Novoročná očista a efektívne chudnutie

5947 zobrazení

Nachádzame sa po decembrovom splne mesiaca, ktorý bol tesne pred koncom starého roka, 28.12.2012. Pokiaľ teda mesiac "cúva" - vyzerá ako C, nachádzame sa v období, ktoré je mimoriadne vhodné na prečistenie nášho tela po vianočnom a silvestrovskom hodovaní.

  Určite nie je vhodné skĺznuť do opačného extremu, ale je dôležité rozumné prečistenie nášho organizmu či jemné zhadzovanié...
zdroj: google.com

Určite nie je vhodné skĺznuť do opačného extremu, ale je dôležité rozumné prečistenie nášho organizmu či jemné zhadzovanié nadobudnutých kilogramov. Máme nasledujúcich 10 až 14 dní na to, aby sme ich využili pre naše zdravie a upravili náš rozhádzaný metabolizmus či pomohli zregenerovať pečeň. Pri očiste je potrebné sa vyhnúť jednotvárnosti. Vtedy očista a chudnutie bude účinnejšie.

Určite neplatí, že čím drahší výživový doplnok, ktorý sľubuje zázračné schudnutie, za vás vyrieši problem. Ak chcete byť úspešní, potrebujete byť týchto pár dní disciplinovaní a efekt sa dostaví. Okrem očistných čajov a ďalších prírodných prostriedkov je potrebné upraviť aj stravu a vhodný je aj pohyb a cvičenie.

Poďme ale po poriadku

Určite v tomto období obmedzme mäso, chlieb a kysnuté pečivo. Kto to zvládne, vylúčte tieto potraviny úplne. Pre tých, ktorí majú problem vysadiť pečivo, skúste ho nahradiť napr. Macesom. Ak budete dodržiavať pri stravovaní zásadu "delenej stravy", urobíte len dobre.

Nezabúdajme na pitný režim. Najlepšia je určite kvalitná čistá voda v dostatočnom množstve, ale v tomto chladnom období sú veľmi vhodné rôzne čaje. V našich bylinkárňach nájdete aj množstvo špeciálnych prečisťujúcich čajov. Vynikajúce je najmä Lapacho - čaj Inkov, ktorý výborne prečistí vaše telo. Ako jeho doplnok je vhodný akýkoľvek rooibos, ktorý obsahuje množstvo minerálov. Oba tieto čaje môžete piť po celý deň a kľudne aj večer, neobsahujú teín. Vypite denne aspoň 1 liter lapacha (ak je niekto ťažší, tak aj viac), ktorý si pripravte vždy večer naraz na celý deň a potom ho počas nasledujúceho dňa pomaličky pite.

Ženám odporúčame obľúbený a účinný Pu-erh, najlepšie v kombinácii s mate a lapachom. Kto má rád naše bylinky, odporúčame čistiaci čaj s červenou repou.

Pu-erh a Mate (cezmína paraguajská) sú účinné odbúravače tukov. Tým doprajeme oddych aj našej pečeni. Svoj jedálniček spestrite rôznymi zeleninovými šalátmi. V tomto období ich je zvlášť vhodné poliať rôznymi olejmi (samotná zelenina schladzuje), najmä pestrecovým, ktorý pomôže vašej pečeni. Tieto oleje obsahujú aj cenné omega 3 nenasýtené mastné kyseliny. Kľudne použite aj kombinácie rôznych olejov.

Čaje je vhodné doplniť zeleninovými šťavami 4xdenne pol deci, napr. cviklová, zeleninová či mrkvová. Vhodnými bylinkami do nich je púpava a žihľava, preto napríklad šťava Fit-hit koktejl ich už obsahuje. Výborným čističom tela a močových ciest je koreň pýru a regenerátorom pečene, ako sme už vyššie uviedli kombinácia - pestrec mariánsky či borievka P15. Ak chcete podporiť detoxikáciu, pridajte aj rozmarín P39.

Jednou z najúčinnejších metód fytoterapie je práve macerát z týchto byliniek, známa gemmoterapia. V našej bylinkárni nájdete kompletný sortiment tinktúr z týchto byliniek. Pre odbúranie tuku na pečeni či črevách je výborná kombinácia mate T25 + brodecký ortislim T2, kto chce, môže tieto dve tinktúrky doplniť ešte o tinktúru z čneliek kukurice T17. Taktiež môžete využiť priamo základnú namiešanú kúru K27 a K27a od p. Mgr. Podhornej, ktoré pomôžu pri redukcii hmotnosti a regenerácii pečene.

Veľmi známou čistiacou zmesou je mnohým známy hruškový med. Sú to vlastne rozvarené hrušky s včelím medom a špeciálnymi koreninami podľa sv. Hildegardy. Harmónia korenín v hruškovom mede pozitívne ovplyvní náš metabolizmus a my budeme zdravší.

Na záver určite odporúčame zelené potraviny, mladý jačmeň, zelený kamut či riasy, ako chlorella alebo Havajská spirulina. V súčasnom období je na trhu aj množstvo menších balení zelených potravín, preto je ich možné jednoducho nakombinovať si a užívať naraz spolu chlorellu so spirulinou, pripadne aj zeleným kamutom.

Ako som už spomenul na začiatku, vyhnite sa v tomto období extrémnym a drastickým diétam. Je zima a vaše telo potrebuje ešte stále veľa energie. Pri silnej detoxikácii by sa oslabilo a bolo by zraniteľné voči vírusom a baktériám. Väčšie očisty plánujte až na jar, kedy vám prinesieme tipy na jarné očisty. Očistami sa vyplavujú z tela aj cenné látky ako vitamíny či minerály, preto ich v tomto období viac dopĺňajte. Väčšinu z nich však nájdete v zelených potravinách a najmä kelpe.

Veríme, že týchto pár našich rád Vám pomôže pri efektívnom prečistení Vášho tela a zhodení tukových vankúšikov z určitých miest po krásnych a chutných vianociach :-)

Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Orgonitové harmonizéry - Orgonity

Prvý, kto túto energiu pomenoval bol Dr. Wilhelm Reich, rakúsky psychiater a vedec v rokoch 1930 - 1940. Preukázal existenciu tejto energie a...

12.6.2010
6813 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní