Slnko, voda a pohoda

4410 zobrazení

Milé dámy,  vyzerá to tak, že počasie sa nám umúdrilo a konečne aj u nás bude leto. Teploty sa budú škriabať k 30o a nás to bude opäť...
zdroj: google.com

Milé dámy,

vyzerá to tak, že počasie sa nám umúdrilo a konečne aj u nás bude leto. Teploty sa budú škriabať k 30o a nás to bude opäť lákať schladiť svoje telá vo vodách našich kúpalísk a prírodných nádrží. Mnohí z nás sa budú schladzovať v blízkych či vzdialených moriach.

Práve v tomto období oddychu však mnohé z Vás namiesto vytúženého oddychu prídu počas dovolenky pri vode k nepríjemným problémom v podobe mykóz, plesní či napadnutia organizmu neviditeľnými mikroorganizmami a z toho vyplývajúcimi gynekologickými problémami. Najmä termálne vody bývajú často rizikové, pretože práve týmto malým potvorkám sa v nich darí skvele. Najlepšie je na tom more, pretože slaná voda je pre ne zabijakom. V mori ste bezpečné, pokiaľ nie je práve nablízku veľký biely žralok.

Je medzi nami mnoho nezodpovedných, ale aj nevedomých ľudí, ktorí aj napriek svojim závažným problémom navštevujú sladkovodné verejné kúpaliská a vodné plochy a môžu preniesť problémy práve Vám. Preto je veľmi dôležitá prevencia, keď nechceme len sedieť doma na zadku a chceme si dopriať slniečka na kúpalisku.

 Najdôležitejšou prevenciou je rozhodne nevstupovať do „neoverených vôd". Ale aj overené vody však prinášajú riziko nákazy.

Naše telo a náš imunitný systém sú dokonalé, pokiaľ sú v harmónii. Každé narušenie tejto krehkej rovnováhy spôsobí však to, že tento náš ochranný štít nefunguje na 100 %. Keďže naše telo je jeden úžasný biochemický stroj, základom harmónie je rovnováha nášho primárneho metabolizmu. Keď sme v harmónii, naše telo má vyvážené PH. Spôsob nášho súčasného života má však prooxidačný charakter, a to vedie k znižovaniu PH v našom tele a tým pádom k nerovnováhe.

Takže menej stresu, zdravá strava, čistý vzduch bez cigaretového dymu, menej alkoholu a rozumné opaľovanie môžu významne pomôcť pri tom, či Váš organizmus odolá nástrahám vôd tohtoročného leta. Znížte taktiež svoju dennú dávku rafinovaného cukru do kávičky. Vyhnite sa fastfoodovej strave na kúpaliskách a uprednostnite radšej zeleninu, či ovocie, ktoré si zoberte so sebou do termotašky.

Určite Vám však môžeme odporučiť z našej bylinkárne v rámci prevencie rôzne oleje a gély na ochranu slizníc pred atakom spomínaných mikroorganizmov. Napr. Fema gél a Fema hydrofilný olej sú zaujímavou prírodnou prevenciou pre prípadný infekt cez sliznice. Pre podporu Vášho imunitného systému odporúčame super molekulárny prípravok, Matuzalem, ktorý udrží Váš imunitný systém v kondícii a navyše svojou rádioprotektivitou ochráni Vaše bunky pre UV žiarením. Pokožku si ochraňujte prírodnými tropickými olejmi, o ktorých mnohí nevedia, že obsahujú prírodný UV filter 4. Vynikajúci je napríklad kokosový olej so svojimi antibakteriálnymi a antimykotickými účinkam, je teda vhodný taktiež na ochranu slizníc. V našej bylinkárni ponúkame jedinečný panenský kokosový olej od Bioplanette, ktorý patrí k najlepším na slovenskom trhu.

Zrakom vždy preverte čistotu vody a zďaleka obíďte špinavé, zelenkavé vody plné siníc, ktoré pomerne ľahko identifikujete podľa toho, že plávajú na povrchu vody ako zelená kaša. Ak môžete, ihneď po plávaní sa osprchujte a prezlečte si mokré plavky za suché. Takže pri sladkých vodách je potrebné zobrať si dvoje plaviek do plážovej tašky.

Dbajte nielen na seba, ale aj na svoje deti, ktoré taktiež nie sú na tieto problémy imúnne. Pokiaľ ste tehotné, v žiadnom prípade nepoužívajte sladkovodné bazény okrem prípadu, že plávate vo vlastnom bazéne.

Dúfame, že Vám tých pár rád od Zdravého sveta pomôže vyhnúť sa prípadným nepríjemnostiam z horúceho leta a teplej vody.

Krásne leto naplnené radosťou a oddychom Vám praje www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Prírodné bylinkové kúpele

Sú to vlastne bylinné koncentráty, ktoré veľmi jednoducho použijete pri akomkoľvek relaxačnom, ale i liečebnom kúpeli. Boli vyvinuté pre...

11.8.2009
5116 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní