Najkrajšie farebné obdobie alebo farebné rozjímanie

4162 zobrazení

Jeseň a jej tóny s nádhernou farebnou škálou príjemne pôsobia na naše zmysly vo chvíľach pokoja a rozjímania.

Trávy postupne žltnú, ranná hmla sa pomaly rozpúšťa po jasnej chladnej noci. Naša príroda sa vkladá do rúk pracovitých pavúkov, ktorí...
zdroj: google.com

Trávy postupne žltnú, ranná hmla sa pomaly rozpúšťa po jasnej chladnej noci. Naša príroda sa vkladá do rúk pracovitých pavúkov, ktorí tkajú tie najkrajšie pavučiny v roku. Nastáva obdobie, kedy sú stromy úžasne sfarbené, obdobie, ktoré fascinuje nielen umelcov, filozofov a vnímavých ľudí.

V tejto časti roka človek žasne nad tým, že zatiaľ čo sa svetlo a teplo vytráca, príroda sa oblieka do teplých farieb, ktoré príjemne pôsobia na naše vnútro. Mnohí z nás sa snažia v tieto dni túto hrejivú krásu jednoducho nasávať. My, vnímavejší, cítime, že sme súčasťou tejto jemnej krásy, ktorá zahaľuje naše okolie.

Jeseň, ktorá nás sprevádza tento rok bola mimoriadne štedrá na teplé slnečné lúče, ktoré hladkajú a sú balzamom na naše srdiečka.

Užívajme si teda tepla a slniečka, vždy keď to bude možné. Naberme si jeho silu na dlhé zimné večery, kedy si môžeme spomenúť na letné dni prostredníctvom vychutnania si byliniek, ktoré sme si nazbierali počas letných dní. Určite si radi spomenieme na to, kedy a s kým sme ich zbierali.

Stretnime sa so svojimi najbližšími, poseďme si v lone jesennej prírody, poďakujme spolu za bohatú úrodu, ktorú nám naša príroda poskytla, lebo mnohí z nás na jej štedrosť zabúdame.

Uvedomme si, že život, ktorý sa na jar a v lete rozvíjal, bujnel, čo bolo vidieť na rastlinách, stromoch, plodoch, sa v jeseni sťahuje späť do vnútra rastlín, kmeňov, semien, aby sa opäť po zime prebudil. Človek môže toto všetko vnímať ako jeden nádherný obraz, ktorý prehovára k jeho duši, volá ho k duchovnému poznaniu.

Jesenná príroda nás vyzýva, aby sme sa svoj život snažili prežívať vedome - svojím pravým ja.

Mgr. Dagmar Machničová www.zdravysvet.sk - všetko pre Váš zdravý život

Mohlo by vás zaujímať

Arónia čiernoplodá

V článku sa dozviete: Pôvod arónie Účinky arónie Konzumácia arónie čiernoplodej Arónia šťava Arónia čiernoplodá súčasťou...

17.3.2013
87709 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní