Nový rok 2012 sa hlási

4092 zobrazení

Najmä tento rok 2012, ktorý teraz prichádza, je opradený mystickým tajomnom zmeny. Čo bude pre nás znamenať? Pre mnohých z nás môže byť výzvou a inšpiráciou pre intenzívnejšiu prácu na sebe.

 Po štedrých vianočných sviatkoch prichádza opäť nový rok, ktorý prináša so sebou bilanciu toho predchádzajúceho. Väčšina z nás,...
zdroj: google.com

Po štedrých vianočných sviatkoch prichádza opäť nový rok, ktorý prináša so sebou bilanciu toho predchádzajúceho. Väčšina z nás, prirodzene túži po zmene v našom živote, po ďalšom vývoji. Málokto si želá prežiť to, čo prežil v roku predchádzajúcom. To všetko súvisí s naším vývojom a zmenami, ktoré nás neustále sprevádzajú, vnútornými, ale aj vonkajšími.

Veľmi pekný začiatok nového roka súvisí so zamyslením sa taktiež nad naším vzťahom k svojim najbližším, k deťúrencom, k priateľom, ku kolegom, k starším, ku všetkým, ktorých dennodenne stretávame. Vôbec to nemusia byť len naši najbližší, ale môžete sa zamyslieť nad osudmi tých, ktorých stretnete na ulici, v autobuse, v električke, v obchode, na chodníku, v práci, v parku, so všetkými, s ktorými prichádzate do denného kontaktu.

Možno ste už zažili niekedy pocit, že aj ľudia, ktorých náhodne stretnete, sú vaše spriaznené duše. Majú rovnaké starosti ako vy, prenasledujú ich choroby podobné tým vaším, prípadne žijú ešte ťažší život v porovnaní s vami...

Niekedy naozaj stačí človeku, ktorého stretnete na ulici, povedať milé slovo, venovať mu úsmev, pohľad, ktorým dokážete zmeniť viac, ako si na prvý pohľad myslíte . Aj vám padne určite dobre, keď sa k vám správajú ľudia ohľaduplne, láskavo a milo.

V novom roku je určite dobré sa zamyslieť nad svojím vnútrom, nad tým, že všetko, čo sa deje okolo nás, vždy súvisí s každým z nás, s naším myslením a konaním. Venujme teda pokornú myšlienku nášmu vnútornému rozvoju, rastu nášho ducha, lebo ten to vždy potrebuje. Len cez neho a jeho rast môže byť prežívanie nášho života zmysluplnejšie a kvalitnejšie.

Pokúsme sa odkryť všetko to, čo vo svojom vnútri skrývame. Zbavme sa predsudkov, pýchy, strachu a egoizmu a nájdime to podstatné v živote - lásku. Rozdávajme svojou prítomnosťou všade naokolo radosť. Veď určite najkrajším darčekom pre vašich najbližších, priateľov, deti, okoloidúcich je váš úsmev, pochopenie.

Prajeme Vám všetkým nech nový rok splní Vaše priania, Vaše sny nech sa vám splnia a nech Vás vždy a všade anjeli chránia.

Kráčajme v novom roku 2012 po svojej životnej ceste s pokorou, úctou a láskou.

Mgr. Dagmar Machničová & Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk - všetko pre Váš zdravý život

Mohlo by vás zaujímať

Zdravie a učenie podľa sv. Hildegardy z Bingenu IV. časť

Zbavenie sa jedov a prečistenie organizmu - kľúč k zdraviu Je preto logické a pochopiteľné, že tento veľký nadbytok substancií zaťažuje...

1.3.2010
12103 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní