Zdravie a učenie podľa sv. Hildegardy z Bingenu VIII. časť

7546 zobrazení

Menštruácia je normálnou súčasťou každej ženy. I keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o „normálny a bežný" cyklus, prirodzený pre každú ženu, nie je tomu vždy tak. Je nesmierne dôležité, aby sa tejto problematike venovalo oveľa viac pozornosti a to najmä z iného uhla pohľadu.

Liečenie ženských problémov
 
 Ženy majú od prírody zvláštny rytmus. Každý mesiac sa opakujúci priebeh bezprostredne závisí so vznikom...
zdroj: google.com

Liečenie ženských problémov

Ženy majú od prírody zvláštny rytmus. Každý mesiac sa opakujúci priebeh bezprostredne závisí so vznikom a zrodom človeka. Tento mesačný cyklus je ale často spojený s bolesťami počas pravidelného krvácania. Pomocou Hildegardiných odporúčaní môžu ženy zmenšiť svoje menštruačné problémy a prirodzene obmedziť, resp. ošetriť a liečiť ochorenia maternice ako endometrióza a myómy.

Typické ženské trápenie

Typické ženské trápenia počas „ich dní" siahajú od všeobecnej nepohody až k silným kŕčovitým bolestiam v podbrušku so sprievodnými prejavmi ako nevoľnosť, nutkanie na zvracanie, hnačka alebo bolesti hlavy.

Popri Dysmenorey - s bolestivými ťažkosťami /sprevádzaným pravidelným krvácaním/ môže dôjsť pár dní pred menštruáciou k silným zmenám nálady, zvýšenej dráždivosti a skleslosti, čo je premenštruačný syndróm. /PMS/. Asi 70 - 80% všetkých žien vo veku pôrodnosti trpí PMS. Len v Rakúsku a Nemecku má 15 miliónov žien bolesti. Mnohé z nich roky trpia a myslia si, že im nemožno pomôcť.

Príčiny bolestí

Takzvané pravidelné bolesti sú spôsobované cyklickými zmenami vaječníkov /ovácia/. Tu sa tvoria hormóny, ktoré riadia mesačný cyklus. Mimoriadnu úlohu tu zohrávajú tzv. prostaglandíny. Tieto látky majú mnohoraké úlohy, napr. znižovať alebo zvyšovať krvný tlak, ale hrajú dôležitú rolu aj pri ustávaní a pociťovaní bolestí. Vnútorná rovnováha je týmito látkami výrazne ovplyvňovaná. Pretože tieto sa krvným obehom dostávajú aj k iným orgánom, môžu prostaglandíny spôsobovať mesačné potiaže. Toto môže mať aj ďalšie následky. Zmenou štiav v obsahu hormónov sa podporia rôzne chorobné obrazy v období ich vzniku. Občas sú endometrióza alebo myómy výsledkom dlhoročnej chybnej funkcie hormonálnych žliaz.

Endometrióza - je nezhubné, ale bolestivé a chronické bujnenie tkaniva mimo maternice. Je jedným z najčastejších gynekologických ochorení. Asi 10% všetkých žien získa toto ochorenie v období medzi pubertou a klimaktériom. Mnohí vedci obviňujú takzvané hormóny životného prostredia - napr. dioxín z rozšírenia tejto choroby. Školskej medicíne sa endometrióza dá odstrániť výlučne operatívne. Napriek tomu Hildegarda ponúka terapie s rastlinnými prostriedkami.

Myómy - sú často sa vyskytujúce nezhubné tumory svalového tkaniva vo vnútri maternice. Môžu viesť k zosilnenému alebo predlženému mesačnému krvácaniu. Následkom je rad rôznych ťažkostí ako
- vnútorný pocit tlaku s bolesťami
- bolesti v krížoch
- zápcha
- poruchy trávenia 
- ťažkosti pri močení

Samé o sebe myómy nevyžadujú terapiu, kým v tele nespôsobujú žiadne poruchy. Aj napriek tomu by však mali byť pod neustálou kontrolou lekára. Správnym nasadením terapie podľa Hildegardy sa dajú myómy aj endometrióza úspešne ošetriť a dokonca odstrániť.

Elixír z jelenieho jazyka (na trhu je známy pod obchodným menom Scolovin)

- univerzálny prostriedok na reguláciu poruchy hormónov 
- ideálna terapia ako kúra, by mala byť spojená s očistou čriev
- pri pravidelných menštruačných bolestiach alebo novotvaroch v okolí maternice.

Bylinný elixír Scolovin je univerzálny prostriedok na reguláciu poruchy hormónov. Ideálna terapia ako kúra by mala byť spojená s očistou čriev.

Kúra s bylinným elixírom Scolovin

Trvanie kúry: 6 týždňov
Užívanie: 1. týždeň 3 x denne likérový pohárik (60 ml) po jedle. 
2.- 6. týždeň minimálne 2 x denne jeden likérový pohárik (60 ml) pred a po jedle.

Pri tejto kúre sa jedná o relatívne intenzívnu terapiu, ktorá naštartuje liečbu. V praxi sa ukázalo, že je zmysluplná, po prvých šiestich týždňoch pokračovať v užívaní. Množstvo užívaného elixíru sa potom redukuje na jeden likérový pohárik denne /po obede alebo večeri/. Je potrebné vyhnúť sa porušeniu kúry. Pri ďalšej kúre sú dôležité pravidelné prehliadky u lekára, pretože už po 8. týždňoch by sa malo prejaviť zlepšenie. Ak sa ukáže zlepšenie, treba pokračovať v terapii dlhší čas.

Následná terapia žaburinkovým elixírom (a to je nám už známy Vichtosan)

Ak sa jedná o ťažkosti, ktoré pochádzajú od jedov zo životného prostredia a prekysleného prostredia, ordinuje sa následne na kúru z jelenieho jazyka kúra zo žaburinky. Často sa odporúča toto použitie aj ako následná liečba pri endometrióze a myómoch, ktoré by už mohli byť vyliečené. Zvláštnosť tejto kúry je v jej pôsobení na tumorové tkanivá a pevne v tele zachytené jedy životného prostredia. Opäť sa obnoví dôležitá rovnováha štiav v tele. V tele sa obnoví zdravé prostredie, ktoré bráni vzniku nových tumorových buniek a jedov životného prostredia. Terapia žaburinkovým elixírom Vichtosan sa využíva na ďalšie liečenie pri endometriózach a myómoch. Možno ju však chápať aj ako prevenciu.

Terapia s bylinným elixírom Vichtosan

Trvanie kúry: minimálne 4. týždne 
Užívanie: denne ráno a večer likérový pohárik (60 ml). Raňajky treba jesť až 20 minút po užití elixíru. Večer treba elixír užiť bezprostredne pred spaním. Kombináciou s Fialkovým krémom, ktorý sa nanáša z vonku dosiahneme dvojspektrálny účinok. Táto kombinácia bola overená v praxi a priniesla veľmi pozitívne skúsenosti.

Pri pravidelných menštruačných bolestiach alebo novotvaroch v alebo okolí maternice treba využiť ponúkané možnosti. Bylinný elixír Vichtosan pomáha aj pri ťažkostiach v klimaktériu!

pripravil: Vladimír Bugoš www.hildegarda.sk

Mohlo by vás zaujímať

Psychológia chorôb II.

Západná medicína vie úžasne efektívne na strane následku riešiť veľa problémov, kde alternatívny spôsob by viedol len do hrobu, lebo by...

26.9.2010
5123 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní