Môže to byť Lymská borelióza

36311 zobrazení

Lymská borelióza môže byť Váš momentálny zdravotný problém a ani o tom neviete. Neviete o nej preto, lebo Vám nebola diagnostikovaná a predsa ju môžete mať.

Keď sa pozrieme do histórie Lymská borelióza bola ako samostatná choroba identifikovaná až v roku 1975. Jej pôvodcu, baktériu borélie...
zdroj: google.com

Keď sa pozrieme do histórie Lymská borelióza bola ako samostatná choroba identifikovaná až v roku 1975. Jej pôvodcu, baktériu borélie následne po niekoľkých rokoch objavil v roku1981 Willi Burgdorfer.

Borélia je v mikrobiálnom svete vnímaná ako skutočne jedinečná baktéria. Jej vlastnosti sú v porovnaní s ostatnými baktériami veľmi neobvyklé.

Dokáže sa neskutočne rýchlo meniť, dokonca meniť svoju povrchovú štruktúru. Vie sa prispôsobovať, skrývať sa, ale aj komunikovať s ostatnými boréliami, aby sa sa schovala pred antibiotikami, inými liečivami a samotným imunitným systémom.

Preto je ju často tak obtiažne identifikovať.

Keďže borélie majú primitívny metabolizmus, musia parazitovať na hostiteľoch, takže aj napriek tomu, že sú to baktérie, správajú sa ako typické parazity. Aby sme mohli s nimi bojovať, treba si uvedomiť, že sú úplne iné, ako ostatné baktérie.

Borélie vedia zmeniť štruktúru genómu, a preto môžu infikovať tak rozdielne organizmy, ako sú kliešte a ľudia. Po vniknutí do krvného riečišťa cielene prispôsobuje štruktúry svojich génov podľa toho, o akého živočícha sa jedná. Keď si identifikujú druh zvieraťa, dokážu sa podľa najnovších objavov s vysokou pravdepodobnosťou začleniť do jeho genómu.

Identifikácia hostiteľa im potom povie, ako sa vyhnúť imunitnému systému a umožňuje im žiť v prostredí teplokrvných živočíchov s rôznymi hodnotami pH.

Keďže si nemôžu vyrábať všetky živiny, ktoré potrebujú, preto ich získavajú z tkanív svojho hostiteľa. V prvom rade z tkanív obsahujúcich kolagén. Primárne sú boreliózou ohrozené: koža, mozog, miecha, nervy, srdce a oči.

Diagnostika lymskej boreliózy je skutočne obtiažna a nemôže byť založená len na exaktných dátach z laboratórnych testov. Na diagnostiku sa v súčasnosti využívajú prevažne nepriame metódy (Elisa, Western blot), pretože priame metódy sú veľmi drahé. Bohužiaľ často sa vykoná len test Elisa.

Borelióza testovaná metódou Elisa vykazuje veľký počet falošne negatívnych, ako aj falošne pozitívnych výsledkov a nemala by byť preto použitá ako jediná metóda na stanovenie alebo vylúčenie diagnózy.

Ak pacient má viacero príznakov, ktoré spôsobuje toto ochorenie, mal by byť testovaný aj metódou Western blot. Niektoré prejavy lymskej boreliózy sa však nedajú potvrdiť žiadnou takouto nepriamou laboratórnou metódou, a preto ani po negatívnom Western blote a pozitívnych symptómoch nemožno vylúčiť boreliózu.

Jedným z cieľov tohoto článku práve je, aby sa diagnostika a liečba nepodcenila, pretože v praxi sa stretávam z množstvom ľudí, ktorým bola práve nesprávnou diagnostikou nastavená nesprávna liečba. Vo väčšine prípadov postihnutí neboli na boreliózu liečení vôbec a mnohí z nich boli po množstve rôznych negatívnych vyšetrení poslaní len na psychiatriu.

Aby sme si komplexne uvedomili mechanizmus nákazy, treba si uvedomiť, že pri uhryznutí prenášačom nákazy sa uvoľňujú do hostiteľa napr. najčastejšie zo slín kliešťov do krvného riečišťa vysoko bioaktívne látky. Tieto látky sa stretávajú s našim imunitným systémom, spomaľujú jeho odpoveď na infekciu a umožňujú boréliam rozšíriť sa rýchlo po celom tele.

Popis prírodnej liečby boreliózy som popísal v mojom článku Zbavte sa boreliózy nadobro. Liečba boreliózy prírodnými kúrami, takže dnes sa zameriame na komplexnú podporu imunitného systému organizmu, ako jedného z najdôležitejśích faktorov, keď chcete poraziť, ale aj identifikovať boreliózu.

Ohrozenie napadnutého organizmu infekciou je teda predovšetkým závislé na jeho imunitnej reakcii. V prípade eventuálnej nákazy je potrebné okrem klasickej alebo prírodnej liečby nákazy posilniť imunitný systém, na čo môžeme využiť niektoré špecifické liečivé rastliny.

Borélie sa potom nemôžu ľahko množiť v hostiteľovi s aktívnym a silným imunitným systémom a preto je nevyhnutne nutné udržiavať imunitný systém maximálne aktívny a je vhodné ho podporovať.

Keďže väčšina populácie má oslabený imunitný systém, v súčasnosti je podpora imunitného systému pri liečbe nevyhnutná a mimoriadne dôležitá.

Naviac pri liečbe antibiotikami dochádza k narušeniu črevnej mikrobioty v hrubom čreve. Tým dochádza k ďalšiemu oslabeniu imunity. Preto je nevyhnutné vždy podporiť probiotické prostredie v čreve. Zo stravy odporúčam zakomponovať pravidelne bryndzu a žinčicu do Vášho jedálnička. V súčasnosti pri silných antibiotikách sú mimoriadne dôležité tieto špeciálne probiotiká.

Nie sú však probiotiká ako probiotiká. My odporúčame americké probiotiká od Garden of life, ktoré obsahujú až 16 kmeňov a 50 miliárd CFU v jednej dávke. Sú rozdelené zvlášť na probiotiká pre mužov a na probiotiká pre ženy

Zdravý tráviaci trakt a zdravé črevá to je skutočne základná je cesta k silnému imunitnému systému. Hrubé črevo je základ imunity a celého zložitého systému. Podporiť ho môžeme aj vodným roztokom z huby Čaga - čaga koncentrátom. Osobne považujem hubu Čaga za zázrak z prírody na črevný a trakt a komplet tráviaci systém. Odporúčam minimálne 2 x denne (ráno a večer) kávovú lyžičku roztoku zmiešať s 2 deci vody a vypiť nalačno. 

Z byliniek môžete pridať tinktúru Fit kolon alebo špeciálnu tinktúru Kalísia-Eleuterokok , ktorá pomôže mimoriadne posilniť imunitu.

Naučte sa zakomponovať do stravy dostatok vlákniny a prirodzených probiotík. Skvele namiešaný drink z trávových štiav s probiotikami výrazne pomôže Vášmu imunitnému systému. Osobne odporúčam Perfect food RAW organic powder od americkej firmy Garden of life, ktorý je skutočne dobre namiešaná zmes 34 prírodných zložiek.

Dopoludnia odporúčam ovocné smoothies, ktoré obsahujú dostatok vlákniny na čistenie črevného traktu a obsahujú množstvo vitamínov, najmä vitamín C. Základ smoothie tvorte ananásom, ktorý má veľa vlákniny a môžete pridať jablko alebo hrušku, kľudne aj banán. Množstvo vitamínu C zvýšite šťavou z Aceroly, čo je prírodné megacéčko. Pre ďalšie informácie o liečbe lymskej boreliózy odporúčam môj najnovší článok Lymská borelióza: Viete, aké sú jej príznaky a následky? Venujem v ňom pozornosť blahodárnym účinkom niektorých byliniek.

 Ak podporíte imunitu, nielen to, že budete môcť s boreliózou aj efektívne bojovať, ale pomôžete ju aj ľahšie odhaliť. Výsledok testov je priamo závislý na stave Vášho imunitného systému a stáva sa často, že máte boreliózu, ale testy Vám ju neodhalili.

Verím, že môj dnešný článok prispeje k lepšej identifikácii a podpore prírodnej liečby boreliózy.

Ing. Pavol Machnič, Zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Smoothies, to nie sú len ovocné drinky

Takmer v každom obchodnom centre nájdete stánok so smoothies, ale okrem „pravých" smoothies ponúkajú aj nezmysly, z ktorých Vaše telo...

4.5.2014
18219 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní