Liečba hlinou II.časť

8732 zobrazení

V prvej časti našeho seriálu o liečbe hlinou, sme sa zoznámili s výnimočným vulkanickým minerálom, ZEOLITOM. Dnes sa dozviete o jeho pôsobení na ľudský organizmus podrobnejšie.

Zeolit je dokonale sterilný materiál, s antibakteriálnymi účinkami. Môže sa smelo používať ako prvá pomoc pri drobných i väčších...
zdroj: google.com

Zeolit je dokonale sterilný materiál, s antibakteriálnymi účinkami. Môže sa smelo používať ako prvá pomoc pri drobných i väčších rezných ranách, popáleninách, ale aj pri liečbe pooperačných rán. Zastavuje krvácanie, urýchľuje hojenie rán (v niektorých prípadoch aj o polovicu), lieči prípadné zápaly, podporuje tvorbu nového tkaniva, zabraňuje tvorbe i odstraňuje keloidné jazvy, zmierňuje opuchy. Pri miernych popáleninách mám so zeolitom veľmi dobré skúsenosti, jazvy sú minimálne a popálené miesto sa hojí neuveriteľne rýchlo. Aplikujeme ho rovno na ranu. Zeolit vytvorí vonkajšiu ochrannú vrstvu, pod ktorou vzniká nové kožné tkanivo. Keď je rana zacelená a pripravená na „odkrytie", zeolitová chrasta sama odpadne.

Osvedčil sa aj pri liečbe hnisavých vredov, furunkulov, vredov predkolenia, suchých i mokvajúcich ekzémov, akné.
Pri všetkých kožných ochoreniach je vhodné podávať ho vnútorne a zároveň ošetrovať postihnuté miesto zvonku (zásyp, obklad, zábal). Vnútrorne zeolit čistí tráviaci trakt, hlavne črevá, od nánosov škodlivých odpadových látok, toxických látok, ťažkých kovov a pod. Tým uľahčuje organizmu prácu na postihnutom mieste, na ktoré musí sústrediť svoje sily. Energiu, ktorú by telo muselo vynaložiť pri namáhavom metabolizme v znečistenom vnútornom prostredí, môže takto využiť pri liečbe chorej časti tela. Telo je zároveň zbavené plesní, húb, vírusov, baktérií , ktoré by mohli spôsobiť zápal, alebo by iným spôsobom sťažili hojenie a rekonvalescenciu.

Zeolit napomáha hojenie aj tým, že vyrovnáva pH organizmu. Prekyslenie vnútroného prostredia má za následok sťaženú prácu organizmu pri samoliečiacich procesoch. Nastáva premnoženie candidy, ktorá potom spôsobuje rôzne poškodenia vnútorných orgánov a zasahuje aj psychiku človeka. Zeolit výrazným spôsobom napomáha homeostáze, je teda potrebný všade tam, kde nastávajú odchýlky od rovnovážneho, zdravého stavu organizmu.

Ambulancie kožných lekárov sú preplnené mladými slečnami, ale aj dámami v strednom veku, ktoré trápi akné. V mojej praxi práve táto diagnóza začala víťazné ťaženie zeolitu za hladkou a hodvábnou pleťou našich žien.

Pôvodnou príčinou akné je zlá funkcia obličiek a zlý stav čriev. Aby sme chorobu definitívne odstránili, musíme okamžite začať s celkovou liečbou obličiek: bylinkové čaje, gemmoterapia a tinktúry (obličkové, alebo krv čistiace), maste alebo tinktúry z aloe vera, obklady z listov kapusty alebo šalátu.

Zeolit nasadzujem ako prvý prostriedok „ťažkého kalibru", ktorý má za úlohu vyčistiť, detoxikovať organizmus, ktorý je v dôsledku zlej funkcie obličiek zaplavený odpadovými produktami metabolizmu, ktoré sa usadzujú v kĺboch, tkanivách, spôsobujú zlý stav kože.

Zeolit berieme ráno nalačno. Večer rozmiešame v malom množstve vody čajovú lyžičku zeolitu, necháme stáť do rána. Ráno zeolitovú vodu znova pomiešame (najlepšie umelohmotnou lyžičkou) a vypijeme. Najmenej pol hodiny nič nejeme. Prvý týždeň berieme len zeolit, druhý a tretí týždeň pridáme jeden a pol polievkovej lyžice extra panenského olivového oleja a pod jazyk včeliu materskú kašičku ( pre mužov fermentovaný včelí peľ) . Po troch týždňoch urobíme jedn týždeň prestávku a znova opakujeme - zeolit, olej a včelia materská kašička, dva týždne. Prestávka neplatí pre včeliu materskú kaščku, alebo fermentovaný peľ, ktorý musíme užívať 6 týždňov bez prestávky.

Spolu so zeolitom podávame prostriedky gemmoterapie: detoxikáciu podporí breza, na zápal pomôže čierna ríbezľa, ak je tam zjavná infekcia - orech vlašský. Obvykle sa podáva dvojkombinácia tinktúr, ak nie sú výsledky liečby uspokojivé, podáme platan.
Osvedčené sú kúry z viacerých bylín: kúra K26A - krv čistiaca - púpava, žihľava, rebríček, ďatelina, kapucínka, breza, jelša.
Zvonku pomôže štvorkvetová masť s bazou, alebo grepefruitový olej.

V ďalšom pokračovaní seriálu sa dozviete o pôsobení zeolitu pri liečbe nádorových ochorení.

Mgr. Iveta Henzélyová

Mohlo by vás zaujímať

Praslička roľná: Výskyt, použitie a účinky

V tomto článku sa dozviete: Kde nájsť prasličku roľnú Účinky prasličky roľnej Použitie prasličky roľnej Zber prasličky roľnej...

23.9.2021
73531 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní