Liečba hlinou I.časť

7066 zobrazení

Liečba hlinou nie je u nás rozšírenou metódou prírodnej liečby. Je to však jedna z najstarších metód, možno ešte staršia ako fytoterapia - liečba rastlinami.

Chválili a využívali ju všetci velikáni medicíny, od Hippokrata, Galéna, Avicenu, Paracelsa, až po naše staré mamy. „Moderná
zdroj: google.com

Chválili a využívali ju všetci velikáni medicíny, od Hippokrata, Galéna, Avicenu, Paracelsa, až po naše staré mamy. „Moderná" pretechnizovaná doba vytlačila osvedčenú a účinnú hlinu syntetickými liekmi a označila ju za prekonanú.
Dnes našťastie zažívame nebývalý nárast záujmu o netradičné, alternatívne spôsoby liečby. Hlina (íl, zem) sa znova dostáva do pozornosti, ako prírodný, absolútne bezpečný, netoxický a nealergizujúci materiál, s neobyčajne širokým spektrom použitia.


Liečivú hlinu si môžeme zadovážiť aj sami. Je to však pracný spôsob, vyžaduje veľkú trpezlivosť a námahu. Je potrebné kopať minimálne do hĺbky 125 cm, tam je už hlina sterilná. Najlepšia je hlina z dubového lesa, ale ak ho nemáme po ruke, postačí akékoľvek miesto v prírode, ktoré nie je zasiahnuté znečistením. Hlinu musíme zbaviť kamienkov, rôznych nečistôt, preosievať ju až kým nezískame sypký, jemnozrnný materiál, ktorý potom ešte rozotrieme v mažiari na jemnú práškovú konzistenciu. Skladujeme ho vo vzduchotesných nádobách, najlepšie sklenených, na tmavom a suchom mieste.
Pre tých, ktorí nemajú čas a dostatok síl nakopať si vlastnú liečivú hlinu, je tu ZEOLIT, doslova zázračná slovenská zem.

Je to vulkanický minerál, ktorý vznikal milióny rokov spolupôsobením vulkanickej lávy a oceánskych vôd. Sú v ňom zastúpené všetky štyri živly - vzduch, zem, voda, oheň. Ide teda o živú zem, ktorú nám príroda ponúka na liečenie takmer všetkých existujúcich chorôb.

Náleziská zeolitu boli na Slovensku odhalené o osemdesiatych rokoch minulého storočia. 
Na našom území sa nachádza jedno z najkvalitnejších nálezísk zeolitu na svete. Výskum toho materiálu s neobyčajnými vlastnosťami prebieha desiatky rokov nielen v našich výskumných laboratóriách, ale hlavne v najväčších národných laboratóriách USA, Kanady, Austrálie a v mnohých štátoch Európy. NASA skúma zeolit i v rámci výskumných projektov vo vesmíre.
Čo robí zeolit výnimočným v ríši minerálov i v prírodnej medicíne sa dozviete v pokračovaní tohto článku.

Mgr. Iveta Henzélyová

Mohlo by vás zaujímať

Jarné očisty

Prichádza obdobie, ktoré je ospievané a stvárnené v mnohých umeleckých dielach. Fascinuje svojou voňavou krásou nielen umelcov, filozofov,...

13.3.2012
8109 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní