Zdravie a učenie podľa sv. Hildegardy z Bingenu VIII. časť

7305 zobrazení

Menštruácia je normálnou súčasťou každej ženy. I keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o „normálny a bežný" cyklus, prirodzený pre každú ženu, nie je tomu vždy tak. Je nesmierne dôležité, aby sa tejto problematike venovalo oveľa viac pozornosti a to najmä z iného uhla pohľadu.

Liečenie ženských problémov  Ženy majú od prírody zvláštny rytmus. Každý mesiac sa opakujúci priebeh bezprostredne závisí so vznikom a...
zdroj: google.com

Liečenie ženských problémov

Ženy majú od prírody zvláštny rytmus. Každý mesiac sa opakujúci priebeh bezprostredne závisí so vznikom a zrodom človeka. Tento mesačný cyklus je ale často spojený s bolesťami počas pravidelného krvácania. Pomocou Hildegardiných odporúčaní môžu ženy zmenšiť svoje menštruačné problémy a prirodzene obmedziť, resp. ošetriť a liečiť ochorenia maternice ako endometrióza a myómy.

Typické ženské trápenie

Typické ženské trápenia počas „ich dní" siahajú od všeobecnej nepohody až k silným kŕčovitým bolestiam v podbrušku so sprievodnými prejavmi ako nevoľnosť, nutkanie na zvracanie, hnačka alebo bolesti hlavy.

Popri Dysmenorey - s bolestivými ťažkosťami /sprevádzaným pravidelným krvácaním/ môže dôjsť pár dní pred menštruáciou k silným zmenám nálady, zvýšenej dráždivosti a skleslosti, čo je premenštruačný syndróm. /PMS/. Asi 70 - 80% všetkých žien vo veku pôrodnosti trpí PMS. Len v Rakúsku a Nemecku má 15 miliónov žien bolesti. Mnohé z nich roky trpia a myslia si, že im nemožno pomôcť.

Príčiny bolestí

Takzvané pravidelné bolesti sú spôsobované cyklickými zmenami vaječníkov /ovácia/. Tu sa tvoria hormóny, ktoré riadia mesačný cyklus. Mimoriadnu úlohu tu zohrávajú tzv. prostaglandíny. Tieto látky majú mnohoraké úlohy, napr. znižovať alebo zvyšovať krvný tlak, ale hrajú dôležitú rolu aj pri ustávaní a pociťovaní bolestí. Vnútorná rovnováha je týmito látkami výrazne ovplyvňovaná. Pretože tieto sa krvným obehom dostávajú aj k iným orgánom, môžu prostaglandíny spôsobovať mesačné potiaže. Toto môže mať aj ďalšie následky. Zmenou štiav v obsahu hormónov sa podporia rôzne chorobné obrazy v období ich vzniku. Občas sú endometrióza alebo myómy výsledkom dlhoročnej chybnej funkcie hormonálnych žliaz.

Endometrióza - je nezhubné, ale bolestivé a chronické bujnenie tkaniva mimo maternice. Je jedným z najčastejších gynekologických ochorení. Asi 10% všetkých žien získa toto ochorenie v období medzi pubertou a klimaktériom. Mnohí vedci obviňujú takzvané hormóny životného prostredia - napr. dioxín z rozšírenia tejto choroby. Školskej medicíne sa endometrióza dá odstrániť výlučne operatívne. Napriek tomu Hildegarda ponúka terapie s rastlinnými prostriedkami.

Myómy - sú často sa vyskytujúce nezhubné tumory svalového tkaniva vo vnútri maternice. Môžu viesť k zosilnenému alebo predlženému mesačnému krvácaniu. Následkom je rad rôznych ťažkostí ako
- vnútorný pocit tlaku s bolesťami
- bolesti v krížoch
- zápcha
- poruchy trávenia 
- ťažkosti pri močení

Samé o sebe myómy nevyžadujú terapiu, kým v tele nespôsobujú žiadne poruchy. Aj napriek tomu by však mali byť pod neustálou kontrolou lekára. Správnym nasadením terapie podľa Hildegardy sa dajú myómy aj endometrióza úspešne ošetriť a dokonca odstrániť.

Elixír z jelenieho jazyka (na trhu je známy pod obchodným menom Scolovin)

- univerzálny prostriedok na reguláciu poruchy hormónov 
- ideálna terapia ako kúra, by mala byť spojená s očistou čriev
- pri pravidelných menštruačných bolestiach alebo novotvaroch v okolí maternice.

Bylinný elixír Scolovin je univerzálny prostriedok na reguláciu poruchy hormónov. Ideálna terapia ako kúra by mala byť spojená s očistou čriev.

Kúra s bylinným elixírom Scolovin

Trvanie kúry: 6 týždňov
Užívanie: 1. týždeň 3 x denne likérový pohárik (60 ml) po jedle. 
2.- 6. týždeň minimálne 2 x denne jeden likérový pohárik (60 ml) pred a po jedle.

Pri tejto kúre sa jedná o relatívne intenzívnu terapiu, ktorá naštartuje liečbu. V praxi sa ukázalo, že je zmysluplná, po prvých šiestich týždňoch pokračovať v užívaní. Množstvo užívaného elixíru sa potom redukuje na jeden likérový pohárik denne /po obede alebo večeri/. Je potrebné vyhnúť sa porušeniu kúry. Pri ďalšej kúre sú dôležité pravidelné prehliadky u lekára, pretože už po 8. týždňoch by sa malo prejaviť zlepšenie. Ak sa ukáže zlepšenie, treba pokračovať v terapii dlhší čas.

Následná terapia žaburinkovým elixírom (a to je nám už známy Vichtosan)

Ak sa jedná o ťažkosti, ktoré pochádzajú od jedov zo životného prostredia a prekysleného prostredia, ordinuje sa následne na kúru z jelenieho jazyka kúra zo žaburinky. Často sa odporúča toto použitie aj ako následná liečba pri endometrióze a myómoch, ktoré by už mohli byť vyliečené. Zvláštnosť tejto kúry je v jej pôsobení na tumorové tkanivá a pevne v tele zachytené jedy životného prostredia. Opäť sa obnoví dôležitá rovnováha štiav v tele. V tele sa obnoví zdravé prostredie, ktoré bráni vzniku nových tumorových buniek a jedov životného prostredia. Terapia žaburinkovým elixírom Vichtosan sa využíva na ďalšie liečenie pri endometriózach a myómoch. Možno ju však chápať aj ako prevenciu.

Terapia s bylinným elixírom Vichtosan

Trvanie kúry: minimálne 4. týždne 
Užívanie: denne ráno a večer likérový pohárik (60 ml). Raňajky treba jesť až 20 minút po užití elixíru. Večer treba elixír užiť bezprostredne pred spaním. Kombináciou s Fialkovým krémom, ktorý sa nanáša z vonku dosiahneme dvojspektrálny účinok. Táto kombinácia bola overená v praxi a priniesla veľmi pozitívne skúsenosti.

Pri pravidelných menštruačných bolestiach alebo novotvaroch v alebo okolí maternice treba využiť ponúkané možnosti. Bylinný elixír Vichtosan pomáha aj pri ťažkostiach v klimaktériu!

pripravil: Vladimír Bugoš www.hildegarda.sk

Mohlo by vás zaujímať

Goji - Kustovnica čínska

Goji (godži) sú sušené plody Kustovnice čínskej (Lycium chinensis). Goji majú sýto červenú farbu a sú veľké asi ako sušené hrozienka....

4.6.2009
4737 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní