Hrozba, či zámer? Dilinkovia dneška, alebo čo dnes budeme papať?

3536 zobrazení

So znepokojením v Zdravom svete sledujeme súčasné správy z Európy, kde mnoho nekompetentných ľudí šíri strach po celej Európe . Svoje konanie obhajujú z hľadiska potreby informovať a chrániť obyvateľov Európy. Takéto správy sú súčasťou každého dnešného spravodajstva. Na základe šírenia týchto poplašných správ, z obavy o svoje zdravie, masy ľudí menia svoje stravovacie návyky, prestávajú jesť zeleninu, lebo sa boja, žeby po jej konzumácii mohli zomrieť.

So znepokojením v Zdravom svete sledujeme súčasné správy z Európy, kde mnoho nekompetentných ľudí šíri strach po celej Európe . Svoje...
zdroj: google.com

So znepokojením v Zdravom svete sledujeme súčasné správy z Európy, kde mnoho nekompetentných ľudí šíri strach po celej Európe . Svoje konanie obhajujú z hľadiska potreby informovať a chrániť obyvateľov Európy. Takéto správy sú súčasťou každého dnešného spravodajstva. Na základe šírenia týchto poplašných správ, z obavy o svoje zdravie, masy ľudí menia svoje stravovacie návyky, prestávajú jesť zeleninu, lebo sa boja, žeby po jej konzumácii mohli zomrieť.

Tým, títo s prepáčením „dilinkovia" doslova likvidujú jedno celé odvetvie hospodárstva Európy. Len španielske farmy zaznamenali za týždeň straty vo výške 250 mil. € Straty v odvetví rastú po celej Európe takým tempom, ako sa dezinformácie v správach šíria. Najskôr španielske uhorky, potom nemecké klíčky a po novom biopotraviny sú na pretrase dňa. Navyše toto všetko sa deje bez vedeckých dôkazov, že práve daná potravina nesie na sebe strašiak menom E.coli.

Obrovský problém dnešného moderného človeka je jeho mimoriadne narušený potravinový reťazec. Všetko čo dýchame, pijeme, jeme je v súčasnej dobe určitým spôsobom kontaminované. My Slováci si to nejako neuvedomujeme, ale napríklad Nemci konzumujú takmer 70% biopotravín a vedia prečo. Samozrejme môžu si to aj dovoliť, lebo ich ekonomická situácia je „trošku" iná ako na Slovensku. Veľmi podobne je na tom aj západná Európa. Je nespochybniteľné a vedecky dokázané, že zdravé potraviny sú základom nášho zdravia, pretože jesť musíme a práve stravou dostávame do seba podstatnú časť toho všetkého, čo človek na svoj život potrebuje.

To ako sa šíri panika po celej Európe, vo mne vyvolalo množstvo otázok. Nerobí túto paniku niekto zámerne ? Ak áno, tak prečo? Toto nie je naozaj normálne.

Áno, k dnešnému dňu zomrelo za týždeň v Európe 25 ľudí. Je to určite bolestivé, ale koľko ľudí zomrie v Európe len za deň v dôsledku chémie v „umelých" potravinách, ktoré jeme? Koľko tisíc ľudí zomrie denne v dôsledku fajčenia, drog, automobilových nešťastí, AIDS, rakoviny, srdcovo cievnych chorôb a nikto sa vôbec nezamýšľa nad tým obrovským počtom obetí a mŕtvych ľudí. Milióny ľudí zomrú na choroby, ktoré majú svoj pôvod práve v potravinovom reťazci a nikto nereaguje...

Stonásobne, či tisícnásobne viac zomrie denne v Európe ľudí na veci, ktoré nevyvolávajú, ale mali by vyvolávať strach či dokonca paniku!

Mne celé toto pripomína paniku zo šírenia prasacej chrípky, ktorá utíchla až vtedy, keď niekto naplnil svoje kasičky a ostal po nej s miliardovými ziskami. Aj vtedy „kompetentní" šírili cez médiá zaručené správy. S rýchlosťou blesku sa vykúpili antivirotiká. Veď kto by chcel zomrieť z nejakej blbej prasacej chrípky, pokiaľ neboli vakcíny. Denne sa zo spravodajstva šírila panika... Teraz sa čaká len na to, kedy vakcínam dôjde expirácia a potichu sa vyhodia, pretože ich takmer nikto nechce.


Niečo podobné sa deje aj dnes. Neviem, kto alebo čo je za týmto všetkým. Či je to len zhoda náhod alebo či je to niečí zámer?... Aké jednoduché je v súčasnom svete niečo zlikvidovať, to je naozaj až neuveriteľné. Hovorí sa o odškodnení, ale to bude len biedna náplasť na straty, ktoré celé odvetvie nespochybniteľne dosiahne.

Ako dlho ešte budeme vystavení týmto správam, aby sme opäť mohli jesť zeleninu? Koľko finančných  či iných strát to bude stáť? Čo to všetko urobí s dôverou v zdravšie potraviny?

Čo bude ďalším strašiakom pre nás? Pripadám si, že sme len súčasťou obrovského stáda, ktoré poslušne ide smerom, ktorým má ísť.

Nakoniec dobrá správa. „Epidémia" E.coli ustupuje. Straty sú už pomerne veľké, snáď už stačilo. Opäť môžeme snáď začať žiť svoje životy s menšou dávkou stresu. Možno sa vrátime po mesiaci, keď už nikto nezomrie z nákazy z E.coli aj k zelenine.

Ale čo sa stane a čo budeme jesť, ak niekto zomrie z „umelín", ktoré do seba denne vedome, ale aj nevedome pumpujeme?...

Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Panenský kokosový olej BIO

Panenský kokosový olej BIO Je možné použiť rôzne metódy pre oddelenie oleja z mlieka. Najkvalitnejší olej poskytuje metóda...

26.11.2009
3766 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní