobrazení

Domáce proteinové tyčinky pripravené len z pár surovín a to za necelých 20 minút! Navyše nie je potrebné zahrievať vašu rúru a nebudete musieť tráviť v kuchyni ani veľa času.

Recepty s FitnessGuru.sk  Poobede, keď vás bude naháňať chuť na niečo sladké a zdravé, máte vybavené! Alebo čo taká desiata na cestu? ;)...
zdroj: google.com

Recepty s FitnessGuru.sk

Poobede, keď vás bude naháňať chuť na niečo sladké a zdravé, máte vybavené! Alebo čo taká desiata na cestu? ;) Myslím si, že môže byť.

TIP: Pre bezlepkový variant použite bezlepkové vločky.

Suroviny:
ovsené vločky 1 šálka
sušených datlí 1 šálka
mandľové mlieko 1/4 šálky
kešu orechy 1/2 šálky
práškové kakao/karob 2 PL
čokoládový proteínový prášok 60 g
pepermintový extrakt (aróma) 1/2 ČL
soľ štipka
hrsť nasekanej čerstvej mäty
nasekaná kvalitná horká čokoláda, chia semienka (voliteľné)

Postup:

Najprv som si kešu orechy nadrvila na hrubšie. Datle som pridala do mixéra a vymixovala do hladkej pasty (ak ich máte tvrdšie, zalejte ich pred rozmixovaním na pár minút horúcou vodou). Potom som pridala mandľové mlieko, pepermintový extrakt (arómu), ovsené vločky, kakao, proteín a znovu vymixovala dohladka (zmes má byť tuhšia a lepivá).

Zmes som premiestnila do misy a pridala nasekané kešu orechy, mätu, kúsky čokolády, štipku soli a vmiešala (najlepšie rukami) do zmesi.

Menšiu formu (22x12cm) som vyložila papierom na pečenie a zmes utlačila do formy. Nakoniec som vrch posypala ešte čerstvou mätou (nemusí byť), dala do mrazničky stuhnúť na cca 30 minút a nakrájala na 8 rovnakých tyčiniek.

Dobrú chuť.

Recept a fotografia je dielom nášho partnera  FitnessGuru.sk

Mohlo by vás zaujímať

Jarná očista 2015

Je len na nás, či využijeme to, čo nám jar ponúka. Jar ponúka aj úplne iný typ energií a my ho vnímame už plnými dúškami. Celá...

28.3.2015
4284 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní