Štetka lesná - dar z prírody pri borelióze

31911 zobrazení

Štetka lesná je dvojročný vysoký krásny bodliak ktorý sa hlavne v súčasnosti odporúča pri borelióze.

Čo sa v článku o štetke lesnej dozviete:   	Štetka lesná v kocke 	Pestovanie štetky lesnej 	Účinky štetky lesnej   Tak ako väčšina...
zdroj: google.com

Čo sa v článku o štetke lesnej dozviete:

Tak ako väčšina bodliakov, patrí k výnimočným liečivým rastlinám, ktorých účinky sú často nenahraditeľné. 

slovensky: Štetka lesná, latinsky: Dipsacus fullonum , česky: štetka planá, ľudový názov: divoká škrabka, boží hrebeň, vlčí česáč

Štetka lesná v kocke

Štetka lesná patrí k dvojročným rastlinám, ktoré v prvom roku vytvárajú nad zemou len malú ružicu listov, ale celá sila rastliny smeruje do tvorby silného koreňa. Preto v neskorú jeseň prvého roku má najsilnejší koreň, z ktorého v druhom roku vyrastie, vykvitne a zaplodí táto liečivá rastlina. Práve koreň z konca prvého roka zo štetky lesnej sa používa na výrobu liečivých tinktúr. V ňom sa nachádza maximálna prírodná liečivá sila štetky lesnej.

Pestovanie štetky lesnej

Ak ste nestihli vykopať koreň zo štetky lesnej na jeseň v prvom roku, určite neničte počas jari a leta túto liečivú rastlinu len aby ste si mohli z nej urobiť tinktúru. Už na jar, keď rastlina odovzdáva z koreňa všetku silu do listovej časti rastliny, je obsah liečivých látok v korene významne znížený. Preto využite radšej tinktúru od profesionálnych a hlavne zodpovedných bylinkárov, ktorí využili na maceráciu koreň z jesene. Toto všetko nájdete v tinktúre T39 Štetka lesná od Naděje českej bylinkárky pani Mgr. Podhornej.

Účinky štetky lesnej

Štetka lesná má močopudné účinky. Preto okrem boreliózy svoje uplatnenie nájde aj pri dne, reumatoidnej artritíde, čistení kĺbov od usadenín kyseliny močovej. Môžete ju využiť aj vtedy, keď nemáte vyššie spomínané diagnózu. Určite ju môžete zaradiť do svojich detoxikačných kúr. Najmä na jar počas jarných očíst bude pre Vás štetka lesná výborným pomocníkom. Kľudne ju doplňte o Túžobník brestový a užívajte ich spolu pre očistu organizmu.

V herbároch sú spomenuté liečebné účinky šteky lesnej aj pri vredoch žalúdka a dvanástorníka. 

Pri vonkajšom použití môžete štetku lesnú použiť aj pri popraskanej pokožke na bradavkách pri dojčení. Vtedy do 100 ml repíkového odvaru nakvapkajte 40 kvapiek tinktúry zo štetky lesnej a robte si obklady bradaviek 2-3 krát denne.

Práve močopudné a čistiace účinky sú rozhodujúce pri liečbe boreliózy.

Posilnenie obličiek a pečne výrazne pomôže organizmu bojovať proti borelióze. Pokiaľ nebola povolená v EU štetka lesná, v mojich protiboreliózových kúrach som ju nahrádzal židovskou čerešňou. Teraz ju však veľmi rád zamením s touto taktiež skvelou bylinkou.

Zaoberám sa liečbou boreliózy už viac ako 15 rokov. Liečbu boreliózy konzultujú so mnou stovky ľudí nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Dokonca sme posielali pred rokmi naše bylinkové kúry proti borelióze nemenovanej kongresmanke do USA. Na základe mojich skúseností však vidím, že mnohí ľudia pristupujú k liečbe boreliózy nesprávnym postupom. Prečítajú si niečo na internete a hurá do toho. Ak neuspejú, vyskúšajú druhú, tretiu štvrtú vec a nakoniec všeko končí len veľkým smútkom.

Áno niektorí ľudia sa vyliečili len zo štetky lesnej, niektorí len antibiotikami, niektorí topoľom čiernym, ale väčšina ľudí sa vyliečila najmä komplexným prístupom k liečbe boreliózy. 

Preto odporúčame využiť pri liečbe boreliózy naše komplexné bylinkové kúry na boreliózu. Základnou kúrou pri prírodnej liečbe boreliózy je kúra B1 , ktorej súčasťou už je aj štetka lesná. Pri konzultácii liečby boreliózy môžete využiť aj naše poradne.

Kúra protiparazitálna borelióza B1 350ml

Počiatočná kúra na boreliózu pri silnej nákaze boreliózy.

Prajem všetkým veľa zdravia s touto výnimočnou liečivou rastlinkou.

Ing. Pavol Machnič, redakcia www.zdravysvet.sk

Foto Mabel Amber, still incognito... , Marielou Lolilop z Pixabay 

Mohlo by vás zaujímať

Ako sa zbaviť akné? Liečba vyžaduje komplexný prístup

Čo sa v tomto článku o akné dozviete? Čo je akné Typy akné Vonkajšie príčiny akné Liečba akné Čo je akné? Jednoducho...

18.11.2020
9737 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní