Zdravie a výživa ľudí

4665 zobrazení

Na pulty kníhkupectiev prišla unikátna publikácia Zdravie a výživa ľudí. Viac ako tisíc stranová plnofarebná publikácia je výsledkom práce vyše troch desiatok špičkových odborníkov z Českej a Slovenskej republiky, ktorých autorsky zastrešil Ján Keresteš starší.

zdroj: google.com

"Kniha je ojedinelá nielen v rámci Slovenska, no aj v rámci Európskej únie. Existuje množstvo odborných publikácií, ktoré sa však píšu veľmi odborne a spôsobom, ktorý je charakteristický iba pre jednu špecifickú oblasť buď medicíny, výživy alebo zdravia," objasnil jeden z členov autorského kolektívu Ján Keresteš mladší.

Na Slovensku podľa neho doteraz publikácia podobného rozsahu nevyšla. Kniha Zdravie a výživa ľudí rieši problematiku v univerzálnom poňatí a je súhrnom poznatkov z praxe, experimentálnej vedy začínajúcej v oblasti poľnohospodárstva a končiacej v oblasti medicíny a genetického výskumu.

"Je to niečo ako encyklopédia zdravej výživy. Ukazuje, ako by mala vyzerať výživová politika štátu a ako by sa mala riadiť. V knihe nájdu množstvo poznatkov nielen odborníci, ale aj laická verejnosť. Odborníci ju odporúčajú aj ako študijnú literatúru pre študentov škôl zameraných na zdravovedu a medicínu," doplnil Keresteš s tým, že uvažujú aj o vydaní anglickej mutácie knihy.

Publikáciu Zdravie a výživa ľudí bola slávnostne uvedená do života v utorok 8. novembra v knižnici Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Krstnými otcami boli dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Peter Labaš a dekan Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Ján Šajbidor.

Šéf autorského kolektívu Ján Keresteš starší je absolventom Vysokej školy poľnohospodárskej v Nitre, je autorom odborných publikácií, noriem, patentov a knižných titulov. Svojimi aktivitami, ako aj odbornými znalosťami výrazne prispel k zachovaniu poľnohospodárstva a mliekarenského priemyslu v druhej polovici 20. storočia. Je tiež nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva.

Cena publikácie je 39,00€.

Mohlo by vás zaujímať

Novinky z gemmoterapie

Šišak bajkalský rastie v lesostepiach v oblasti Bajkalského jazera a celkovo ďalekého východu. Patrí medzi prastaré liečivé rastliny....

26.7.2010
4490 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní