Nápojová terapia

4781 zobrazení

Výborným doplnkom našej stravy sú ovocné a zeleninové šťavy, ktoré blahodárne pôsobia na náš organizmus pre množstvo vitamínov, bioaktívnych látok a stopových prvkov, ktoré obsahujú.

Pravda i tu platia niektoré zásady. V prvom rade odšťavujeme čerstvé, ekologicky čisté a zdravé potraviny. Pijeme ich ihneď po vylisovaní,...
zdroj: google.com

Pravda i tu platia niektoré zásady. V prvom rade odšťavujeme čerstvé, ekologicky čisté a zdravé potraviny. Pijeme ich ihneď po vylisovaní, nalačno asi 15 minút pred jedlom veľmi pomaly, po dúškoch. Nápoje nesolíme a ani nekoreníme.

Šťava zo surovej kapusty je výborná pri reumatických ochoreniach a vredoch, z kyslej kapusty dezinfikuje tráviaci systém, posilňuje nervy a zabraňuje starnutiu.

Z červenej repy - zabraňuje vzniku nádorov, lieči nemoci hrdla, pečene, reguluje látkovú premenu

Zo zeleru - má hojivé účinky, lieči zápalové procesy ústnej dutiny a tráviaceho systému. Upokojuje (túto šťavu, ak máte problémy so spaním, môžete vypiť 20 minút pred uľahnutím na lôžko).

Z cesnaku - je to jedno z najlepších prirodzených antibiotík a dezinfekčných prostriedkov, Má tiež protinádorové a protitrombotické vlastnosti. Znižuje krvný tlak a pôsobí proti skleróze.

Z cibule - rozširuje cievy a vďaka tomu predchádza skleróze. Ničí škodlivé kvasinky v organizme. Cibuľa ma tiež antitrombotické, a teda protiinfarktové vlastnosti.

Z mrkvy- dodáva organizmu dôležitý vitamín A pre náš zrak. Čistí krv, ničí hnilobné baktérie, zabíja črevné cudzopasníky, lieči chudokrvnosť, choroby kardiovaskulárneho systému, ľadvín, pečene, Zabraňuje vzniku ľadvinových kameňov a starnutiu. Zlepšuje kvalitu pleti.

Zo surových zemiakov - pomáha pri chorobách žalúdka a tráviaceho traktu, pretože reguluje vysokú hladinu kyseliny v žalúdku a pôsobí proti kŕčom.

Z hlávkového šalátu - má upokojujúce vlastnosti, pôsobí protikŕčovo, osoží pri chorobách tráviaceho traktu, žlčovodu, močovodu a pri rôznych neurózach. Pomáha pri liečení čierneho kašľa.

Z repy - zabraňuje tvorbe žlčníkových kameňov a je dokonalým liekom pri liečbe prostaty.

Z petržlenu - lieči reumatické ochorenia, nemoci koži, zápal hrdla. Používa sa však len po lyžičkách. Pri bronchitídach sa mieša 1:1 s mliekom.

Z uhoriek - veľmi dobrý prostriedok pri rôznych ochoreniach kože a napomáha rastu vlasov.

kb www.putnici.sk

Mohlo by vás zaujímať

Túžobník brestový

slovensky: Túžobník brestový latinsky: Filipendula ulmaria česky: Tužebník jilmový Ako posvätná bylina bol túžobník súčasťou...

15.3.2015
35668 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní