Čarokrásna letná bylinkáreň

8746 zobrazení

Leto patrí medzi ročné obdobia, ktoré milujú mnohí z nás. S letom sa spája predsa oddych, čas letných dovoleniek, prípadne len letného leňošenia, snenia...

Preklopili sme sa do druhej polovičky leta, takže si naplno uvedomme a prižime jeho dary.  Poznáte určite ten bezstarostný pocit, keď si...
zdroj: google.com

Preklopili sme sa do druhej polovičky leta, takže si naplno uvedomme a prižime jeho dary.

Poznáte určite ten bezstarostný pocit, keď si ľahnete do voňavej trávy, pozorujete nebo, obláčiky pripomínajúce rôzne čarovné bytosti, večernú nočnú oblohu, kde hviezdy svietia a predstavujú tu najkrajšiu ligotavú scenériu.

Určite aj vy patríte k tým, ktorí radi snívajú v prírode tie najtajnejšie sny. Každý z nás potrebuje v svojom živote „vypnúť" a len tak vychutnávať toto letné snenie.

Všade nás vábia rozkvitnuté kvety, voňavé bylinky, ktoré upokojujú našu myseľ, hoci to niekedy ani nevnímame. Priala by som si, aby sme si všetci dokázali toto čaro vychutnať.

Leto je tu aj preto, aby sme sa zastavili v našich cestách za zárobkami a dokázali sa aj vedome zamyslieť nad oddychom a nad tým, čo nám naša príroda ponúka. A neponúka nám tak málo...

Okrem hrejivého slniečka, krásy okolo nás v nej nájdeme potravu, ktorá je nevyhnutná pre našu existenciu. Prináša nám úrodu v podobe plodov, ktoré v toto obdobie zbierame, v podobe liečivých bylín, ktoré nám pomáhajú prekonávať rôzne ochorenia a zdravotné problémy. Vnímame silu a energiu liečivých bylín, ktoré si v lete odnášame do našich príbytkov, aby sme sa nachystali na dlhé zimné dni a vychutnali si vtedy ich liečivú silu v podobe lahodných čajíkov, ktoré upokoja naše vnútro a posilnia náš organizmus.

Mnohí z nás už určite pochopili, že prostriedky, ktoré nám príroda ponúka sú tu pre nás, pre naše uzdravenie, pre potešenie nášho tela i ducha. Veď koľkí z nás využívajú liečbu bylinami, masážami, reflexnými terapiami, úpravou výživy, zdravej stravy, využitím zdravých potravín, relaxom, pohybom, tancom, prechádzkami a všetkým tým, čo nám pomáha byť v dobrej kondícii, v pohode, čo nám dokáže eliminovať stres a dokáže nám ozdraviť náš organizmus.

Už stáročia je platný starý dobrý výrok:

„Hospodin stvoril liečivé rastliny zo zeme a rozumný človek sa ich neodrieka."

Poznáme z našej životnej praxe, že keď budeme žiť v harmónii s prírodou, aj naše telo a organizmus sa nám poďakuje za poznanie, že všetci pôjdeme lepšou cestou - cestou lepších ľudských vzťahov, cestou lepšieho spôsobu života.

Túžbou mnohých z nás je byť zdravým a šťastným človekom. To slovíčko byť zdravý znamená však súlad duše a tela, uvedomenie si hodnôt, ktoré majú pre ľudský život i pre telo zásadný zmysel.

Preto je tu aj čas letného oddychu, aby sme porozmýšľali nad našimi ďalšími krokmi v živote, aby sme si uvedomili, čo je pre nás skutočne dôležité.

Želám vám pri potulkách letnou prírodou, aby ste načerpali mnoho energie, vychutnali si jej krásu, jej šepot, pohladenie, poláskanie a duševné uzdravenie.

 Nezabudnite však aj na poďakovanie za hojnosť a štedrosť našej Matke Zemi, pretože si to určite zaslúži.

Mgr. Dagmar Machničová, redakcia www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Jarné očistné kúry s rozumom

Zaručené jarné očistné kúry za desiatky ba i stovky eur sú už na trhu a sú pripravené vyčistiť všetko to, čo si zažiadate. Je jar a...

6.4.2010
8216 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní