Fluorit, kameň, ktorý dokáže zvládnuť chaos

9633 zobrazení

Fluorit je ďalší zo vzácnych polodrahokamov, ktorý Vám dnes predstavíme. Svojou farebnosťou a svojim vyžarovaním dokáže osloviť mnohých ľudí. Je to skrátka úžasný kameň.

Fluorit, česky nazývaný aj kazivec, zaujme farbami
 
 Nádherné sú nielen jeho nekonečne farebné tromlované variácie, ktoré často...
zdroj: google.com

Fluorit, česky nazývaný aj kazivec, zaujme farbami

Nádherné sú nielen jeho nekonečne farebné tromlované variácie, ktoré často nájdete v našich obchodoch, ale naozaj neskutočný je fluorit v podobe prírodných krištálov často zrastený spolu s nejakým ďalším minerálom.

Vzniká väčšinou na hydrotermálnych žilách a v okolí geotermálnych prameňov. Chemicky je to fluorid vápenatý –⁠ CaF2. Kryštalizuje v kubickej sústave. Vyskytuje sa v mnohých farbách, číry, purpurový, zelený, fialový ale aj čierny a preto patrí medzi veľmi zaujímavé kamene, pretože často obsahuje mnoho farieb na jednej vzorke.

Hoci je veľmi krehký a mäký (tvrdosť len 4), dá sa dokonale vyleštiť. Je dokonale štiepateľný podľa oktaédra, ale jeho využitie v šperkárstve je pre jeho mäkkosť obmedzené. Je to priehľadný minerál so skleným leskom. Na Slovensku je pomerne vzácny. Najväčšie náleziská sú v USA, Veľkej Británii, Austrálii, Nemecku, Nórsku, Číne, Peru, Mexiku a Brazílii.

Fluorit kameň

V starovekom Egypte sa z neho zhotovovali rôzne sošky a aj tradičné posvätné scarabeusy.

Fluorit, kameň géniov

Fluorit (kazivec) je kameňom géniov a je obdarený silnou ochrannou mocou, najmä na duševnej úrovni.

Pracuje s vedomou mysľou, posilňuje naše myšlienky, zmierňuje emocionálne zaujatie a potlačuje silné emócie. Fluorit výborne pomáha pri učení –⁠ dokáže usporiadať a spracovať informácie, pretože spája známe s tým, čo sa práve učíme. Zvyšuje koncentráciu a pomáha stráviť nové informácie a zvyšuje rýchlosť myslenia.

Taktiež dokáže zastaviť pôsobenie psychickej manipulácie a nevhodného duševného vplyvu. Prečisťuje a stabilizuje auru.

Bojíte sa škodlivých účinkov elektromagnetického žiarenia? Vyskúšajte fluorit

Mimoriadne účinne funguje proti škodlivým vplyvom počítačov a elektromagnetickému žiareniu. Ak je správne umiestnený, blokuje geopatogénne zóny. Čistí, odstraňuje a reorganizuje v tele všetko, čo nie je v absolútnom poriadku.

Jedná sa o najlepšie fungujúci kryštál, pokiaľ ide o prekonanie akéhokoľvek nesúladu v tele.

Zvyšuje sebadôveru, zručnosť, telesnú i duševnú koordináciu.

Fluorit (kazivec)

Na citovej úrovni má fluorit stabilizujúci účinok

Fluorit uzemňuje a vstrebáva duchovnú energiu. Vďaka jeho pôsobeniu budete citlivejší na vyššiu duchovnú realitu a môžete dosiahnuť aj rýchlejšie duchovné precitnutie. Súčasne pomáha sústrediť myseľ a spojiť ju s univerzálnym vedomím vesmíru.

Na všetkých úrovniach súvisí s pokrokom a dáva každodennému životu rád. Jedná sa o kameň, ktorý dokáže zvládnuť chaos a opätovne uviesť do súladu telesnú, citovú i duševnú rovinu osobnosti.

V duševnom živote pomáha fluorit prekonávať zafixované vzorce správania a jemne otvárať dvere do podvedomia. Z neho necháva vyplávať na hladinu potláčané pocity, čo umožňuje dospieť k potrebnému rozhodnutiu.

Fluorit odstraňuje ilúzie a odhaľuje pravdu. Výrazne pomôže, ak potrebujete konať nestranne a objektívne.

Na citovej úrovni má fluorit stabilizujúci účinok. Pomôže vám porozumieť vplyvu, aký má myseľ spoločne s citmi na telo. Vo vzťahoch učí dôležitosti rovnováhy. Na telesnej úrovni fluorit uľahčuje uchovanie harmónie a koordinácie.

TIP: K najznámejším a najpoužívanejším polodrahokamom patri určite ruženín. Zistite, na čo ho môžete použiť!

Fluorit kameňFluorit (kazivec)

Liečebné využitie:

Fluorit je účinným prostriedkom k liečbe, ktorý si poradí s infekciami a najrôznejšími poruchami. Blahodárne pôsobí na zuby, bunky i kosti a dokáže naprávať aj poškodenia DNA. Účinne zasahuje proti vírom, hlavne v podobe elixíru. Fluorit dokáže regenerovať kožu a sliznice, najmä v dýchacích cestách. Prispieva k hojeniu vredov a rán. Blahodárne účinkuje pri prechladnutí, nádche a zápaloch dutín.

Zlepšuje fungovanie kĺbov. Prináša úľavu pri artritíde, reumatizme a bolestiach chrbta. Keď ním pohybujete po tele smerom k srdcu, uľavuje od bolesti. Pomáha tiež pri bolestiach spojených s chorobami nervového systému. Lieči kožu, z ktorej odstraňuje škvrny a vrásky. Dá sa použiť počas stomatologických zásahov. Fluorit prispieva k obnove sexuálnej rozkoše.

Umiestnenie:

Fluorit noste najlepšie pri sebe, ak ste často v pôsobení geopatogénnych zón alebo negatívnych energií. Môžete ho dať taktiež k počítaču, či iným elektrickým zariadeniam produkujúcich elektrosmog.

Pokiaľ chcete mať fluorit stále pri sebe, stavte na fluoritový náramok na gumičke. Na pracovný stôl sa bude hodiť kameň.

Čistenie: často ho čistite, pod tečúcou vodou, najlepšie skrytý v horskom potôčiku nechajte na 24 hodín. Nabíja sa na slnku.

Znamenie zverokruhu:

  • Vodnár
  • Ryby

spracoval Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

Použitá literatúra:

Cally Hallova: Drahé Kamene

Judy Hallova: Kameny od A do Z

Mohlo by vás zaujímať

Alchýmia proteínov v procese cvičenia a životná energia

Pohyb je základom aktívneho oddychu. Množstvo ľudí si uvedomuje, že tento svet je možné prežiť len vďaka tomu, že sa zameriame na zdravý...

3.2.2015
10495 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní