Soli starodávneho mora - Poltavský bishofit

4071 zobrazení

Predstavujeme Vám na Slovensku pomerne neznámu prírodnú látku, Poltavský bishofit, ktorá pre mnohých môže byť veľmi zaujímavá.

Pred miliardou rokov v praoceáne začal vznikať pozemský život. Približne pred 200 miliónmi rokov, vplyvom geologických procesov soli z vôd...
zdroj: google.com

Pred miliardou rokov v praoceáne začal vznikať pozemský život. Približne pred 200 miliónmi rokov, vplyvom geologických procesov soli z vôd praoceánu skryštalizovali a zmizli v hlbinách zeme. Vody oceánov a morí sa líšili od tých dnešných, keďže neboli chlorido-sodíkové ale chlorido-horčíkové. V genetickej pamäti človeka zostalo minerálne zloženie praoceánu matricou energie a genetickým kľúčom k jeho zdraviu.

Poltavský Bishofit je geologickým vrstovníkom Mŕtveho mora, ale na rozdiel od neho má komplexnejšie minerálne zloženie, vyšší obsah horčíka a preto väčšie ozdravovacie a liečebno-profylaktické možnosti. Obsahuje viac ako 10% ionizovaného horčíka a ďalšie mikroelementy ako jód, bróm, železo, zinok, mangán, kremík, striebro a veľa iných.

Len originálny prírodný ukrajinský bishofit sa nazýva Poltavský BISHOFIT. Jeho medzinárodné označenie je Bisheffect (efektívny bishofit). Logo je viditeľné na každom originálnom balení produktu a všetky výrobné technológie sú patentované výrobcom.

Bishofit v Poltave ( mesto na severovýchode Ukrajiny ) bol prvýkrát vyťažený zhruba pred dvadsiatimi rokmi .Bol objavený náhodou, Zemní vŕtači po kontakte s vyťaženou kvapalinou pocítili jej priaznivé účinky na kĺby, zmiernenie alebo i odstránenie pocitu únavy po námahe. Tieto účinky pritahli pozornosť vedcov a lekárov.

Viac ako 15 rokov vedci z Dnepropetrovska, Záporožia, Odesy a Poltavy (členovia Lekárskej Akadémie doktori vied, profesori G.W.Dziak, W.I.Mamčur, A.M. Zorin, V.O.Golovkin ) skúmali zloženie a účinok bishofitu na priebeh rôznych ochorení a patologické stavy.

Počiatočné odporúčania, týkajúce sa použitia Bishofitu sa postupne významne rozšírili. Soli a ďalšie minerálne látky tohto starého mora je preto vhodné použiť pri rôznych problémoch súčasného človeka.

Celkové pôsobenie poltavského bishofitu sa rozšírilo do tradičnej prírodnej liečby ale aj moderných zdravotníckych postupov . Ako vedci, tak aj lekári odporúčajú využitie bishofitu v reumatológii, kardiológii, gastrológii, otolarygológii, traumatológii, stomatológii, dermatológii, endokrynológii, kozmetike, ako aj v liečení chorôb z ožiarenia u osôb .

Najskôr bol bishofit využívaný v komplexnej starostlivosti pri zápalovo - distrofických ochoreniach pohybového aparátu ako aj periférnej nervovej sústavy v podobe vaňových kúpeľov, obkladov a masáží.

Vďaka svojmu zloženiu a účinkom môže zastupovať horčíkové, jódové a brómové soli, tradične využívané vo fyzioterapii a balneológii. Unikátne zloženie, pôsobenie a biologické vlastnosti bishofitu ho predurčujú na použitie v kozmetických preparátoch.

Ukázalo sa jeho blahodárne pôsobenie pre pokožku a nechty. Veľmi zaujímavé je jeho použitie pri popraskaných pätách, kurích okách, mozoľoch a zhrubnutej koži.

Výskumy posledných rokov ukazujú, že deficit horčíka sa prejavuje nielen neurologickými a kardiologickými symptómami ( depresie, nervozita, nespavosť, tachiarytmia, hypertenzia), ale aj poruchami v imunitnom systéme, onkopatologickými príznakmi, poruchami látkovej výmeny a tzv. syndrómom chronickej únavy. Prispieva k zápalovým procesom, displaziii kĺbov, narušeniu prisvojovania vápnika a jeho vymývaniu z kostného tkaniva. Glukokortikoidy a zápalové ochorenia žalúdočno-tráviaceho systému komplikujú prisvojovanie horčíka, prijímaného cez tráviaci trakt, prehlbujúc jeho deficit v organizme.

Preto príjmanie týchto, pre telo dôležitých minerálov formou kúpeľnej liečby, či gélovej formy cez kožu môže byť veľmi zaujímavé.

Bishofit je odporúčaný aj v oblasti športu a fitnes, najmä pri únave svalstva alebo pri rôznych úrazoch.

Veríme, že poltavský bishofit a prírodné soli tohto starodávneho mora si nájdu cestu k množstvu ľudí, ktorí trpia vyššie uvedenými problémami a pomôžu zlepšiť ich kvalitu života.

Prajeme Veľa zdravia

S využitím zdrojov od dovozcu bishofitu spoločnosti V-trade spracoval pre Zdravý svet Ing. Pavol Machnič

Mohlo by vás zaujímať

Prvosienka jarná – prírodný liek na dýchacie cesty

V článku o Prvosienke jarnej sa dozviete: Ako rozpoznať Prvosienku jarnú Účinky Provosienky jarnej Čaj z Prvosienky jarnej ...

20.1.2013
103591 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní