Prírodné medicinálne liečivé vína

6043 zobrazení

Prírodné sladové víno s vysokým obsahom železa, známe ako " Železné víno", so schopnosťou jednoduchého a účinného vstrebávanie železa v zažívacom trakte, to je MALTOFERROCHIN.

Toto víno ako domácu špecialitu vyrábal už 1869 v pražskej lekárni Dr. PhMr. Alois Jandouš a po ňom rad lekárnikov až do novej doby. ...
zdroj: google.com

Toto víno ako domácu špecialitu vyrábal už 1869 v pražskej lekárni Dr. PhMr. Alois Jandouš a po ňom rad lekárnikov až do novej doby.

Najskôr toto "sporné" chino-železité víno dal lekárnik Klöckler hodnotiť c. K. Chemicko-ekonomickému ústavu (odboru pre vína) vo Viedni a 30. 6. 1904 dostal uspokojivé hodnotenie.

Uvádzal, že toto víno už roku 1898 dal vyskúšať na klinikách, napr. Prof. Maixnera, Rubeška, Thomayera a v ďalších ústavoch. Prípravok s názvom Ferrmaltin bol k všeobecnému predaju povolený c. K. Ministerstvom vnútra výnosom č. 24.249 z 25. 7. 1906, neskoršie registračné číslo 344.

Už v roku 1900 sa Klöcklerove vína chválili vyznamenaniami z výstav v Bruseli, Paríži, Prahe, Ríme a Viedni.

Výnimočné vlastnosti MALTOFERROCHINu sú založené na prirodzenej schopnosti extraktu kôry chinínovníka podporovať tvorbu žalúdočných štiav, čo v prítomnosti železnatých a železitých komplexov umožňuje ľudskému telu jednoduchšie vstrebávanie železa v tráviacom trakte. Odporúčaná denná dávka MALTOFERROCHINu je jedna až dve pohára denne.

V súčasnosti sa pri výrobe MALTOFERROCHINu podľa tradičnej receptúry od Dr. Svatka z roku 1897 vychádza zo sladového vína, ktoré sa získava vinným kvasením sladového extraktu. V ďalšícmh krokoch sa k sladovéu vínu pridáva vodno-liehový extrakt kôry chinínovníka žltočerveného obohateného komplexom železa. Originálne výrobný postup je zakončený niekoľkomesačnom zrením MALTOFERROCHINu v klasických dubových sudoch.

Vďaka tomuto výrobnému postupu získava MALTOFERROCHIN nielen nezameniteľné chuťové, ale aj nutričné ​​vlastnosti. Pri výrobe nie sú používané žiadne ďalšie aditíva či konzervanty, víno je pasterizované.

Úloha železa v organizme je spojená najmä s jeho významom pre bunkové dýchanie, lebo je súčasťou krvného farbiva hemoglobínu a cytochrómov. Železo je tiež významnou zložkou enzýmov katalázový a peroxidáza. Hoci ľudské telo vytvára určité zásoby železa, pri opakovaných malých stratách alebo zníženie jeho prísunu viazne najmä tvorba hemoglobínu. Pri nedostatku železa môže nastávať vyššiu dráždivosť nervovej sústavy a tým nervozitu a prispievať ku stresovaniu organizmu.

Druhým medicinálnym vínom je prírodný sladové víno na upokojenie podráždeného žalúdka a podporujúce činnosť tráviaceho traktu je Condurango.

Vyvážené zloženie Condurango pôsobí priaznivo na tvorbu žalúdočných štiav, upravenie stavov nechutenstva a odporúča sa používať ho v období rekonvalescencie. Možno ho odporučiť aj ako ukľudňujúci a podporný prostriedok pri liečbe žalúdočných vredov a zápalov. Odporúčaná denná dávka Condurango je jeden až dve poháriky denne.

Condurango je vyrobené na báze sladového vína, ku ktorému je pridaný vodno-liehový extrakt popínavej rastliny Marsdenia Condurango. Condurango sa stabilizuje zrením v klasických dubových sudoch po dobu niekoľkých mesiacov. Pri výrobe nie sú používané žiadne ďalšie aditíva či konzervanty.

Mechanizmus priaznivého vplyvu extraktu Marsdenia Condurango pri liečbe vredov a zápalov žalúdočnej sliznice sú predmetom už dlhšie trvajúceho výskumu o výsledkoch ktorého referuje odborná literatúra. Pozitívne účinky vína Condurango, s ohľadom na množstvo odborných publikácií na túto tému, možno jednoznačne prisúdiť prítomnosti účinné zložky - conduranginu.

Ing. Pavol Machnič, www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Kotvičník zemný: prírodný liek na hormonálny systém

slovensky: Kotvičník zemný, latinsky: Tribulus terrestris, česky: Kotvičník podzemní Čo sa v tomto článku o kotvičníku zemnom dozviete? ...

3.6.2022
29319 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní