Domáci mliečny rez bez múky

27.8.2015
1413 zobrazení

Známa a obľúbená pochúťka pripravená extra pre fitnessákov! ;) Dá sa jednoducho a rýchlo pripraviť v pohodlí domova z pár surovín. Ak chcete zvýšiť obsah bielkovín, stačí do plnky primiešať odmerku proteínu.

Recepty s FitnessGuru.sk  
 
 Môžem povedať, že sú lahodnejšie, zdravšie a chuť je takmer na nerozoznanie. :)
 
 Suroviny:
 
 Cesto:
...
zdroj: Google.com

Recepty s FitnessGuru.sk  

Môžem povedať, že sú lahodnejšie, zdravšie a chuť je takmer na nerozoznanie. :)

Suroviny:

Cesto:
žĺtok 6 ks
vaječný bielok 6 ks
trstinový cukor 1/2 šálky
práškové kakao 4 PL
rozpustený kokosový olej 2 PL
voda 4 PL
sušený kokos 10 PL
kypriaci prášok do pečiva 1 ČL
soľ štipka

Plnka:
syr ricotta 250 g
odtučnený tvaroh jemný 250 g
trstinový cukor 6 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
Čokoládová poleva:
nasekaná kvalitná horká čokoláda 100 g
kokosový olej 50 g

Postup:

Cesto - Žĺtka s cukrom som si vyšľahala elektrickými metličkami dohladka. Potom som pridala rozpustený kokosový olej, vodu a vyšľahala znovu. Nakoniec som pridala zvyšné suroviny, okrem bielok, a opäť vyšľahala. Z bielok so štipkou soli som si vyšľahala tuhý sneh, pridala do kakaovej zmesi a elektrickými metličkami vyšľahala dohladka.

Sú dva spôsoby ako môžete cesto upiecť:

1. Buď cesto vylejete do menšieho, hlbokého plechu vyloženým papierom na pečenie a dáte upiecť na 15 minút pri 190 stupňoch, a potom po upečení cesto rozkrojíte pozdĺžne na 2 pláty.

2. Alebo polovicu cesta vylejete na väčší plech vyloženým papierom na pečenie a rozotriete ho do tvaru štvorca a dáte upiecť na 5-7 minút pri 190 stupňoch. Potom druhú polovicu cesta taktiež.

 Keď som mala pláty pripravené, tak som si pripravila plnku. Všetky suroviny som si vymiešala spolu dohromady a natrela na jeden celý plát a prikryla druhým.

 Nakoniec som si na pare roztopila čokoládu s kokosovým olejom a natrela na vrch koláča.

Hotový koláč som dala chladiť do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.

Dobrú chuť.

Recept s obrázkom je dielom nášho partnera na Zdravom jedle FitnessGuru.sk

Mohlo by vás zaujímať

Môže to byť Lymská borelióza

Keď sa pozrieme do histórie Lymská borelióza bola ako samostatná choroba identifikovaná až v roku 1975. Jej pôvodcu, baktériu borélie...

19.1.2017
22111 zobrazení

Diskusia