Kamut

11945 zobrazení

Viete čo je Kamut ? Je to pšenica faraónov. Bola znovu objavená v egyptskej pyramíde v Dashare v roku 1949. Práve v nej našli archeológovia zrná Kamutu, ktoré neskôr sklíčili. Do Egypta bol pravdepodobne kamut dovezený v staroveku Rimanmi.

V súčasnosti sa pestuje len v ekologickom poľnohospodárstve a zásadne oddelene, aby nedošlo k degenerácii. Kamut je v súčasnosti jedna z...
zdroj: google.com

V súčasnosti sa pestuje len v ekologickom poľnohospodárstve a zásadne oddelene, aby nedošlo k degenerácii. Kamut je v súčasnosti jedna z mála obilnín, ktorá nie je zmutovaná s ostatnými obilninami. Vďaka tomu, že pestovanie nebolo dotknuté moderným poľnohospodárskymi postupmi, zachoval si kamut pôvodné vlastnosti a vysoký obsah živín. Kamut ľudia obľubujú pre jeho prirodzene sladkú a orechovú chuť, jeho vysokú univerzálnosť, skvelú výživu, a nezameniteľné hladké textúry.

Je veľmi cenený vďaka vysokému obsahu nenasýtených mastných kyselín, vysokému obsahu selénu, ľahko stráviteľných sacharidov a bielkovín. Taktiež je označovaný ako vysoko energetická obilovina. Je to najmenej alergizujúca potravina, ktorú je možné použiť na výrobu chleba. Dokonca mnohí ľudia trpiaci alergiou na pšenicu, nevykazujú alergiu na kamut.

V roku 1993 bol vyrobený Zelený Kamut, ktorý sa odvtedy stal známym ako najlepší zelený nápoj, najlepšia zelená sušená šťava zo zelených potravín. Mnohí na tento spôsob zelenej potraviny poznajú napríklad mladý jačmeň.


Kamut sa dnes sadí vo vysoko položených horských údoliach zavlažovaných vodou z horských prameňov. Po zbere sa umyje, odšťaví a usuší pri teplote do 31°C. Zelený Kamut je najčistejším nepasterizovaným práškom zo šťavy mladej pšenice, aký je možné zohnať.

Rastliny s obsahom chlorofylu vždy boli „zdrojom života" a zdravia pre celú Zem a jej obyvateľov. Aby sme jedli vyváženú a zdravú stravu, museli by sme do svojho jedálnička zaradiť veľa porcií kapusty, kelu, špenátu, šalátu a inej zeleniny s obsahom chlorofylu. V súčasnej kultúre rýchlych jedál, mnohí z nás nemajú čas myslieť na zdravú stravu.

Iba jedna čajová lyžička Zeleného Kamutu obsahuje dennú dávku mnohých živín potrebných pre zdravé fungovanie tela. Táto výživná zelená super-potravina je zdrojom vysoko vstrebatelných anti-oxidantov, zásadotvorných látok, bielkovín, chlorofylu, esenciálnych mastných kyselín, stopových prvkov a enzýmov.

Kamut môžete nájsť aj v našej bylinkárni v špičkovom americkom produkte od Pure planet.

Dúfame, že sa Kamut stane Vašou obľúbenou zelenou potravinou.

Váš www.zdravysvet.sk

Foto: © drubig-photo - Fotolia.com

Mohlo by vás zaujímať

Viete, čo sú to probiotiká a na čo slúžia?

Pojmy, ktoré pomôžu pochopiť  Mikrobiota Mikrobiota /angl.- microbiome, v minulosti „mikroflóra“/ je komplex mikroorganizmov v tele...

5.12.2022
6517 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní