Jarná očista pečene – ako na detoxikáciu?

8605 zobrazení

Koniec zimy a blížiaci sa príchod jari je ideálnym obdobím, kedy začať s detoxikáciou organizmu. Urobte niečo pre svoje zdravie a naplánujte si detoxikáciu pečene. Poradíme vám, ako na regeneráciu pečene od účinkov alkoholu, ale aj od tukov. Podporte správnu funkciu svojho organizmu.

V tomto článku sa dočítate:   	Čo je to detoxikácia organizmu 	Prečo je potrebná detoxikácia 	Ako detoxikovať 	Čo doplniť do jedálnička...
zdroj: google.com

V tomto článku sa dočítate:

Čo je to detoxikácia organizmu

Po zime je potrebné vždy dodať telu novú energiu a silu. Je to potrebné k tomu, aby sme sa vyhli najmä jarnej únave. Vhodným krokom, ako začať je detoxikácia organizmu. Zjednodušene sa dá povedať, že sa jedná o očistu tela. Hlavným cieľom detoxikácie je „prečistenie“ jednotlivých orgánov. Detoxikáciu najviac ocení Vaša pečeň a črevá. Tieto orgány sú najčastejšie poškodené toxínmi z nesprávneho a tučného jedla, prípadne z alkoholu. Svoju úlohu však zohráva v tomto prípade aj stres a celkový životný štýl.

Bez správnej detoxikácie budete mať v prechodnom období
medzi zimou a jarou nedostatok energie.

Pokiaľ je pre vás detoxikácia cudzie slová a vyhýbate sa jej, môžete trpieť nedostatkom energie, cítite sa vyčerpaní a únava vám nedovolí venovať sa svojim obľúbeným činnostiam.

zena-unavena

Bez detoxikácie sa môžu objaviť aj:

  • depresie, úzkosti a veľké výkyvy nálad
  • ekzémy a nepríjemné vyrážky
  • časté nadúvanie a nesprávna činnost tráviaceho traktu
  • opakujujúce sa zápaly v črevách a na slizniciach v dôsledku premnožených plesní a kvasiniek
  • ukladanie tuku, hlavne na bruchu

Prečo je potrebná detoxikácia

Detoxikácia organizmu je dôležitá nielen pre správne fungovanie organizmu, ale aj pre podporu celkového fyzického i psychického stavu. Mala by byť čo najprirodzenejšia, nikdy nie agresívna a nezmyselne drastická. Správnou detoxikáciou pomôžeme aj imunite. Pokiaľ chcete podporiť svoje zdravie a vyhnúť sa civilizačným ochoreniam, je očista pečene takmer nutnosťou.

  • Harmonizuje fyzické a psychické telo
  • Regeneruje tkanivá a uľavuje od bolestí tela
  • Lepšie odstraňuje z tela toxíny
  • Podporuje samo-liečiace procesy v tele

Ako detoxikovať

Existuje viacero spôsobov, ako detoxikovať organizmus. Okrem vyváženého a pestrého jedálnička, dostatku tekutín a zeleniny aj ovocia, vyskúšajte predovšetkým vhodné bylinky. Skvelým pomocníkom pre regeneráciu pečene je moderný komplexný lipozomálny prípravok Liver booster, ktorý obsahuje pestrec mariánsky, listy artyčoky a najsilnejší antioxidant nášho tela – glutation. Funguje aj ako vhodná prevencia proti stukovateniu pečene.

Liver Booster na pečeň
VIKEND15

Liver Booster na pečeň

Pri detoxikácii a regenerácii pečene.

Pri detoxikácii vám pomôže aj samostatná tinktúra z pestreca mariánského, taktiež tinktúra z borievky a žita. Pečeň ovplyvňujú aj probiotické kultúry, najmä Lactobacillus rhamnosus, ktorý obsahujú aj naše RAW probiotiká. Ak chcete ukľudniť bolesť žlčníka, často pomôžu aj tráviace enzýmy. Vyskúšajte enzýmový komplex Omega zyme ultra. Podráždený žlčník veľmi dobre ukľudňuje tinktúra z pyšteka.

Očista pečene od alkoholu

Dôležitou súčasťou detoxikácie je už vyššie spomínaný liver booster pre očistu pečene od pôsobenia nadmerného užívania alkoholu. Očistný mesiac bez alkoholu si môžete dopriať kedykoľvek v roku, najlepšie teraz v pôstnom období. Okrem vynechania alkoholu, podporte očistu pečene aj spomínanými bylinkovými tinktúrami.

Vyskúšajte pestrec mariánsky

Pestrec mariánsky je obľúbenou bylinkou, ktorá sa používa nielen v tradičnom lekárstve, ale aj bylinkárstve. Jeho široké využitie vám pomôže pri detoxikácii aj očiste pečene. Vyskúšať môžete drť z pestreca, ktorá sa dá pridať do rannej kaše, do jogurtu alebo z nej pripravíte liečivý nápoj. Skvelý spôsob, ako dostať túto zázračnú bylinku do svojho jedálnička je tiež panenský olej z pestreca mariánskeho.

Chcete sa dozvedieť viac o tejto liečivej bylinke? Čítajte náš článok Pestrec mariánsky.

Očista pečene od tuku

Na očistu pečene sa na nejaký čas vyhnite aj mastným, slaným a tučným pokrmom. Odporúčame aspoň mesiac delenú stravu. Nielenže efektívne znížite svoju váhu, ale zároveň podporíte správnu funkciu organizmu. Zrýchlite svoj metabolizmus, podporíte imunitný systém a podporíte aj svoju fyzickú kondíciu.

Pre podporu detoxikácie do svojho jedálnička doplňte:

  • Zeleninu, hlavne zeler, petržlen a červenú repu, poprípade listy artyčoky
  • Množstvo rôznych zeleninových šalátov (denne počas detoxikačnej kúry)
  • Cesnak, môžete si urobiť cesnakové pesto z medvedieho cesnaku a pridávať ako prílohu k šalátom
  • Ľanové, tekvicové a chia semienka (drvené)
  • Morské riasy
  • Kurkumín, tymian a rozmarín
  • Pestrec mariánsky, púpavové listy a mladú žihľavu

krajanie-kuchyna-zeler

Mocná sila prírody

Mimoriadne dôležité sú zeleninové šaláty. Keďže na jar je ešte chladné počasie, pridajte do nich vždy lyžičku panenského olivového oleja. Vhodný je aj ľanový, tekvicový olej, ale pri očistách je mimoriadny petržlenový olej, ktorý výborne prečistí aj obličky a močové cesty.

Ďalšie tipy pre detoxikáciu:

  • Doplňte listovú zeleninu, napríklad špenát a šaláty
  • Pite aj čistú vodu, aspoň 5-10 pohárov denne, výborná je teraz brezová šťava
  • Svoju očistu podporte čerstvým zázvorovým čajom
  • Denne si doprajte aspoň 30 minút v prírode

Ako detoxikovať črevá

Nielen na detoxikáciu pečene a očiste čriev, ale na celkové posilnenie organizmus vám skvele poslúžia aj lipozomálne prípravky. Vyskúšať môžete lipozomálny Glutatión. Jedná sa o vnútorný antioxidant a je nevyhnutne potrebný pre každú bunku nášho tela k svojej funkčnosti. Zdravé črevo, to je hlavne správna črevná mikrobiota. Odporúčame tieto špeciálne probiotiká na hrubé črevo. Žiadne drastické klistýry alebo črevné sprchy. Črevo sa má detoxikovať samo. Stačia vhodné prípravky, správna strava a dostatok vlákniny v nej.

Liver Booster na pečeň
VIKEND15

Liver Booster na pečeň

Pri detoxikácii a regenerácii pečene.

Na čo si dať pozor

  1. Vyhnite sa pitiu extra ľadových nápojov. Ľadová voda spôsobuje vašim orgánom nepríjemný šok, s ktorým sa musí v danom okamihu telo vyrovnať a na základe toho sa spomaľuje metabolizmus.
  2. Nesnažte sa pred jedlom ani bezprostredne po jedle piť veľké množstvo vody. Vaše trávenie by sa výrazne spomalilo rozriedením žalúdočných štiav a mohli by sa dostaviť nepríjemné bolesti brucha.
  3. Pre podporu zdravého trávenia zaraďte do vyváženého jedálnička aj čerstvý zázvor alebo čaj z feniklu.

Detoxikácia pre urýchlenie chudnutia

Pri detoxikácii organizmu vás prekvapí, ako rýchlo sa pohne Vaša váha, a to smerom dole. Dalo by sa povedať, že sa jedná o sekundárny účinok detoxikácie. Vašou hlavnou motiváciou, prečo sa venovať pravidelnej očiste pečene, čriev a celému organizmu, by mala byť podpora vášho zdravia, teda správne fungovanie jednotlivých orgánov a orgánových skupín.

Detoxikácia však dokáže zrýchliť váš metabolismus, pomáha s odbúraním toxínov a tukov. Urýchli vaše chudnutie a dodá Vám množstvo energie na cvičenie, obľúbené činnosti aj aktívny život.

chudnutie

Ako detoxikujete svoj organizmus a čo robíte pre svoje zdravie vy?

Mohlo by vás zaujímať

Riešenie na boj s koronavírusom máme na stole už dlho.

"Ako sa ochrániť pred vírusovými nákazami a koronavírusom prírodnou cestou a zdôrazniť najdôležitejšie veci, pre zvládnutie eventuálnej...

14.4.2020
6919 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní