Helicobakter pylori - ako proti nemu využiť silu byliniek

9062 zobrazení

Problémy s trávením spôsobuje nezdravý životný štýl, genetické predispozície, ale aj stres. V mnohých prípadoch však môže byť na vine - helikobakter. Počuli ste už o tejto baktérii, ktorá vyvoláva veľmi nepríjemné problémy zažívacieho traktu? Poradíme vám, ako proti nemu najlepšie využiť silu byliniek.

V článku sa dozviete:   	Čo spôsobuje problémy s trávením 	Aké sú príznaky helikobaktera 	Ako sa zbaviť helikobaktera použitím byliniek...
zdroj: google.com

V článku sa dozviete:

Čo spôsobuje problémy s trávením

Ak vás trápia problémy s trávením, je potrebné zistiť príčinu. K rôznym poruchám trávenia dochádza, napríklad pri narušení črevnej mikroflóry. V tomto prípade je dôležité dbať na zásady správneho stravovania a uvedomiť si, že je potrebné čistiť tráviaci trakt od množstva škodlivín, ktoré doň denne dostávame. Spomeňte si na polotovary, potraviny s obsahom konzervačných látok alebo chemických zložiek.

Okrem nezdravého životného štýlu môžu byť na vine potravinové alergie, dlhodobé užívanie liekov alebo tiež nedostatok vitamínov a minerálnych látok. Často je príčinou zlého trávenia baktéria Helicobacter pylori a infekcia, ktorú spôsobuje.

Aké sú príznaky helikobaktera

Jedným z nepríjemných príznakov helikobaktera je aj vyčerpanosť, zvýšená únava a kožné problémy. Či už sa jedná o svrbenie, začervenanie kože, ekzém alebo zvýšenú tvorbu akné. V niektorých prípadoch je veľmi ťažké zistiť jeho prítomnosť a odhalí to až krvný test na helikobaktera alebo vzorka zo stolice. Najpresnejším spôsobom, ako je možné prítomnosť baktérie potvrdiť alebo naopak vyvrátiť, je však gastroskopia.

Medzi ďalšie príznaky patria:

  • pocit ťažkého žalúdka,
  • pálenie záhy,
  • nafukovanie,
  • zápcha,
  • nepravidelné vyprázdňovanie.

Objaviť sa však môže aj nutkanie častého jedla, zápach z úst a v neposlednom rade tlak v horných miestach žalúdka. Následne sa tieto prvotné príznaky násobia a objavuje sa vracanie, pálenie záhy a bolesť žalúdka spolu s kŕčmi. Tým, že sa helikobakter premnoží, spôsobuje gastritídy, zápaly žalúdočnej sliznice a ak má niekto slabší žalúdok, tak mu spôsobí aj vredy.

Ako sa zbaviť helikobaktera použitím byliniek

Infekcia spôsobená helikobakterom patrí v dnešnej dobe medzi veľmi rozšírené ochorenie. Veľmi dobré účinky na helikobaktera má vodný roztok z huby čaga, známy aj pod názvom ryšavec šikmý. Ide o úplný základ prírodnej liečby, navyše spolu s fit kolonóm pomáha upokojiť helikobaktera. Súčasne sa odporúča používať aj rakytníkový olej, ktorý je na sliznici žalúdka hojivý.

Z byliniek sa odporúča súčasne užívať helmifit, grep T11 a stop kok PG60 - jedná sa o antibakteriálne tinktúry. Taktiež vám odporúčame pomocou lipozomálnych vitamínov doplniť potrebné látky na správne fungovanie organizmu. Vyskúšajte lipozomálny kurkumín, ktorý chráni telo proti opakujúcim sa zápalom. Pomáha pri reume, dne a tiež pri problémoch s tráviacim traktom.

Pri liečbe helikobaktera však môže pomôcť aj chioská masticha, ktorá je vhodná na dezinfekciu. Jedná sa o veľmi aromatickú živicu, ktorá má antiseptické účinky. Pochádza z gréckeho ostrova Chios, odtiaľ je aj názov tohto prírodného produktu.

Aj prírodná liečba, keďže helikobacter je mimoriadne odolný, sa kombinuje často s antibiotikami. Vtedy je vhodné nasadiť probiotiká na hrubé črevo, ktoré sú živé mikroorganizmy a majú po podaní skutočne pozitívny vplyv na zdravie človeka.

Probiotiká podporujú prirodzené zdravé prostredie mikrobiomov v ľudskom tele. Okrem toho tieto probiotiká tiež udržujú správnu rovnováhu prospešných baktérií v hrubom čreve, podporujú správne fungujúci tráviaci systém a prinášajú celkovú vitalitu.

Babské rady na helikobaktera

Črevnú mikroflóru podporí aj kyslá kapusta alebo kyslá uhorka. Tieto potraviny sa výrazne podieľajú na vytváraní priateľských baktérií, ktoré sú v črevách potrebné.

Na elimináciu nezdravých baktérií v žalúdku môžete vyskúšať aj ďalšie potraviny. Medzi ne patria napríklad figy zaliate olivovým olejom.

Medzi ďalšie účinné prírodné zbrane proti infekcii helikobakterom v strave patrí mnohokrát neobľúbená brokolica. Pritom je o brokolici známe, že obsahuje zdraviu prospešnú látku – sulforafan, ktorý je práve pomocníkom pri boji s helicobakterom pylori. Preto pokiaľ vás trápia zažívacie problémy a chcete podporiť svoje trávenie, zaraďte ju do svojho jedálnička.

Z ďalších potravín, ktoré sa užívajú pri žalúdočných problémoch, stojí za zmienku aj čierna rasca s protizápalovými účinkami. Čistý gél z aloe vera zmierňuje nepríjemné účinky helikobaktera. Prospešné živé baktérie obsahuje napríklad aj acidofilné mlieko.

Účinnosť liečby helikobaktera

Helicobakter pylori je veľmi odolná baktéria a nie je jednoduché sa jej zbaviť. Konkrétna liečba je stanovená aj podľa aktuálneho stavu infekcie. U niektorých ľudí nie je možné úplne zničiť helikobaktera (cca 5%). Úspech liečby u nich je, aj keď sa helikobakter zastabilizuje tak, že nerobí žiadne problémy.

Mohlo by vás zaujímať

Vyrážky na tvári? Vieme, ako sa ich zbaviť!

Najmä mladí ľudia, ktorých hormóny ešte nie sú stabilizované, majú práve problémy s akné na tvári. Preto liečba, ktorá je zameraná...

26.4.2021
69983 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní