Fluorit, kameň, ktorý dokáže zvládnuť chaos

9347 zobrazení

Fluorit je ďalší zo vzácnych polodrahokamov, ktorý Vám dnes predstavíme. Svojou farebnosťou a svojim vyžarovaním dokáže osloviť mnohých ľudí. Je to skrátka úžasný kameň.

Fluorit, česky nazývaný aj kazivec, zaujme farbami  Nádherné sú nielen jeho nekonečne farebné tromlované variácie, ktoré často nájdete...
zdroj: google.com

Fluorit, česky nazývaný aj kazivec, zaujme farbami

Nádherné sú nielen jeho nekonečne farebné tromlované variácie, ktoré často nájdete v našich obchodoch, ale naozaj neskutočný je fluorit v podobe prírodných krištálov často zrastený spolu s nejakým ďalším minerálom.

Vzniká väčšinou na hydrotermálnych žilách a v okolí geotermálnych prameňov. Chemicky je to fluorid vápenatý –⁠ CaF2. Kryštalizuje v kubickej sústave. Vyskytuje sa v mnohých farbách, číry, purpurový, zelený, fialový ale aj čierny a preto patrí medzi veľmi zaujímavé kamene, pretože často obsahuje mnoho farieb na jednej vzorke.

Hoci je veľmi krehký a mäký (tvrdosť len 4), dá sa dokonale vyleštiť. Je dokonale štiepateľný podľa oktaédra, ale jeho využitie v šperkárstve je pre jeho mäkkosť obmedzené. Je to priehľadný minerál so skleným leskom. Na Slovensku je pomerne vzácny. Najväčšie náleziská sú v USA, Veľkej Británii, Austrálii, Nemecku, Nórsku, Číne, Peru, Mexiku a Brazílii.

Fluorit kameň

V starovekom Egypte sa z neho zhotovovali rôzne sošky a aj tradičné posvätné scarabeusy.

Fluorit, kameň géniov

Fluorit (kazivec) je kameňom géniov a je obdarený silnou ochrannou mocou, najmä na duševnej úrovni.

Pracuje s vedomou mysľou, posilňuje naše myšlienky, zmierňuje emocionálne zaujatie a potlačuje silné emócie. Fluorit výborne pomáha pri učení –⁠ dokáže usporiadať a spracovať informácie, pretože spája známe s tým, čo sa práve učíme. Zvyšuje koncentráciu a pomáha stráviť nové informácie a zvyšuje rýchlosť myslenia.

Taktiež dokáže zastaviť pôsobenie psychickej manipulácie a nevhodného duševného vplyvu. Prečisťuje a stabilizuje auru.

Bojíte sa škodlivých účinkov elektromagnetického žiarenia? Vyskúšajte fluorit

Mimoriadne účinne funguje proti škodlivým vplyvom počítačov a elektromagnetickému žiareniu. Ak je správne umiestnený, blokuje geopatogénne zóny. Čistí, odstraňuje a reorganizuje v tele všetko, čo nie je v absolútnom poriadku.

Jedná sa o najlepšie fungujúci kryštál, pokiaľ ide o prekonanie akéhokoľvek nesúladu v tele.

Zvyšuje sebadôveru, zručnosť, telesnú i duševnú koordináciu.

Fluorit (kazivec)

Na citovej úrovni má fluorit stabilizujúci účinok

Fluorit uzemňuje a vstrebáva duchovnú energiu. Vďaka jeho pôsobeniu budete citlivejší na vyššiu duchovnú realitu a môžete dosiahnuť aj rýchlejšie duchovné precitnutie. Súčasne pomáha sústrediť myseľ a spojiť ju s univerzálnym vedomím vesmíru.

Na všetkých úrovniach súvisí s pokrokom a dáva každodennému životu rád. Jedná sa o kameň, ktorý dokáže zvládnuť chaos a opätovne uviesť do súladu telesnú, citovú i duševnú rovinu osobnosti.

V duševnom živote pomáha fluorit prekonávať zafixované vzorce správania a jemne otvárať dvere do podvedomia. Z neho necháva vyplávať na hladinu potláčané pocity, čo umožňuje dospieť k potrebnému rozhodnutiu.

Fluorit odstraňuje ilúzie a odhaľuje pravdu. Výrazne pomôže, ak potrebujete konať nestranne a objektívne.

Na citovej úrovni má fluorit stabilizujúci účinok. Pomôže vám porozumieť vplyvu, aký má myseľ spoločne s citmi na telo. Vo vzťahoch učí dôležitosti rovnováhy. Na telesnej úrovni fluorit uľahčuje uchovanie harmónie a koordinácie.

TIP: K najznámejším a najpoužívanejším polodrahokamom patri určite ruženín. Zistite, na čo ho môžete použiť!

Fluorit kameňFluorit (kazivec)

Liečebné využitie:

Fluorit je účinným prostriedkom k liečbe, ktorý si poradí s infekciami a najrôznejšími poruchami. Blahodárne pôsobí na zuby, bunky i kosti a dokáže naprávať aj poškodenia DNA. Účinne zasahuje proti vírom, hlavne v podobe elixíru. Fluorit dokáže regenerovať kožu a sliznice, najmä v dýchacích cestách. Prispieva k hojeniu vredov a rán. Blahodárne účinkuje pri prechladnutí, nádche a zápaloch dutín.

Zlepšuje fungovanie kĺbov. Prináša úľavu pri artritíde, reumatizme a bolestiach chrbta. Keď ním pohybujete po tele smerom k srdcu, uľavuje od bolesti. Pomáha tiež pri bolestiach spojených s chorobami nervového systému. Lieči kožu, z ktorej odstraňuje škvrny a vrásky. Dá sa použiť počas stomatologických zásahov. Fluorit prispieva k obnove sexuálnej rozkoše.

Umiestnenie:

Fluorit noste najlepšie pri sebe, ak ste často v pôsobení geopatogénnych zón alebo negatívnych energií. Môžete ho dať taktiež k počítaču, či iným elektrickým zariadeniam produkujúcich elektrosmog.

Pokiaľ chcete mať fluorit stále pri sebe, stavte na fluoritový náramok na gumičke. Na pracovný stôl sa bude hodiť kameň.

Čistenie: často ho čistite, pod tečúcou vodou, najlepšie skrytý v horskom potôčiku nechajte na 24 hodín. Nabíja sa na slnku.

Znamenie zverokruhu:

  • Vodnár
  • Ryby

spracoval Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

Použitá literatúra:

Cally Hallova: Drahé Kamene

Judy Hallova: Kameny od A do Z

Mohlo by vás zaujímať

Byliny uzdravují

Alternativní kúra k prevenci křečových žil a hemeroidů - KÚRA K11 Léto a s ním spojené cestování přináší časté komplikace lidem s...

9.8.2009
5872 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní